سرویس: استان ایلام
کد خبر: 14007
|
11:58 - 1394/02/16
نسخه چاپی

مدیرگروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ایلام:

اطلاع از روند مذاکرات حق مردم است

اطلاع از روند مذاکرات حق مردم است
مدیرگروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور گفت: اطلاع از روند مذاکرات حق مردم است.

به گزارشایلام بیداربه نقل ازایلام رصد، دکتر “عباس سهراب‌زاده”، مدیرگروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ایلام، به تلاش غرب برای بازدید از مناطق نظامی ایران اشاره و گفت: حتی کشورهای ذره ­ای که در جغرافیای جهانی به اندازه یکی از استان­های ایران نیستند هم برای خود خطوط قرمز، فضاهای محرمانه و مناطق امنیتی دارند که الزاماً از سوی سایر کشورها جزو حقوق محترم آن کشور شمرده می­ شوند.

وی اظهار کرد: با این پیش فرض اگر غرب فهمیده است که ایران به دنبال سلاح هسته ­ای نیست نباید نگران مناطق نظامی و امنیتی ما باشد و اگر نفهمیده باشد بهتر این است که از سوی دستگاه دیپلماسی ما اعتمادسازی صورت گیرد همچنان که تا کنون در این راه قدم­های اساسی برداشته شده است.

این استاد دانشگاه افزود: لیکن در هر دو صورت، اعتماد از پایه ­های مذاکره به حساب می ­آید و تا این اعتماد به دست نیاید مذاکره فقط برای مذاکره صورت می­ گیرد و نتیجه­ ای در بر نخواهد داشت.

بازدیدهای آزادانه در هر کجای کشور و در هر زمانی که غرب بخواهد مردود است

سهراب زاده ادامه داد: طبعاً با توجه به صحبت ­های مقام معظم رهبری و هدف از مذاکرات هسته ­ای، نقطه نظر بازدیدهای آزادانه در هر کجای کشور و در هر زمانی که غرب بخواهد مردود است و بعید به نظر می­ رسد تیم مذاکره کننده چنین خواست ه­ای را بپذیرد.

وی با بیان اینکه تلفیق عقلانیت سیاسی و غیرت انقلابی چندان ساده به نظر نمی ­رسد، تصریح کرد:  عقلانیت سیاسی در نهان خود محاسبه­ گری و بده بستان، چشم پوشی و اغماض، مدارا و صبوری و انتظار و مداومت دارد و غیرت انقلابی نیز امید، شور، فداکاری، حرکت و قاطعیت با خود می­ آورد و همه اینها در زندگی سیاسی و سیاست خارجی لازم ­اند اما تلفیق آنها و به کار گرفتن همزمان آنها آن هم در پشت میز مذاکره کار دیپلمات­ های ورزیده­ ای است که از پشتوانه مردمی نیز برخوردار باشند.

دکتر سهراب زاده اظهار داشت: بحمدالله هم تیم مذاکره کننده بسیار خبره و کار آمد است و هم رهبری، مردم و صاحبنظران از آنها حمایت می­ کنند و تصور می ­شود دستگاه دیپلماسی سنجیده عمل خواهد کرد و هیچکدام از این دو را فدای دیگری نخواهد کرد و آرمان­ های انقلاب اسلامی و پیشرفت و ترقی اقتصادی و سیاسی کشور را تواماً در نظر خواهد گرفت.

اطلاع از روند مذاکرات حق طبیعی هر ایرانی است

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور با اشاره به این مطلب که اصل عدم انتشار فکت شیت ایرانی ناشی از فرهنگ شفاهی ما و اتکا به مصاحبه ­های رسانه ­ای است، گفت:  اگر همان سخنان وزیر محترم خارجه در تلویزیون به صورت یک بیانیه رسمی صادر می­ شد می­ توانستیم آن را فکت شیت بنامیم و تا حدودی این دعواها فروکش می­ کرد.

مدیر گروه سیاسی دانشگاه پیام نور ایلام تأکید کرد: نباید از نظر دور داشت همان فکت شیت امریکایی هم ناگفته ­های بسیار دارد و باید منتظر ماند در پایان مذاکرات آنچه که به عنوان سند توافق جامع از سوی طرفین امضاء خواهد شد شامل چه مواردی است که البته حق طبیعی هر ایرانی است که هم از روند مذاکرات مطلع باشد و هم به نتیجه آن به صورت شفاف دسترسی داشته باشد. اما باید پذیرفت هر مذاکره ­ای واجد اصول محرمانه ­ای است که اندکی صبوری برای دست یافتن به آن لازم است.

 

انتهای پیام/س

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد