سرویس : اقتصادی
کد خبر: 74399
|
01:05 - 1404/12/05
نسخه چاپی

مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام:

روستابازارها نقش مهمی در کوتاه‌کردن دست واسطه‌ها دارند

روستابازارها نقش مهمی در کوتاه‌کردن دست واسطه‌ها دارند
مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام گفت: روستابازارها بستری هستند که با امکان عرضه مستقیم محصولات کشاورزان و روستاها با حذف واسطه‌ها رونق تولید و اشتغال را به دنبال دارند.

فتح‌الله اسکندری در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: روستابازارها بستری هستند که امکان عرضه مستقیم محصولات از سوی کشاورزان و تشکل‌های روستایی را فراهم می‌کنند. با حذف واسطه‌های غیرضرور، هم قیمت برای مصرف‌کننده متعادل‌تر می‌شود و هم کشاورز سهم بیشتری از درآمد فروش را دریافت می‌کند. این سازوکار در واقع یک بازی دو سر برد برای تولیدکننده و مصرف‌کننده است.

وی افزود: بخش کشاورزی ایران با وجود ظرفیت‌های گسترده در تولید محصولات متنوع زراعی، باغی و دامی، سال‌هاست که در حوزه توزیع و بازاریابی با چالش‌های جدی روبه‌روست. یکی از مهم‌ترین این چالش‌ها، وجود واسطه‌های متعدد و حلقه‌های غیرضرور میان تولیدکننده و مصرف‌کننده است؛ مسئله‌ای که باعث شده سهم واقعی کشاورزان از ارزش افزوده محصولاتشان کاهش یابد و در مقابل، قیمت تمام‌شده برای مصرف‌کننده افزایش پیدا کند.
 

مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام گفت: این وضعیت نه‌تنها به زیان تولیدکنندگان است، بلکه فشار اقتصادی مضاعفی را بر خانوارهای شهری، به‌ویژه اقشار کم‌درآمد، تحمیل می‌کند. وقتی محصولی باقیمت پایین از کشاورز خریداری می‌شود و با چندین برابر قیمت به دست مصرف‌کننده می‌رسد، در واقع هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده متضرر می‌شوند و تنها واسطه‌ها از این چرخه سود می‌برند.
 

اسکندری گفت: در دولت چهاردهم، وزارت جهاد کشاورزی با رویکردی عدالت‌محور، ساماندهی زنجیره توزیع محصولات کشاورزی را به‌صورت جدی در دستور کار قرار داده است. در همین راستا، ایجاد و تقویت «روستابازارها» از طریق سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به‌عنوان یکی از اقدامات بنیادین دنبال می‌شود.
 

 وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در استان ایلام افزود: در استان نیز برنامه‌ریزی‌های لازم برای توسعه روستابازارها صورت‌گرفته و تلاش داریم با همکاری دستگاه‌های مرتبط، مکان‌یابی مناسب و زیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم. هدف ما این است که کشاورزان استان بتوانند محصولات خود را با کمترین هزینه و بیشترین شفافیت قیمتی عرضه کنند.
 

 مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام گفت: تقویت تشکل‌های روستایی و اتحادیه‌های تولیدی، نقش مهمی در موفقیت این طرح دارد. هرچه شبکه تعاونی‌ها منسجم‌تر عمل کند، قدرت چانه‌زنی کشاورزان افزایش می‌یابد و بازار از حالت دلال‌محور خارج می‌شود.
 

 اسکندری در پایان تأکید کرد: توسعه روستابازارها تنها یک اقدام مقطعی نیست، بلکه گامی در مسیر اصلاح ساختار توزیع محصولات کشاورزی و تحقق عدالت اقتصادی است. امیدواریم با حمایت مردم و مسئولان، این طرح بتواند به الگویی پایدار برای حمایت هم‌زمان از تولیدکننده و مصرف‌کننده تبدیل شود.

 

انتهای خبر/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب