سرویس: اقتصادی
کد خبر: 72315
|
01:26 - 1404/06/15
نسخه چاپی

فرماندار ویژه شهرستان دهلران مطرح کرد:

دهلران؛ قطب انرژی و کشاورزی با چشم‌انداز جهانی

دهلران؛ قطب انرژی و کشاورزی با چشم‌انداز جهانی
فرماندار ویژه شهرستان دهلران گفت: شهرستان دهلران با برخورداری از منابع عظیم نفت، گاز ظرفیت‌های بزرگی در توسعه استان ایلام با چشم‌انداز جهانی دارد.

مراد یگانه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» دهلران را یکی از شهرستان‌های ویژه کشور دانست و گفت: این منطقه با برخورداری از منابع عظیم نفت، گاز، کشاورزی و آثار تاریخی می‌تواند نقشی بی‌بدیل در توسعه استان ایلام ایفا کند.

 
 وی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده شهرستان دهلران اظهار کرد: دهلران با دارا بودن یک‌سوم مساحت استان، نقشی کلیدی در توسعه اقتصادی، فرهنگی و تاریخی ایلام ایفا می‌کند و یکی از شهرستان‌های ویژه کشور به شمار می‌رود.
 

 فرماندار ویژه شهرستان دهلران با بیان اینکه دهلران قطب اصلی انرژی در غرب کشور است، گفت: بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد نفت و گاز غرب ایران در این شهرستان قرار دارد. توسعه میادین نفتی و فعال‌سازی واحدهای مرتبط می‌تواند زمینه اشتغال چند هزار نفر از جوانان منطقه را فراهم کند.
 

معاون استانداری ایلام به ظرفیت‌های کشاورزی دهلران نیز اشاره کرد و افزود: نیمی از محصولات کشاورزی استان، به ویژه گندم، در این شهرستان تولید می‌شود. اجرای فاز دوم طرح ۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در حوزه کشاورزی گامی بزرگ در تحول تولید و اشتغال منطقه محسوب می‌شود.
 

وی ادامه داد: پروژه تسطیح و مشروب‌سازی اراضی کشاورزی در حال انجام است و سامانه گرمسیری نیز ۵ هزار هکتار از اراضی دهلران را آبیاری می‌کند که نقشی مهم در افزایش بهره‌وری دارد.
 

یگانه با تأکید بر جایگاه تاریخی و فرهنگی دهلران تصریح کرد: این شهرستان با قدمت ۱۰ هزار ساله الفبای میراث فرهنگی ایران است. تاکنون بیش از ۶۰۰ اثر تاریخی در دهلران شناسایی شده و بر اساس اسناد معتبر، نخستین اهلی‌سازی بز و گوسفند و اولین کشت گندم در دنیا در این منطقه صورت گرفته است.
 

وی از پیگیری ثبت جهانی محوطه تاریخی دهلران خبر داد و گفت: مقدمات این اقدام انجام شده و مراحل نهایی در حال پیگیری است تا این ظرفیت بی‌نظیر در سطح جهانی معرفی شود.
 

معاون استانداری ایلام در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت پروژه پتروشیمی دهلران اشاره کرد و اظهار داشت: این پروژه یکی از ابرپروژه‌های کشور در حوزه تولید، ارزآوری و اشتغال است که می‌تواند تحولی بزرگ در شهرستان و استان ایجاد کند. با هماهنگی‌های انجام شده مقرر شده عملیات اجرایی این پروژه در شهریور ماه آغاز شود.
 

وی در پایان با اشاره به نرخ بالای بیکاری در دهلران خاطرنشان کرد: مکانیسمی طراحی شده که بر اساس آن شرکت‌های نفتی موظف به استفاده از نیروهای بومی در پروژه‌های خود هستند. این ساز و کار هم‌اکنون در حال اجراست و می‌تواند نقش مؤثری در کاهش بیکاری و افزایش مشارکت جوانان منطقه داشته باشد.

 

انتهای خبر/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب