سرویس : سیاسی
کد خبر: 75258
|
04:16 - 1405/02/15
نسخه چاپی

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی:

مذاکره تنها در صورت تأمین منافع کشور ادامه می‌یابد

مذاکره تنها در صورت تأمین منافع کشور ادامه می‌یابد
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: ادامه مذاکرات منوط به تأمین منافع کشور است و در صورتی که منافع ملی محقق نشود، ادامه گفت‌وگوها در دستور کار نخواهد بود.

سارا فلاحی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» با اشاره به تحولات اخیر و نتایج دوره‌ای از مقاومت منطقه‌ای، این مقطع را نقطه عطفی در شکل‌گیری معادلات جدید قدرت دانست و اظهار کرد: آنچه در این مدت رقم خورد، صرفاً یک رویداد مقطعی نبود، بلکه نشانه‌ای از تغییر موازنه‌ها و آغاز فصل تازه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران است.

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه این تحولات به تقویت جایگاه ایران در عرصه بین‌المللی منجر شده، افزود: بر اساس برخی تحلیل‌های دانشگاهی و ارزیابی‌های نخبگان سیاسی، ایران امروز در موقعیتی قرار گرفته که می‌تواند به‌عنوان یکی از قدرت‌های تأثیرگذار جهانی مطرح شود و نقش‌آفرینی فعال‌تری در تعیین روندهای بین‌المللی داشته باشد.

وی در ادامه به اهمیت راهبردی تنگه هرمز اشاره کرد و گفت: این گذرگاه حیاتی انرژی، در پی تحولات اخیر، بیش از گذشته در کانون توجهات جهانی قرار گرفته و اهمیت اقتصادی و امنیتی آن دوچندان شده است.  این شرایط باعث شده تا نقش ایران در مدیریت و تأمین امنیت این مسیر، پررنگ‌تر از قبل دیده شود.

نماینده ایلام همچنین به تغییر در الگوهای امنیتی منطقه اشاره کرد و بیان داشت: شکل‌گیری نوعی همکاری امنیتی میان کشورهای منطقه بدون اتکا به قدرت‌های فرامنطقه‌ای، از دیگر پیامدهای مهم این دوره است. ناکارآمدی برخی قدرت‌ها در حمایت از متحدان خود، زمینه‌ساز بازتعریف این معادلات شده است.

فلاحی انسجام ملی را از مهم‌ترین سرمایه‌های به‌دست‌آمده در این مقطع دانست و تصریح کرد: همبستگی کم‌نظیر مردم در داخل و همراهی ایرانیان خارج از کشور، جلوه‌ای از وحدت و احساس مسئولیت جمعی بود که توانست بسیاری از محاسبات طرف مقابل را برهم بزند. این همدلی، پشتوانه‌ای مهم برای عبور از چالش‌های آینده به شمار می‌رود.

وی با اشاره به توانمندی‌های نیروهای مسلح کشور نیز خاطرنشان کرد: نمایش ظرفیت‌های دفاعی و بازدارندگی ایران، پیام روشنی برای بازیگران بین‌المللی داشت و نشان داد که کشور از توان لازم برای صیانت از منافع خود برخوردار است؛ موضوعی که به گفته او، درک تازه‌ای از قدرت ایران در سطح جهانی ایجاد کرده است.

نماینده ایلام در ادامه به موضوع دیپلماسی پرداخت و گفت: مذاکره همچنان یکی از ابزارهای مهم برای پیگیری منافع ملی است، اما این مسیر باید هوشمندانه و بر اساس اصول و خطوط قرمز دنبال شود. به گفته وی، تداوم یا توقف مذاکرات باید بر مبنای میزان تأمین منافع کشور تصمیم‌گیری شود.

فلاحی در پایان با تأکید بر پیوند میان میدان و دیپلماسی اظهار کرد: این دو، مکمل یکدیگر هستند و هرکدام می‌توانند در تقویت دیگری نقش‌آفرین باشند. به باور او، بهره‌گیری همزمان از ظرفیت‌های میدانی و دیپلماتیک، می‌تواند کشور را در مسیر کاهش تنش‌ها و دستیابی به ثبات پایدار یاری کند.

 

انتهای خبر/م

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب