سرویس: جهاد و مقاومت
کد خبر: 42151
|
08:42 - 1398/11/20
نسخه چاپی

ماجرای محاصره گردان کمیل در والفجر مقدماتی در گفتگو با نویسنده کتاب کمیل هنوز زنده است

هادی در کانال ماند تا ماندگار شود

هادی در کانال ماند تا ماندگار شود
ماجرای محاصره گردان کمیل در یکی از کانال‌های موجود در عملیات والفجر مقدماتی و شهادت تعداد زیادی از نیرو‌های این گردان، یکی از ماجرا‌های مشهور دفاع مقدس است. در بطن این حادثه بود که شهید ابراهیم هادی، از نیرو‌های اطلاعات و عملیات به شهادت رسید و پیکرش مفقود شد. در گفتگو با حمید بنا نویسنده کتاب «کمیل هنوز زنده است» به موضوع گردان کمیل و محاصره آن پرداختیم که از زبان وی پیش رو دارید.

به گزارشايلام بيدار،  نویسنده کتاب کمیل هنوز زنده است با اشاره به عملیات والفجر مقدماتی و سختی‌های آن می‌گوید: «محاصره گردان کمیل در خلال عملیات والفجر مقدماتی و در منطقه فکه رخ داد. از شروع حرکت رزمندگان گردان تا به محاصره درآمدنشان در کانال‌های حفر شده در این منطقه و سپس شهادت تعدادی از نیرو‌های کمیل در کانال‌ها تقریباً پنج روز طول می‌کشد.»


بنا می‌افزاید: «این نیرو‌ها در کانال سنگر می‌گیرند و با ملحق نشدن سایر یگان‌ها و پیشروی دشمن، کم‌کم به محاصره کامل درمی‌آیند و ارتباطشان با سایر نیرو‌ها قطع می‌شود. در این چند روز تلاش‌هایی از سوی سایر گردان‌ها برای نجات بچه‌های کمیل و حنظله که در بخش دیگری از کانال آن‌ها هم محاصره شده بودند، صورت می‌گیرد، اما تلاش‌ها بی‌نتیجه می‌ماند و خیلی از نیرو‌های به محاصره درآمده بر اثر مجروحیت، تشنگی و حملات دشمن به شهادت می‌رسند.»

نویسنده کتاب کمیل هنوز زنده است با توضیح این نکته که اکنون تعدادی از بازماندگان حادثه در قید حیات هستند بیان می‌دارد: «خیلی‌ها فکر می‌کنند همه بچه‌های گردان کمیل در کانال به شهادت رسیده‌اند که این‌طور نیست. یک عده در همان حرکت اولیه گردان به سوی منطقه درگیری مجروح می‌شوند و به عقب منتقل می‌شوند. در خلال محاصره چند روزه هم تعدادی می‌توانند از مهلکه بگریزند و خودشان را به نیرو‌های خودی برسانند. احمد بویانی از جمله این افراد است که اکنون به روایتگری یادمان کانال کمیل می‌پردازد. در این واقعه گویا بیش از ۶۰ نفر از نیرو‌های گردان کمیل به شهادت می‌رسند که این یک آمار تقریبی است. با وجود آمار بالای شهدا و مجروحان برای یک مقطع کوتاه گردان کمیل متلاشی و بعد برای انجام عملیات والفجریک دوباره احیا می‌شود. فرمانده گردان در واقعه محاصره شهید محمود ثابت‌نیا و معاونش حاج‌علی بنکدار بود که هر دو به شهادت می‌رسند. پیکر شهید ثابت‌نیا با تعدادی از شهدای کمیل تفحص و شناسایی شده، اما پیکر شهید بنکدار هنوز برنگشته است.»

حمید بنا با اشاره به تاریخچه گردان کمیل می‌گوید: «این گردان در زمان عملیات مسلم بن عقیل در سال ۶۱ تشکیل شد. اولین فرمانده‌اش عطاءالله حبیبی بود. ایشان مدت کوتاهی فرماندهی را برعهده داشت و در مسلم بن عقیل نیز گردان کمیل حضور محدودی داشت. بعد برای عملیات والفجر مقدماتی، فرماندهی به شهید ثابت‌نیا واگذار می‌شود. با آمدن نیرو‌هایی، چون شهید بنکدار گردان تقویت می‌شود و در والفجر مقدماتی شرکت می‌کند که موضوع محاصره پیش می‌آید.»

بنا به حضور شهید هادی در جمع نیرو‌های گردان کمیل نیز اشاره کرده و می‌افزاید: «شهید ابراهیم هادی جزو نیرو‌های گردان نبود. ایشان نیروی اطلاعاتی بود که در حین عملیات به کمک دیگر رزمندگان می‌رفتند و آن‌ها را هدایت می‌کردند. ابراهیم هادی هم با موضوع محاصره گردان کمیل به آن‌ها ملحق می‌شود و با آنکه می‌توانست از مهلکه بگریزد، می‌ماند تا به مجروحان کمک کند، اما در همین جریان به شهادت می‌رسد و با ایثارش ماندگار می‌شود.»
 
انتهای پیام/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد