به گزارش ایلام بیدار، عباس خزلی فعال رسانهای در یادداشتی نوشت: اربعین را بهواقع میتوانیم بهگونهای حج الفقرا بنامیم. فارغ از تاریخ طولانی این سنت که از سال ۶۱ هجری به بعد، ساری و جاری بوده است و دوران پر فراز و نشیبی را تحت عواملی چون ممانعت حاکمان و حکومتهای مختلف و ناامنیها و جنگها و تعصبات مذهبی و تکفیرها و...بوده است، ولی همیشه تاریخ، در رگبهرگ راهها و کورهراههای ارض کربلا و یوم عاشورا، طوافکنندگانی جریان داشتهاند که سواره و پیاده به مکان و وقت حسین (ع) شتافتهاند که حاجی شوند.
در سالهای اخیر به برکت دفع ظالمان مانع در عراق و به همت عاشقان تشیع و حمایت حکومت منتظرالظهور جمهوری اسلامی ایران، و در سایهٔ امنیت و هدایت امکانات، این بیعت آخرالزمانی و لبیک حسینی تبدیل به کنگرهای عظیم و جهانی شده است که زائران میلیونی را از داخل و خارج بهسوی خود میکشاند.
اینجاست که بهدرستی عنوان پایتخت اربعین و دروازه عتبات برازنده ایلام (مهران) و مردم نجیب و زائر نوازش است. مردمی که گرچه خود شاید بیشتر از مناطق محروم دیگر گرفتار نارساییها بودهاند؛ اما این ایام گلهها را فروخورده و روی باز و دستودل فراخی به روی زوار و مهمانان حبیب گشودهاند. مرحبا به چنین مردمی.
امید است این روحیه چنان تکرار و خصلت شود که پس از اربعین و برای سایر امور استان و گرهگشایی عادتی مألوف گردد، به برکت این تجمع اسمانی زمین مردمان آباد گردد.
از جمله نکات قابلتوجه؛ چهاربانده شدن تمام راه ایلام منتهی به مهران و گارد گذاری، افتتاح پلها و تونل جدید و بهتبع آن کاهش محسوس بار ترافیکی و تصادفات نسبت به سالهای گذشته.
تهیه و تسطیح و آماده سازی پارکینگ بزرگ صدهزار خودرویی که با توجه به مشکل هر ساله پارک خودروها اقدامی بسیار کارا و ارزشمند است که رضایت زائرین عزیز را در پی داشته است
نصب پر تعداد آبخوریهای تماماتوماتیک که مشکل آبخنک و در دسترس را باتوجهبه تجارب گذشته و گرمای هوا و نیز گاه اسراف در مصرف آبمعدنی و حجم ضایعات آن، میتوان یک اقدام هم رفاهی و هم محیط زیستی مناسب قلمداد کرد.
موضوع دیگر که در سالهای گذشته مشکلاتی را موجب شده بود، تعداد گیتهای گذرنامه و معطلیهای گاه طولانی بود که موجب تزاحم و تراکم زوار و اتلاف وقت میشد. خوشبختانه امسال سرعت عمل و روانی امور بسیار واضح بود.
درباره ارتقا و باکیفیت شدن خدمات اربعین امسال نکات زیادی وجود دارد از جمله نظم و انضباط و قانونمندی بیشتر و همینطور افزودن موکبها و مناسب و متناسبسازی هم از نظر فواصل و هم از نظر جمعیتی و دسترسی آسان. بهعنوان آخرین نکته که نقشی محوری در مدیریت اربعین داشته و دارد، هماهنگی و هم محوری مدیران ایرانی و عراقی مربوطه است که امسال در سطحی عالیتر و هدفمندتر شاهد آن هستیم که نقش دیپلماسی زائر محور استاندار و سایر مسئولان نادیدهگرفتنی نیست.
پسدست مریزاد باید گفت به چنین مردم و چنین مدیرانی. اجرتان با اباعبدالله و دعای زائرانش توشه دنیا و آخرتتان باد.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد