سرویس: اقتصادی
کد خبر: 70823
|
09:22 - 1404/02/27
نسخه چاپی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام:

ایلام 2 گنجینه جهانی دارد

ایلام 2 گنجینه جهانی دارد
  مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام گفت: شهر تاریخی سیمره و سایت باستانی چُغاگُلان مهران دو گنجینه ارزشمند استان ایلام هستند که قابلیت ثبت در فهرست جهانی یونسکو را دارند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»،  فرزاد شریفی صبح امروز در جمع اصحاب رسانه ایلام با تأکید بر اهمیت ثبت جهانی آثار تاریخی و اثرهای مثبت آن بر توسعه گردشگری و اقتصاد استان ایلام، اظهار کرد: شهر تاریخی سیمره و سایت باستانی چُغاگُلان مهران دو گنجینه ارزشمند استان ایلام هستند که قابلیت ثبت در فهرست جهانی یونسکو را دارند.

 وی تصریح کرد: اقدام‌های گسترده میراث‌فرهنگی در این دو منطقه باهدف تکمیل پرونده‌های ثبت جهانی در حال انجام است.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام درباره شهر تاریخی سیمره در شهرستان دره‌شهر توضیح داد: این شهر که بازمانده‌ای از تمدن‌های شکوهمند گذشته است، بیش از ۲۰۰ هکتار گستره دارد.

 شریفی ابراز کرد: در یک ۱.۵ سال گذشته، عملیات گمانه‌زنی و مطالعات گسترده در این منطقه انجام شده تا وضعیت دقیق محدوده‌ها و حریم‌های آن مشخص شود.

 وی بیان کرد: به دلیل محدودیت‌های مالی، سازمان میراث‌فرهنگی امکان خرید زمین‌های محدوده این منطقه از مالکان خصوصی را ندارد، اما رویکردی که اتخاذ شده، امکان هماهنگی کامل با مردم را فراهم کرده و اکنون ساخت‌وسازهای قانونی با نظارت میراث‌فرهنگی و در ارتفاع محدود امکان‌پذیر شده است و این امر یکی از گام‌های بزرگ برای حفظ و احیای این منطقه تاریخی است.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام در ادامه با اشاره به اینکه منطقه باستانی چُغاگُلان مرکز تمدنی است که پیشینه نزدیک به ۱۲ هزار سال دارد، گفت: این منطقه درگذشته تنها یک‌بار توسط هیئت‌های خارجی مورد کاوش قرار گرفته بود، اما پژوهش‌های عمیق و مستمر در سال‌های اخیر ادامه پیدا کرده و نتایج جدیدی را درباره قدمت و اهمیت این پایگاه آشکار کرده است.

 وی بیان کرد: که در سه سال اخیر، کاوش‌های متوالی در چُغاگُلان انجام و اکنون اقدامات اولیه برای تبدیل این منطقه به یک «پایگاه موزه» آغاز شده بااین‌حال، برای تکمیل کاوش‌ها و زیرساخت‌های مورد نیاز، تأمین مالکیت حدود پنج هکتار از زمین‌های این منطقه لازم است.

 شریفی یادآور شد: خوشبختانه نشست‌هایی با مسئولان ملی و استانی برگزار شده که امیدواریم به‌زودی زمینه لازم برای ثبت جهانی این میراث بی‌نظیر فراهم شود.


 انتهای خبر/م

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب