به گزارشايلام بيداربه نقل از سیروان نوین،مساجد، نقش مهمى در حيات دينى و حتّى در شئون اجتماعى و اقتصادى و سياسى و علمى مسلمانان دارد، اولياي اسلام همواره مردم را به ساختن مسجد تشويق كرده اند و پاداشهاى بزرگى براى اين كار ذكر نموده اند.
در قرآن کریم درباره ويژگى كسانى كه به آبادى مسجدها همّت مىورزند، چنين مىفرمايد: "إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِكَ أَن يَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِينَ" جز اين نيست كه مساجد خدا را آن كس آباد مىكند كه به خدا و روز واپسين ايمان داشته باشد و نماز بگزارد و زكات بپردازد و جز از خدا نترسد. اميد است كه اينان از رهيافتگان باشند.
همچنین در گذر زندگی همه افراد؛ کوچک و بزرگ و زن و مرد همه به فراخور زندگی شان راز و نیازهایی دارند که تنها به خدا می توان گفت، و هیچ مکانی برای یک گفتگوی صمیمی و عاشقانه بهتر از مسجد نیست، مسجد میعادگاه عاشقان و عابدان و محل راز و نیازهای خالصانه و مخلصانه با خدا است.
روشنای هر محله ای هم؛ به مسجد آن است و وجود آن سبب جذب کودکان، نوجوانان و جوانان به این مکان می شود و روح و انگیزه تازه ای در کالبد زندگی شان دمیده و به انوار الهی هدایت و سیر و سلوک بندگان را به آنها می آموزد.
در روستای دوگر شهرستان سیروان عده ای از جوانان این روستا با همت همه اهالی از سر ذوق و بدون هیچ چشم داشتی اقدام به ساخت مسجدی در روستای خود نموده اند.
یاسر توکلیان سرپرست این گروه جهادی در گفتگو با خبرنگار سیروان نوین با اشاره به اینکه در روایات ساخت مسجد هر چند کوچک مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: این روستا هم جمعیت خوبی دارد و هم دارای جوانان و نوجوانان زیادی است که وجود و ساخت یک مسجد در آن بسیار ضروری احساس می شد بنابراین اقدام به این عمل خداپسندانه نمودیم.
وی افزود: با توجه به اینکه در این روستا مسجدی نبود، تصمیم گرفتیم به همت ساکنین یک مسجد رابسازیم تا برای اقامه نماز و همچنین جلسات مذهبی، فرهنگی و مردمی ساکن مورد استفاده قرار بگیرد.
توکلیان اظهار داشت: این مسجد با همکاری خیرین شهرستان، اهالی روستای دوگر و روستاهای اطراف در حال ساخت می باشد.
وی با اشاره به اینکه در روایات بر ساخت مسجد تاکیدشده است و ساخت این مسجد می تواند به رونق برنامه ها و فعالیت های تاثیر بسزایی داشته باشد، بیان کرد: مساحت زمین این مسجدحدودا 350متر مربع است که وقف شده می باشد وهم اکنون با پیشرفت مناسب در حال ساخت است.
این جوان اهل روستای دوگر در خصوص همکاری و کمک های مالی صورت گرفته و هزینه ها هم بیان کرد: بیشتر اهالی روستا از قشر کارگر هستند و توانایی پرداخت همه هزینه ها را ندارند و در این خصوص نامه نگاری و مکاتباتی داشته ایم و به ما قول های داده شده که برای ادامه ساخت به ما کمک کنند و ما همچنان امیدواریم این کمک ها سریعتر به دست ما برسد و در صورت تامین اعتبار چه از سوی خیرین عزیز که همیشه حامی ما بوده اند و چه از سوی سایر ادارات و نهادهای شهرستان، می توان آنرا تکمیل نمود و مورد استفاده قرار داد.
وی افزود: نزدیک به یک سال است کلنگ ساخت آن بر زمین زده شده و انتظار می رفت هرچه سریعتر پایان یابد اما به دلیل مسکلاتی چون نبود اعتبارات با کندی روبرو شد و می توانستیم سریعتر آن را تکمیل و مورد استفاده قرار دهیم.
وی در پایان اظهار داشت: از مسئولین تقاضامندیم در صورت امکان هزینه ها و اعتباراتی در اختیار ما قرار دهند چرا که با ساخت این مسجد، هم اهالی روستا و هم روستاهای دیگر می توانند از ان استفاده نمایند.
قطعا ساخت مساجد در روستاها و شهرها عملی بسیار تاثیر گذار و یک معروف زیبا می باشد و همه می توانیم با کمک خیرین اینگونه فعالیت ها را رونق بخشیم تا باقیات و صالحاتی برای تمامی خیرین و دست اندرکاران این امر خیر باشد.
مقام معظم رهبری هم در بیاناتی در سال 77 فرمودند: " هر چه بتوانید در مورد مساجد کار بکنید، خیلی خوب است . مسجد، کانون دین است، الان هم همین است. هیچ چیزی جای مسجد را پر نمی کند؛ یعنی سلولی است که آدم به تنهایی نگاه می کند، ولی همین مجموعه مساجد است که فضا را فضای دینی نگه می دارد و معارف را از نسلی به نسلی منتقل و با دین، آشنا می کند."
قطعا عمران مساجد یک وظیفهی همگانی است و باید هر کسی به اندازهی توان و همت خود در آن سهیم باشد علاوه بر مردم، دیگران هم باید سهم خود در این خصوص ایفا نمایند و می توانند با اهدا کمک به این مسجد هم قدم خیری برداشته و توشه ای برای آخرت خود فراهم نمایند و هم در ثواب ساخت این سنت حسنه شریک باشند.
انتهای پیام/الف
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد