به گزارش ایلام فردا، وبلاگ شور و شیرین در آخرین برور رسانی اش نوشت :
پیرو گفتۀ اخیر آقای «نوبخت» پیرامون حقوق دریافتی رئیس جمهور و ادعای استادی ایشان در دانشگاه، آقای دکتر «کوچکزاده»، نمایندۀ محترم مجلس شورای اسلامی، در وبنوشت خود، سؤالی را دربارۀ دانشگاه محل تدریس و فعالیت علمی ایشان مطرح نمودند.
پس از طرح این سؤال و راهنمایی برخی از مخاطبان آن وبنوشت، مشخّص شد که آقای رئیس جمهور عضو هیئت علمی پژوهشی معاونت پژوهشهای فقهی و حقوقی «مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام» هستند و ادعای تدریس ایشان در دانشگاه صحت ندارد؛
این ادعا گفتاری خطا بوده که سخنگوی دولت، به دلیل ناآشنایی با فرق هیئت علمی آموزشی و هیئت علمی پژوهشی، بر زبان راندهاند. از سوی دیگر، بعید به نظر میرسد آقای «روحانی»، این روزها، فرصتی برای پژوهش داشته باشند؛ از این رو، ابهام دربارۀ حقوق دریافتی ایشان همچنان بر جای خود باقی است.
پس از این تذکر بجای آقای کوچکزاده، به رزومۀ علمی آقای رئیس جمهور، در تارنمای مرکز تحقیقات استراتژیک، مراجعه کردم. گذشته از ابهام در چگونگی تحصیل دانشگاهی ایشان در بریتانیا و همزمانی این دانشجویی با نمایندگی مجلس و تصدی چند منصب سیاسی و امنیتی دیگر، آنچه برای بنده قابل تأمل بود این است که، در آن رزومه آمده است، ایشان بخشی از تحصیلات حوزوی خود را، در مقطع خارج فقه و اصول، از محضر «سید محمد محقق داماد» بهره بردهاند. (سید محمد موسوی یزدی ـ مشهور به محقق داماد ـ از مدرسان بنام حوزه علمیه قم بوده که در سال 1347 هجری شمسی، پس از تحمل چند ماه بیماری، از دنیا رفتهاند.)
با توجه به سال تولد آقای روحانی (1327 هجری شمسی) و اینکه ایشان در سال 1339 هجری شمسی تحصیل علوم دینی را در حوزه علمیه سمنان آغاز کردهاند و یک سال پس از آن، برای ادامۀ تحصیل، به قم آمدهاند[1]، چنین برداشت میشود که ایشان، پیش از بیستسالگی، در درسی حاضر شدهاند که علمای بزرگی همچون «شیخ مرتضی حائری یزدی»، «سید موسی شبیری زنجانی»، «شیخ عبدالله جوادی آملی»، «شیخ محمد مؤمن قمی»، «سید عبدالکریم موسوی اردبیلی» و ... از فراگیران آن بودهاند.
گذشته از سطح علمی دروس محقق داماد، طلاب حوزه علمیه پس از ده سال تحصیل مقدمات علوم دینی و سطوح عالی، تحصیل دروس خارج فقه و اصول را آغاز میکنند. آقای روحانی هنگام وفات محقق داماد سال هفتم طلبگی خود را میگذرانده است و ادعای شاگردی ایشان چنین میرساند که ایشان پیش از سال هفتم طلبگی خود دستِکم یک سال در درس محقق داماد حضور یافتهاند. ادعایی چنین از طلبهای چنان، بیش از آنکه به حقیقت رهنمون شود، به گزاف مینماید.
با این حال، باز با خود گفتم گمان بد مبر! شاید آقای رئیس از نخبگان آن دورۀ حوزه بودهاند و دروس مقدمات و سطوح را در کمتر از ده سال گذرانده و به این میدان علمی راه یافتهاند؛ اما نشریۀ «مهرنامه» و مصاحبهای که در شمارۀ اخیر آن با آقای «سید مصطفی محقق داماد» انجام گرفته بود روایی تردیدم را تأیید کرد. ایشان در آن مصاحبه، راجع به درس والد محقق خویش، بیان داشتهاند: «من خودم توانستم در چند ماه پایانی عمر ایشان در درس اصول ایشان (تا اول بحث مفاهیم) شرکت کنم و متأسفانه توفیق حضور در درس فقه ایشان را نداشتم.[2]» آقای سید مصطفی محقق داماد، با اینکه سه سال از آقای شیخ حسن فریدون بزرگتر هستند و فرزند آن استاد بزرگ بودهاند، از عدم استفاده از درس فقه ایشان تأسف میخورند و تنها ادعای شرکت چندماهه در درس اصول والدشان را دارند. با این تردیدها چگونه میتوان ادعای شاگردی آقای رئیس از محقق داماد را پذیرفت؟ چنین ادعایی به این میماند که طلبهای کمترین مانند من که چند بار شیخ جواد تبریزی را از حرم تا منزل ایشان همراهی کرده و مسئلهای را با ایشان در میان گذاشتهام بعدها مدعی شاگردی چنین فقیه فرزانهای شوم!
[1] . کتاب «خاطرات دکتر حسن روحانی»، نشر مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
[2] . ماهنامۀ «مهرنامه»، ش32، آذر 1392، ص182.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد