سرویس: سیاسی
کد خبر: 33287
|
00:05 - 1397/05/17
نسخه چاپی

درباره گفتگوی تلویزیونی ریس جمهور

روحانی به جای عذرخواهی از مردم تشکر کرد/ آقای رئیس جمهور مردم به جای دلداری و حرف درمانی راهکار می‌خواهند!

روحانی به جای عذرخواهی از مردم تشکر کرد/ آقای رئیس جمهور مردم به جای دلداری و حرف درمانی راهکار می‌خواهند!
حسن روحانی بدون ارائه راهکار صریح از مردم درخواست کرد مشکلات را تحمل کنند و راه اصلی رفع مشکلات را صبر تحمل ملت ایران دانست.

به گزارشايلام بيدار،رئیس جمهور بعد از مدت‌ها انتظار شب گذشته جلوی قاب دوربین رسانه ملی ظاهر شد تا از اقدامات دولتش برای رفع بحران اقتصادی که چندماهی است کشور را فرا گرفته، سخن بگوید. انتظار مردم از «حسن روحانی» ارائه راهکار و ابتکارعمل برای برو رفت از مشکلات اقتصادی بود اما بازهم به شیوه قدیمی روحانی آمده بود که با حرف درمانی مردم را امیدوار سازد.


در این حیطه کارشناسان سیاسی مطرح می کردند که بهتر است رئیس جمهور با برنامه جلوی دوربین ظاهر شود.

عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر این‌که در شرایط فعلی مردم به این‌که فردی در برابرشان بنشیند و به آن‌ها دلداری بدهد نیازی ندارند، اظهار کرد که اگر دولت و شخص رئیس‌جمهوری برنامه‌ای برای بیان طرح‌ها و ایده‌های اجرایی تصمیمات خود برای حل مشکلات به مردم را ندارند، بهتر است این کار را انجام ندهد.

مهدی محمدی، کارشناس سیاسی جریان اصولگرا نیز در واکنش به صحبت‌های روحانی در رسانه ملی گفت:« رییس جمهور در سخنان امشب خود فاقد هرگونه برنامه موثر، ایده جدید یا ابتکار عمل برای آینده بود.همدردی’ کاری نیست که مردم از رییس جمهور توقع داشته باشند، تشکر از صبر و نجابت مردم هم راه حل مشکلات نیست. سخن گفتن با مردم در این وضع و حال تنها زمانی مفید است که بتواند تلقی ‘بهبود’ ایجاد کند.»

البته اینکه دولتمردان بعد از یک دوره سکوت سعی کردند که با مردم درباره مشکلات کشور سخن بگویند، گام موثری است. در این حیطه مردم تشنه این بودند که دولتمردان برخی از سیاست‌های دولت را در مورد مسائل مختلف برای آنان بازگو کنند. به عنوان مثال موضوع مذاکراتی که «دانلد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مطرح کرد و بیان داشت که بدون پیش شرط حاضر است با مقامات کشورمان مذاکره کند، یکی از همین موارد بود.

در این رابطه روحانی به طور شفاف بیان کرد که مذاکره با فردی که قابل اعتماد نیست در دستور کار دولت قرار ندارد. حسن روحانی همچنین بر وحدت مردم برای مقابله با مشکلات سخن گفت؛ وحدتی که حداقل بایستی پشت سر آن سیاست و برنامه واحد باشد تا انسجام ایجاد کند. سیاستی که دولتمردان بایستی در این عرصه با مردم به طور شفاف در میان بگذارند تا جامعه تکلیف خود را در این عرصه بداند. در این حیطه سردرگمی آفت بزرگی است که با صحبت های دیشب رئیس جمهور درمورد وحدت منافات دارد.

روحانی حتی مطرح کرد که پیشنهاد مذاکره رئیس جمهور آمریکا برای از بین بردن انسجام ملت ایران است که همین مسئله نکته قابل توجهی در سخنان رئیس جمهور بود و هم نشان داد که دولت تحلیل قوی تری نسبت به گذشته دارد و هم اینکه صحبت های رئیس جمهور خالی از تنش بود که نشان می دهد دولت به دنبال انسجام و وحدت واقعی است.
اما صحبت های دیروز روحانی با مردم به غیر از اینکه دلداری و حرف درمانی گذشته بود جای خالی بسیاری داشت که بایستی این موارد در اذهان عمومی پر شود. موضوع مهم در این حیطه اتفاقات اقتصادی است که در این چند وقت اخیر افتاده است و بایستی به طور شفاف منشا و علت آن بازگو شود. موضوع رانتی که سبب شده تا عده ای به واسطه آن سودجویی کنند و به التهابات اخیر شدت بخشند یکی از این موارد بود.

دولت چندین بار از سوی « محمودواعظی» رئیس دفتر رئیس جمهور به مردم وعده تغییر در ساختار خود بخصوص در بخش اقتصادی را داده بود اما رئیس جمهور در این زمینه از تلاش شبانه روزی وزرا سخن گفت که نشان می داد این موضوع برای دولت دیگر موضوعیتی ندارد. مردم انتظار داشتند که حسن روحانی در مورد چرایی تاخیر در جابه جایی «ولی الله سیف»، رئیس کل پیشین بانک مرکزی و مشکلات ارزی که در این دوره ایجاد شده توضیحاتی بدهد، اما بیشتر از سیف تمجید و تعریف شنیده شد.

بازار خودرو، ارز، مسکن، طلا و ... که مردم را دچار مشکلات کرده و گرانی‌هایی که هنوز تداوم دارد و از گوشت گرفته تا محصولات لبنی را در بر می گیرد و به طور سرسام‌آوری بالا می رود، همه این مسائل در سخنان روحانی گم و گنگ بود.

 روحانی حتی به جای عذرخواهی از مردم در خصوص مشکلاتی که از ابتدای سال 97 ایجاد و سبب شده عده‌ای کسب و کار خود را از دست بدهند و فشار مضاعفی به اقشار کم درآمد آمده نه تنها از آنها عذرخواهی نکرد بلکه از مردم به خاطر صبر و تحملی که دارند، تشکر کرد. اینکه دولت خود را از جایگاه مسئول مشکلات مردم به جایگاه دلداری دهنده و سنگ صبور ارتقاء داده است هم موضوع قابل تاملی است.

روحانی حتی در مورد مشکلات امروز کشور با چند پله صعود مشکلات را نه به دولت قبل که پیشتر همیشه دولت به آن تاکید می کرد بلکه به پیش از انقلاب اسلامی ارتباط داد. موضوعی که نشان می داد دولت هنوز مسئولیت کارهای خود را نپذیرفته است.

روحانی حتی مردم را عامل بهبود اقتصاد دانست و بیان داشت که اگر آنان تحمل خود را بالا ببرند و وحدت داشته باشند مسائل درست می شود اما از برنامه دولت برای اینکه با فساد و رانت جلوگیری کند جز اینکه بیان داشت به کسانی که ارز گرفتند مهلت سه ماهه داده شده است، چیز دیگری نگفت. 

با این اوصاف رئیس جمهور به جای عذرخواهی از سستی و سوء تدبیر دولتش بدون برنامه سعی کرد مردم را امیدوار کند؛ امیدواری بدون برنامه و راهکار بود و بازهم حل مشکلات را به دوش خود مردم انداخت.
 
انتهای پیام/الف

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد