سرویس: استان ایلام
کد خبر: 30380
|
08:17 - 1396/09/27
نسخه چاپی

گلایه مردم ایوان:

دولت برای جبران کسری بودجه نباید بنزین را گران کند

دولت برای جبران کسری بودجه نباید بنزین را گران کند
بنزین به عنوان محصولی استراتژیک در همه کشورها از جمله ایران مطرح است،محصولی که زمزمه‌هایی از احتمال گرانی آن به گوش می‌رسد.

به گزارشايلام بيدار به نقل ازجویزر، بنزین یکی از اساسی ترین و استراتژیک ترین محصولات در هر جامعه و کشوری به شمار می رود، محصولی که حساسیت ها در ارتباط با نرخ گذاری آن کمتر از نان شب مردم نیست و هر بار که سخن از قیمت بنزین می شود،  همه اقشار با جدیت پیگیر اخبار آن می شوند.

تجارب و سوابق گذشته نشان می دهد، افزایش نرخ بنزین، باعث بالا رفتن قیمت بسیاری از محصولات دیگر نیز می شود، بر اساس یک قاعده نانوشته، می‌توان بنزین را مانند دماسنج و مؤلفه‌ای تأثیرگذار در افزایش قیمت دیگر محصولات و خدمات در ایران تلقی کرد که بازخورد هرگونه تغییری در قیمت آن، خیلی زود در هزینه و نرخ دیگر محصولات، ظهور و بروز پیدا می‌کند.

بدون تردید،کاهش و بهینه سازی مصرف سوخت در کشور از ضروریات اجتناب ناپذیری به شمار می رود که در سایه آن می توان روند بهره برداری از پروژه های عمرانی و نیمه تمامی که خود به چالشی جدی برای دولت و کشور مبدل شده را تسریع و تسهیل نمود، اما به موازات آن نمی توان از تبعات و پیامدهای چنین تصمیمی (افزایش قیمت بنزین)نیز به سادگی گذشت.

سناریوسازی دولت برای افزایش نرخ بنزین به روزهای اخیر بازنمی‌گردد بلکه از همان روزهای پایانی دولت یازدهم، دولت به‌دنبال افزایش قیمت بنزین در دولت دوازدهم بود.

دراین راستا اظهار نظر ها های متفاوتی از سوی برخی از مسئولان در حوزه های مختلف در زمیته افزیش نرخ بنزین به گوش می رسید که هر کدام از آنها بر طبل گرانی  بنزین در ماههای پایانی سال و اوایل سال 97می کوبیدند و این اظهار نظرو سناریو ادامه داشت تا اینکه لایحه ارائه‌شده از سوی دولت برای بودجه سال 97 نشان از برنامه دولت برای افزایش قطعی نرخ حامل‌های انرژی در سال آینده داشت.

خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری جویزر در این راستا به نظرات مردم پرداخته است و دیدگاه های انان را در مورد افزایش نرخ بنزین جویا شده است.

محمدی یکی ز شهروندان ایوانی در گفتگوباخبرنگار ما اظهار کرد : هر زمان دولت بخواهد اجناس رایج در جامعه را از ملک و زمین تا خوراک و پوشاک و ... گران کند و گرانی آنها را توجیه پذیر نشان دهد، به گران کردن نرخ بنزین روی می آورد چرا که وقتی بنزین گران می شود، هزینه های حمل و نقل گران شده و هر جنسی گران شود با توجیه افزایش هزینه های حمل و نقل، گران شدنش در ظاهر توجیه پذیر خواهد بودچه خوب است دولت یاد بگیرد که گران کردن راهکار کنترل اقتصاد نیست و چه خوب است که نرخ بنزین را گران نکند.

وی ادامه داد: افزایش نرخ حامل های انرژی به خصوص سوخت خودرو، آورده خوبی برای دولت به دنبال دارد، وقتی برخی پالایشگاهها دولتی هستند هر چه قیمت بنزین بالا برود مستقیما درآمد دولت افزایش می یابد و برای پالایشگاههای خصوصی هم به همان نسبت افزایش مالیات به دنبال دارد. پس می توانیم بگوییم مهمترین دلیل دولت برای افزایش نرخ بنزین جبران کسری های بودجه ای است؛ اما بهتر است دولتمردان آثار تورمی این اقدام خود را در شرایط رکود اقتصادی مورد توجه قرار دهند.

این شهروند ایوانی افزود: جامعه از اقشار مختلفی تشکیل شده است و هرکدام از آنها قدرت خرید متفاوتی دارند این افزایش که دولت برای بنزین در نظر گرفته است سبب گران شدن اقلام زیادی در سطح جامعه می شود که این امر سبب فشار کالی به قشر ضعیف جامعه می شود.

در پایان نگارنده این موضوع را متذکر می شود که دولت نباید در راستای تامین کسری بودجه خود دست به افزایش قیمت بنزین و حامل های انرژی بزند چرا که این امر تبعاتی در سطح جامعه خواهد داشت.

 

انتهای پیام/س

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب