به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، عابدین کوهی ظهر امروز در جلسه کمیته صلح و سازش با اشاره به نقش بیبدیل بزرگان و ریشسفیدان در حل اختلافات، به دشواریها و ظرافتهای کار سازش در این پروندهها اشاره کرد و به بیان خاطرهای از تلاش این افراد برای سازش در یک پرونده قتل پرداخت: بزرگان ما در سازش یک پرونده قتل که در یکی از شهرستانهای استان اتفاق افتاده بود، به درب منزل مقتول مراجعه کردند؛ اما اولیای دم در را باز نکردند. این بزرگان برای گرفتن مهلت و تعویق اجرای حکم، زیراندازی را درب منزل اولیای دم پهن کردند و ساعتها نشستند تا خانواده مقتول در را باز کنند و بتوانند با آنان دو کلمه صحبت کنند.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از عملکرد ستاد صبر در سهماهه نخست سال جاری، اظهار داشت: در سه ماهه اول سال، سه فقره پرونده قتل به سازش ختم شده است که تقریباً به معنای سازش ماهیانه یک پرونده قتل است. این مهم، حاصل نمیشود مگر با زحمت و تلاش تک تک شما بزرگان و صلحیاران.
کوهی با تأکید بر اهمیت فعالیت کارگروه تخصصی قتل، به تشریح وظایف این کارگروه پرداخت و گفت: “کار این ستادها و هیاتهای تخصصی به دو بخش تقسیم میشود، بخش اول، تلاش برای جلوگیری از گسترش دامنه قتل و آرام کردن اولیا و اصحاب دم است تا از تجری موضوع به دیگر اقوام و بستگان جلوگیری شود. بخش دوم، پس از صدور حکم، تشخیص نوع مجازات و تلاش برای جلب رضایت اولیای دم و تعیین تکلیف قصاص، دیه و یا خطای محض است.
معاون قضایی رئیسکل دادگستری استان ایلام، همچنین بر اهمیت ترویج پویش «به عشق امام حسین (ع) میبخشم» تأکید کرد و از اصحاب رسانه و حاضرین خواست تا در ترویج این پویش در سخنرانیها و برنامههای مختلف اهتمام ورزند.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد