سرویس : سیاسی
کد خبر: 76874
|
14:04 - 1405/06/07
نسخه چاپی

عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام:

روایت دقیق ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی ضروری است

روایت دقیق ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی ضروری است
عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام با اشاره به بیانات رهبر انقلاب به مناسبت هفته دولت گفت: در شرایط کنونی باید از هرگونه سخنانی که انسجام داخلی را بهم بریزد جلوگیری کرد و روایت دقیق ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی ضروری است.

حجت‌الاسلام مهدی اکبرنژاد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» با اشاره به بیانات رهبر انقلاب به مناسبت هفته دولت گفت: یکی از مهم‌ترین ضرورت‌های امروز کشور، تبیین و روایت صحیح قدرت ملی و تقویت نگاه جامعه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی است. ایران قوی تنها یک شعار نیست، بلکه یک هدف راهبردی است که تحقق آن نیازمند شناخت ظرفیت‌های کشور، حل ضعف‌ها و برجسته‌سازی دستاوردهاست.

 وی افزود: از دیگر محورهای سخنان ایشان این است که ضعف‌ها و مشکلات موجود در کشور قطعاً باید شناسایی و برای حل آنها اقدام شود، اما تفاوت مهمی میان حل مسئله و برجسته‌سازی ضعف‌ها وجود دارد. در شرایطی که دشمن به دنبال تضعیف روحیه مردم و القای ناتوانی ایران است، نباید دستاوردها و ظرفیت‌های بزرگ کشور نادیده گرفته شود. همان‌گونه که در آموزه‌های دینی نیز آمده است «وَأَمّا بِنِعمَةِ رَبِّکَ فَحَدِّث»، نعمت‌ها و ظرفیت‌ها باید برای مردم بیان و روایت شوند.

 عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام با اشاره به دیگر محورهای بیانات رهبر انقلاب گفت: یکی از مهم‌ترین عرصه‌های قدرت ملی، اقتصاد است. مقابله با تورم، کاهش بیکاری، مدیریت بازار و قیمت‌ها، افزایش رشد اقتصادی، هدایت سرمایه‌ها به سمت بخش‌های مولد و رونق تولید باید در اولویت قرار گیرد. اقتصاد قوی، یکی از پایه‌های اصلی ایران قوی است و هر اندازه بتوانیم ظرفیت‌های داخلی را فعال کنیم، وابستگی‌ها نیز کاهش خواهد یافت.

 وی ادامه داد: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تکیه بر تولید داخلی باید با جدیت دنبال شود. البته این به معنای نفی واردات نیست، بلکه واردات در موارد ضروری و با مدیریت صحیح باید انجام شود. هنر مدیریت اقتصادی این است که تولید، واردات و کنترل قیمت‌ها به‌صورت همزمان و با یک نگاه جامع مدیریت شوند تا هم نیازهای جامعه تأمین شود و هم تولیدکننده داخلی آسیب نبیند.

 اکبرنژاد تصریح کرد: یکی دیگر از پایه‌های مهم اقتدار کشور، استفاده از فناوری‌های نوین و میدان دادن به نخبگان جوان است. نباید در روال‌ها و عادت‌های مرسوم گرفتار شویم؛ امروز نوآوری می‌تواند در حوزه‌های کشاورزی، صنعت، فرهنگ، تربیت، ارتباطات و مسائل اجتماعی زمینه‌ساز یک جهش واقعی باشد. باید به جوانان، متخصصان و فناوران اعتماد کنیم و از ظرفیت‌های تازه برای حل مسائل کشور بهره بگیریم.

 وی افزود: دشمن تلاش می‌کند این تصور را در افکار عمومی ایجاد کند که پیشرفت ایران بدون وابستگی به او امکان‌پذیر نیست، در حالی که ظرفیت‌های انسانی، علمی و طبیعی کشور نشان می‌دهد مسیر پیشرفت از درون و با اتکا به توان ملی قابل دستیابی است.

 عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام گفت: در کنار همه این موضوعات، وحدت و انسجام اجتماعی باید به‌عنوان یک خط قرمز مورد توجه مسئولان قرار گیرد. همه تصمیمات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی باید دارای پیوست انسجام اجتماعی باشند و آثار آنها بر همبستگی مردم مورد توجه قرار گیرد.

 وی خاطرنشان کرد: حتی برخی اقدامات که ممکن است در ظاهر طرفداران زیادی داشته باشند، اگر به دوقطبی‌سازی و تضعیف انسجام اجتماعی منجر شوند، می‌توانند زیان‌آفرین باشند. باید از سخنان ناامیدکننده، تضعیف انگیزه‌های ملی و ساختن دوگانه‌های کاذب مانند جنگ یا مذاکره، وفاق یا تندروی و سازش یا جنگ‌طلبی پرهیز کرد؛ چراکه ایران قوی با اقتصاد پویا، علم و فناوری پیشرفته و مهم‌تر از همه، مردمی امیدوار و متحد ساخته خواهد شد.

 

انتهای خبر/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب