جعفر نظری:نامگذاری عملیات سرنوشت ساز فتح المبین که برگرفته از رجوع به قرآن کریم است در بامدادروز2 فروردین سال 61 با رمز یا زهرا(س) در چهار مرحله در چهار قرارگاه در بخش وسیعی از سرزمین استان ایلام و خوزستان هدایت و ساماندهی گردید.
اجرای عملیات در منطقه ای به وسعت2500 کیلومتر مربع بود که ای منطقه در اولین روزهای تهاجم دشمن با نفوذ از محور موسیان، عین خوش، فکه و چزابه تا حد پل نادری در اشغال قرارگرفته بود.
با صرف نظر از اهداف و بازتاب جهانی و رسانه ای این عملیات و نقش یگانهای سپاه و ارتش و فرماندهان شاخصی مانند جاوید الاثر احمد متوسلیان، شهیدان ابراهیم همت، حسن باقری، شهبازی، باکری ها و... و همچنین استعداد دشمن و همراهی کشورهای حامی رژیم صدام تنها به این نکته اشاره می شود که در این عملیات 15000 نفر از نیروهای دشمن به اسارت در می آیند و 25000 نفر نیز کشته و زخمی می شوند.
آمار اسرای عراقی به حدی است که از شروع جنگ تحمیلی تا زمان عملیات فتح المبین تنها هفت هزار نفر اسیر شدند درحالی که در این عملیات 2برابر این آمار به اسارت در می آیند.
حضور مقام معظم رهبری در منطقه عملیاتی فتح المبین
آنچه که در این نوشتار مد نظر است گمنامی سرزمین دفاع مقدس استان است که با وجود اینکه عملیاتی بزرگ مانند فتح المبین که کانون اصلی درگیری آن جاده دهلران به اندیمشک، مناطق عین خوش، دشت عباس، حمزه شاوریه، سِپِتون، علی گره زد،تینه،تیشه کن و ... است که متاسفانه نه به نام سرزمین استان ایلام و شهرستان دهلران بلکه با عبارت هایی مانند منطقه غرب دزفول،غرب شوش و یا کرخه ثبت و ضبط شده است.
ضمن اینکه در منطقه ای در 5 کیلومتری شهر شوش یادمانی به نام فتح المبین احداث شده است.
البته مسئولین خوزستانی علاوه بر این یادمان،تعدادی از اماکن مهم را در جای جای استانشان مانند یکی از بخش های شهرستان شوش به نام بخشداری فتح المبین نام گذاری کرده اند تا با این کار افتخار وقوع چنین عملیاتی را در حوزه استان خوزستان نصیب خود کنند.
قابل بررسی است باید سهم استان ایلام و بخش عمده سرزمین این استان در این عملیات مشخص شود و در تاریخ دفاع مقدس کشور عملیات فتح المبین را به نام استان ایلام ملقب نمایند؛زیرا کانون اصلی این عملیات مناطق دشت عباس،عین خوش،حمزه شاوریه،سپتون و علی گره زد است.
مشهورترین واقعه این عملیات تصرف کامل توپخانه دشمن در خطوط دوم بدون درگیری با خط مقدم و به غنیمت گرفتن 150 تانک و 170 دستگاه نفربر،165 قبضه انواع توپ در تپه علی گره زد است که موجب سردرگمی و حیرت دشمن و فرماندهان بعثی می شود.
همچنین نبرد تن به تانک و تن به تن رزمندگان اسلام در عین خوش به وسیله یگانهایی از سپاه و ارتش و فرماندهانی مانند حسین خرازی و یا درگیری در محل امام زاده دشت عباس به فرماندهی احمد متوسلیان و وجود سنگرها و آثار دست نخورده در ارتفاعات تیشه کن،تینه و عین خوش همگی گویای وجود چنین عملیاتی در گستره جغرافیایی ایلام دارد.
حضور مقام معظم رهبری در منطقه عملیاتی فتح المبین
شاید اگر متولیان امور فرهنگی،دفاع مقدس و مدیران اجرایی در ادوار مختلف در یاد آوری این افتخار بزرگ همت می کردند امروز شاهد کمرنگ شدن یاد عملیات فتح المبین نمی شدیم.
نبود هیچ گونه یادمانی در محل عملیات،عدم نصب تابلوهای بزرگ در مسیر کرخه به دشت عباس و جاده اندیمشک به دهلران و عدم نام گذاری مکانهای بزرگ به نام عملیات و نداشتن هیچ برنامه ای در سالگرد این عملیات در شهرستان دهلران و سطح استان و نپرداختن صدا و سیمای استان و رسانه های محلی به این عملیات دست در دست هم داده تا این عملیات و کمرنگی را تقویت نماید.
از این رو به نظر می رسد با توجه به اینکه در چند روز آنیده در آستانه سالگرد عملیات بزرگ و ملی فتح المبین قرار داریم ،اصحاب رسانه و متولیان فرهنگی بالاخص صدا و سیمای مرکز استان پیش قدم شوند و حرکتی هر چند کوچک برای ترویج نام فتح المبین ایلام آغاز نمایند و در این رابطه به عنوان اقداماتی ماندگار ستاد ائمه جمعه در مناطق استان و شهرداری مرکز استان و سایر مناطق، پاسداشت یاد و خاطره شهدا مزین به نام مادر پهلو شکسته حضرت زهرا(س) در ایام فاطمیه ایی که با سالگرد عملیات مذکور متقارن شده است برپا نمایند.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد