سرویس: استان ایلام
کد خبر: 34564
|
21:05 - 1397/08/30
نسخه چاپی

بسیج تبلور "ما می توانیم"

کشت موفقیت آمیز طلای سرخ توسط بسیجی ایلامی + تصاویر

کشت موفقیت آمیز طلای سرخ توسط بسیجی ایلامی + تصاویر
یک بسیجی سیروانی موفق به کشت زعفران برای نخستین بار در استان ایلام در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی شد.

گروه اقتصادی ایلام بیدار::در هفته مبارک بسیج قرار داریم هفته ای که اهمیت و جایگاه آن در نظام مقدس جمهوری اسلامی بر کسی پوشیده نیست.

در همان روزهای ابتدایی شکلگیری بسیج توفقیات مهمی حاصل شد به طوریکه به شاخص ترین آنها می توان به نقش بسیج در پیروزی دفاع مقدس اشاره کرد.

اما امروزه و با گذشت عمر با برکت نظام بسیج به خوبی خود را در حوزه های مختلف فرهنگی اجتماعی اقتصادی محرومیت زدایی سازندگی و ... تعمیم داده به طوریکه منجر به رفع بسیاری از مشکلات نیز شده است.

همه به این مهم پی برده ایم و ثابت شده که هر جا تفکر بسیجی حاکم شده نمی توانیم ها به می توانیم ممکن شده است؛ یکی از این نمی توانیم ها کشت طلای سرخ در استان ایلام بوده که قبل از ورود بسیج این طرح با شکست مواجه شده اما با ورود و حمایت بسیج این طرح به سرانجام خود رسیده است.

کشت زعفران برای نخستین بار در استان ایلام

یک بسیجی سیروانی موفق به کشت زعفران برای نخستین بار در استان ایلام در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی شد.

"محمدحسین باغشنی" این بسیجی فعال اهل شهرستان سیبروان استان ایلام در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در سال 89 برای اولین بار در شهرستان سیروان شروع به کاشت زعفران کردم که با توجه به آنکه در ابتدای راه نیاز به تسهیلات و حمایت مالی داشتم به جهاد کشاورزی مراجعه کردم و با مخالفت مسئولین جهاد کشاورزی سیروان (بخش شیروان سابق)مواجه شدم مبنی بر اینکه اینجا قابلیت کشت زعفران ندارد، تصمیم گرفتم که ادعای خود را ثابت کنم و برای اولین بار در قسمتی از باغ خود 20 کیلوگرم پیاز زعفران کاشتم تا ثابت کنم که می شود در سیروان زعفران کاشت.

دلایل من برای اصرار بر روی این قضیه از اینجا نشات می گیرد که در این شهرستان گیاه زعفران وحشی به صورت خودرو می روید پس نتیجه گرفتم که خاک آن قابلیت کاشت زعفران را دارد. البته یک نفر قبل از من در سیروان با حمایت جهاد کشاورزی به صورت آزمایشی زعفران را کاشته بود ولی راه و روش داشت و برداشت آن را نمی دانست به قولی اطلاعات علمی و فنی نداشت به همین دلیل طرح وی باشکست مواجعه شده بود.

در سال های ابتدایی شروع کار خود هیچ گونه حمایتی نشدم. نداشتن زمین هم مزید علت می شد تا سختی کار را چند برابر کند. من با توجه به آنکه حتی نزدیکان و دوستانم  به این موضوع اعتقاد نداشتن، مصر بودم که کشت زعفران در سیروان را به انجام برسانم؛ از آنجایی که چند سال در شهرستان نیشابور زندگی کرده بودم از چگونگی کار کشت محصول آگاهی داشتم و 20 کیلوگرم پیاز زعفرانی که از همان نیشابور تهیه کرده بودم کاشتم و بعد دو سال  نشان داد که خاک و آب و هوای شهرستان سیروان برای کشت زعفران مساعد و سازگار است.

نداشتن زمین و مشکلات مالی باعث شد که نتوانم طرح خود را توسعه دهم و در همان سطح کم و آزمایشی باقی ماند.

حمایت های بسیج و کشت موفقیت آمیز طلای سرخ

باغشنی اظهار کرد: در سال 92 با شروع پرداخت تسهیلات از طرف بسیج سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در راستای اقتصاد مقاومتی به افراد واجد شرایط، به بسیج سازندگی سپاه ناحیه سیروان مراجعه کردم و بعد تشریح طرح و بازدید کارشناس آنها از طرح آزمایشم به بانک مهر اقتصاد جهت دریافت 60 میلیون ریال قرض الحسنه معرفی شدم؛ با دریافت تسهیلات از سپاه پاسداران توانستم در سال 92 طرح خود را با کاشت 300 کیلوگرم پیاز زعفران توسعه داده  و  امسال شروع به گلدهی و حدود دو هفته است مشغول برداشت گل زعفران هستم.

از آنجایکه این زمین دو ساله است که کاشته شده است در سال های آینده به علت تکثیر پیازها میزان تولید افزایش می یابد و در سال پیک آن تا 5/1 - 1 کیلوگرم در همان سطح برداشت داشته باش؛ زعفران یک بار که پیاز آن کشت شد تا 7 سال دیگر نیازی به کشت پیاز ندارد؛ این محصول در سال تنها به یک الی دو بار آبیاری در مهرماه جهت بیداری و جوانه زدن نیاز دارد.

زعفران یکی از بهترین محصولات قابل کشت در زمین‎های نامرغوب درجه 2 و 3 و کم آب است که برای کشاورزان سود قابل توجهی به همراه دارد، چرا که گیاه زعفران نیاز به آب فراوان ندارد. وی با بیان اینکه زعفران با آب و هوای سیروان سازگاری دارد، افزود: اگر کشت این محصول در روستاهای سیروان جا بیفتد می‎تواند در امر اشتغال و درآمد روستائیان تاثیرگذار باشد.

ظرفیت هایی که همچنان نیازمند توجه مسئولان است

این بسیجی کارآفرین، شهرستان سیروان را سرشار از پتانسیل هایی همچون نیروی کار جوان، داشتن منابع آب و خاک و موقعیت ممتاز جغرافیایی دانست و افزود: می بایست از این پتانسیل جهت جهش اقتصادی و قرار گرفتن در مسیر توسعه استفاده نمود.

وی در پایان از مسئولان شهرستانی و استانی گلایه کرد و گفت: با اینکه درصد بیکاری در استان ایلام زیاد است، مسئولان نه تنها زمینه اشتغال برای جوانان را فراهم نمی کنند بلکه با سنگ اندازی و ایجاد موانع اداری باعث جلوگیری از ایجاد یکسری شغلها شده و بهتر است سیستم های اداری از این وضعیت خارج شده و وارد عرصه شوند.

 

انتهای پیام/س

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد