سرویس: سیاسی
کد خبر: 72854
|
01:39 - 1404/07/23
نسخه چاپی

دادستان ایلام مطرح کرد:

برخورد قاطع قضایی با عاملان تخریب مراتع و جنگل‌ها

برخورد قاطع قضایی با عاملان تخریب مراتع و جنگل‌ها
دادستان ایلام گفت: با متخلفان آتش سوزی جنگل ها برخورد قاطع قضایی صورت خواهد گرفت.

 عبدالوهاب بخشنده در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: در هفته‌های اخیر شاهد افزایش نگران‌کننده آتش‌سوزی‌ها در مراتع و جنگل‌های استان ایلام بوده‌ایم که این مسئله علاوه بر خسارات زیست‌محیطی، تهدیدی جدی برای منابع طبیعی، حیات‌وحش و امنیت زیستی استان به شمار می‌آید.

وی اظهار داشت: متأسفانه هنوز هیچ گزارش رسمی و مستندی درباره منشأ و علت وقوع این حوادث به دستگاه قضایی ارائه نشده و این در حالی است که شفاف‌سازی در این زمینه یکی از وظایف قانونی و فوری دستگاه‌های متولی است.
 

دادستان ایلام گفت: انتظار می‌رود مسئولان مربوطه در سازمان منابع طبیعی، محیط زیست، مدیریت بحران و سایر دستگاه‌های اجرایی مرتبط، در کوتاه‌ترین زمان ممکن گزارش‌های دقیق کارشناسی خود را به دادستانی ارائه کنند تا بر اساس مستندات و دلایل متقن، عاملان احتمالی شناسایی و با آنان برخورد شود.

بخشنده تأکید کرد: دستگاه قضایی با هیچ فرد یا گروهی که به هر نحو در وقوع یا گسترش این آتش‌سوزی‌ها نقش داشته باشد، مماشات نخواهد کرد و پرونده‌ها با قاطعیت و بدون ملاحظات حاشیه‌ای رسیدگی می‌شود.
 

 دادستان ایلام گفت: آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع در بسیاری از موارد نتیجه سهل‌انگاری‌های انسانی است؛ از روشن کردن آتش در طبیعت و رهاسازی زباله‌های قابل اشتعال گرفته تا تعمد برخی افراد برای تصرف زمین یا بهره‌برداری غیرمجاز از منابع طبیعی. هر یک از این رفتارها مصداق بارز تخریب اموال عمومی و تعدی به حقوق مردم است و قانون برای آن مجازات‌های سنگینی پیش‌بینی کرده است.
 

 وی ادامه داد: در مواردی نیز احتمال دارد انگیزه‌های سودجویانه از جمله توسعه زمین‌های کشاورزی یا دستکاری در عرصه‌های طبیعی پشت این حوادث باشد. در چنین شرایطی، دستگاه قضایی با همکاری نهادهای امنیتی و انتظامی، موضوع را تا شناسایی کامل عاملان پیگیری خواهد کرد. هیچ توجیهی برای نابودی منابع ملی قابل قبول نیست و هرگونه کوتاهی در جلوگیری از تکرار این اتفاقات، به منزله قصور در انجام وظیفه محسوب می‌شود.
 

 بخشنده تصریح کرد: علاوه بر برخورد قضایی با عاملان مستقیم، مسئولان دستگاه‌های اجرایی نیز در صورت اهمال و عدم اقدام به موقع در مهار آتش‌سوزی‌ها، مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت. هدف ما تنها مجازات نیست، بلکه ایجاد بازدارندگی و پیشگیری از تکرار چنین حوادثی است.
 

 وی در پایان خاطرنشان کرد: حفاظت از جنگل‌ها و مراتع وظیفه همگانی است و مردم باید با اطلاع‌رسانی سریع موارد مشکوک، از بروز خسارات جبران‌ناپذیر جلوگیری کنند. دادستانی استان ایلام با تمام ظرفیت خود در کنار نهادهای مسئول قرار دارد تا اجازه ندهد دست هیچ فردی به منابع طبیعی این استان آسیب برساند.

 

انتهای خبر/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب