سرویس: اجتماعی
کد خبر: 70898
|
07:18 - 1404/02/31
نسخه چاپی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام:

توسعه ایلام نیازمند هم‌افزایی جدی دستگاه‌ها است

توسعه ایلام نیازمند هم‌افزایی جدی دستگاه‌ها است
مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام گفت: توسعه ایلام نیازمند هم‌افزایی و همکاری جدی دستگاه‌ها و توجه به ظرفیت‌های منحصربه‌فرد فرهنگی و گردشگری استان است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، به نقل از روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام، فرزاد شریفی صبح امروز در خصوص ثبت ۶۱ اثر تاریخی و میراث‌فرهنگی ایلام در فهرست آثار ملی با ارائه آماری از وضعیت آثار میراث‌فرهنگی و تاریخی ثبت‌شده استان در فهرست آثار ملی، اظهار کرد: این استان دارای ۲۹ اثر طبیعی، ۱۱ یادمان دوران دفاع مقدس، ۲۷ اثر منقول و ۸۸ اثر ناملموس فرهنگی است.

 وی افزود: در سه سال اخیر ۶۱ اثر دیگر شامل ۱۰ اثر تاریخی، ۱۶ اثر طبیعی، سه یادمان دفاع مقدس، ۱۰ اثر منقول و ۲۲ اثر ناملموس استان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام ابراز کرد: هنوز هیچ‌کدام از آثار استان در فهرست جهانی ثبت نشده؛ اما ثبت جهانی اثر شامل شهر تاریخی دره شهر، زمین‌لرزه دره شهر و منظر فرهنگی پیش از تاریخ در دستور کار قرار گرفته است.

 شریفی در ادامه در باره واگذاری اماکن تاریخی به بخش خصوصی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی با نظارت میراث‌فرهنگی می‌تواند در حفظ بهتر و درآمدزایی آثار نقشی مهم ایفا کند.

 وی یادآور شد: تاکنون قلعه «میرغلام هاشمی» در دره شهر، قلعه «کنجان‌چم» مهران و عمارت «والی» در هلیلان به بخش خصوصی واگذار شده و سایر مجموعه‌ها نیز در حال آماده‌سازی برای واگذاری است.

 شریفی درباره زیرساخت‌های گردشگری استان نیز گفت: اکنون ۳۴۳ مجموعه اقامتی شامل هتل، خانه مسافر، اقامتگاه بوم‌گردی، مجتمع خدمات رفاهی و زائرسرا در ایلام فعال بوده و در سال‌های اخیر ظرفیت و کیفیت خانه‌های مسافر در این استان، به طور چشمگیری افزایش‌یافته است.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام همچنین از رشد فعالیت گردشگری سلامت در استان خبر داد و افزود: با اخذ مجوز پذیرش بیماران بین‌المللی توسط دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ورود گردشگران سلامت از دیگر کشورها به‌ویژه عراق به واسطه مرز مهران، در حوزه‌هایی چون پزشکی و دندانپزشکی به استان افزایش‌یافته و این امر می‌تواند زمینه تحول اقتصاد گردشگری استان را فراهم آورد.

 وی خاطرنشان کرد: توسعه ایلام نیازمند هم‌افزایی و همکاری جدی دستگاه‌ها، اختصاص اعتبارهای ویژه و توجه به ظرفیت‌های منحصربه‌فرد فرهنگی و گردشگری استان است و امید می‌رود شرایط برای ثبت جهانی آثار و رونق صنایع‌دستی و گردشگری بیش‌ازپیش مهیا شود.

 

انتهای خبر/م

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب