سرویس : استان ایلام
کد خبر: 75962
|
10:05 - 1405/03/31
نسخه چاپی

یادداشت؛

تشریفات جایگزین مطالبات شد

تشریفات جایگزین مطالبات شد
کالبدشکافی سفر معاون اجرایی رئیس‌جمهور به ایلام نشان‌دهنده سقوط پروتکل‌های مردمی در ایلام و نمایندگان مجلس در حاشیه بود که به سفری دور از مردم و واقعیت‌های میدانی تبدیل شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، عباس خزلی فعال رسانه‌ای در یادداشتی نوشت: سفر مسئولان ارشد کشور به استان‌ها همواره فرصتی مغتنم برای شنیدن مستقیم مشکلات مردم و مطالبات مناطق مختلف بوده است. در این میان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به‌عنوان منتخبین مستقیم ملت، نقش مهمی در انتقال دغدغه‌ها، کمبودها و ظرفیت‌های حوزه‌های انتخابیه خود به مسئولان اجرایی کشور دارند. سال‌هاست که در جلسات شورای اداری استان‌ها، نمایندگان مردم با بیان مسائل و نیازهای منطقه، زمینه تصمیم‌گیری بهتر و تخصیص عادلانه‌تر امکانات را فراهم می‌کنند.

بااین‌حال، در سفر اخیر معاون اجرایی رئیس‌جمهور به استان ایلام، رویه‌ای متفاوت و قابل‌تأمل مشاهده شد. عدم اختصاص فرصت به نمایندگان مردم برای طرح دیدگاه‌ها و مطالبات حوزه‌های انتخابیه در جلسه شورای اداری، پرسش‌هایی را در افکار عمومی و میان دلسوزان استان ایجاد کرده است. نمایندگان مجلس با رأی مستقیم مردم برگزیده شده‌اند و نادیده‌گرفتن جایگاه آنان، دست‌کم این شائبه را ایجاد می‌کند که صدای بخشی از مطالبات مردمی شنیده نشده است.

بی‌تردید حفظ حرمت و شأن نمایندگان، صرفاً احترام به چند فرد نیست، بلکه احترام به آرای مردمی است که آنان را به‌عنوان وکیل خود راهی خانه ملت کرده‌اند. انتظار می‌رفت در چنین شرایطی، فرصتی هرچند کوتاه برای بیان مشکلات و نیازهای استان در اختیار نمایندگان قرار می‌گرفت تا مسئولان اجرایی کشور تصویری دقیق‌تر از واقعیت‌های میدانی ایلام به دست آورند.

نکته دیگری که جای تأمل دارد، عدم دیدار معاون اجرایی رئیس‌جمهور با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه ایلام است. در چهار دهه گذشته، این دیدار به‌عنوان یک سنت حسنه و نشانه احترام به جایگاه نمایندگی مقام معظم رهبری در استان‌ها موردتوجه مسئولان کشوری بوده است. تقریباً همه مقامات عالی‌رتبه در سفرهای استانی، دیدار با نماینده ولی‌فقیه را در برنامه خود قرار می‌دهند تا ضمن بهره‌گیری از نظرات ایشان، پیام وحدت و همدلی میان ارکان نظام را به جامعه منتقل کنند. طبیعی است که افکار عمومی درباره علت عدول از این رویه پرسش‌هایی داشته باشد.

و اما پرسش پایانی؛ چرا در این سفر فرصتی برای دیدار مستقیم با مردم نجیب، انقلابی و مرزدار ایلام فراهم نشد؟ مردمی که در دوران دفاع مقدس و در همه عرصه‌های انقلاب اسلامی، وفاداری خود را به‌نظام و آرمان‌های امام و رهبری ثابت کرده‌اند، شایسته آن بودند که یکی از مقامات ارشد دولت از نزدیک پای سخنان آنان بنشیند و دغدغه‌هایشان را بشنود.

امید است مسئولان دولتی در سفرهای آینده بادقت بیشتری نسبت به جایگاه نمایندگان مردم، سنت‌های ارزشمند نظام و ضرورت ارتباط مستقیم با مردم عمل کنند؛ چرا که سرمایه اصلی جمهوری اسلامی، اعتماد عمومی و تکریم کسانی است که نمایندگی مردم را بر عهده دارند

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب