به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، با افزایش دمای هوا و همزمانی با تعطیلات تابستانی، گلایه شهروندان آبدانانی از کیفیت پایین نان و محدود بودن ساعت کاری نانواییها شدت گرفته است. این مشکل که در سالهای اخیر بارها از سوی مردم مطرح شده، همچنان یکی از دغدغههای اصلی در شهر و بهویژه روستاهای شهرستان آبدانان است.
نبود نانوایی فعال از مشکلات روستاها
میلاد شهروندان از شهروندان آبدانانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» به مواردی مانند پخت نانهای بیکیفیت، بسته بودن نانواییها در ساعات مورد نیاز، کم بودن تعداد نانواییها در برخی مناطق، نبود شیفت عصر در محلات پرجمعیت و روستاها و حتی نبود نانوایی فعال در بعضی روستاها اشاره کردند.
یکی از اهالی روستای در گفتگو با خبرنگار آبدانان خبر اظهار داشت: برای تهیه نان مجبوریم هر روز مسیر چند کیلومتری تا مرکز شهر را طی کنیم. نانوایی روستا یا فعال نیست یا زود تعطیل میشود، و نانی هم که پخته میشود زود بیات میشود.
شهروند دیگری گفت: نانواییها بیشتر اوقات یا میگویند تمام شده و یا اینکه بسته هستند یا نانی که به هزار بدبختی تهیه میشود هم معمولاً یا نپخته است یا سریع خشک میشود.

این مشکلات نهتنها در مناطق شهری، بلکه در سطح گستردهای از روستاهای شهرستان نیز دیده میشود؛ مناطقی که دسترسی به خدمات دیگر هم کمتر است و نبود نان مناسب، بار مضاعفی بر دوش ساکنان آنها گذاشته است.
نبود نظارت مستمر، کمتوجهی به کیفیت آرد، فقدان سیستم بازرسی کارآمد و همچنین عدم توزیع مناسب ساعات کاری نانواییها، از دلایل اصلی این شرایط عنوان میشود. در برخی موارد نیز نانوایان به دلیل نبود صرفه اقتصادی، تمایلی به ادامه فعالیت در شیفت عصر ندارند.
مشکلات نانواییها پیگیری میشود
در همین راستا محمد رحمانی فرماندار شهرستان آبدانان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» با اشاره به برخی نارضایتیهای مردمی در خصوص عملکرد نانواییها، اظهار داشت: با توجه به اهمیت تأمین نان با کیفیت و دسترسیپذیر برای مردم، ساعات فعالیت نانواییها در ششماهه نخست سال تعیین شده و طبق مصوبه اخیر، نانوایان موظفاند از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۲۰ عصر نسبت به پخت و عرضه نان اقدام کنند.
وی در ادامه افزود: در مورد نانواییهایی که بدون اطلاع قبلی و مجوز، اقدام به تعطیلی خودسرانه کردهاند، در شورای آرد و نان شهرستان تصمیمگیری لازم جهت لغو امتیاز این واحدها اتخاذ خواهد شد.
فرماندار آبدانان همچنین بر لزوم رعایت چارچوب قانونی تغییر نوع پخت نان تأکید کرده و گفت: واحدهایی که بدون هماهنگی با مراجع ذیربط نوع پخت خود را تغییر دهند، مورد بررسی قرار گرفته و در صورت لزوم مجوز آنها در شورای آرد و نان لغو خواهد شد.
رحمانی با اشاره به تخلفات احتمالی در توزیع آرد عنوان کرد: واحدهای خبازی موظفاند سهمیه آردی که از سوی دولت دریافت میکنند را صرف پخت نان برای شهروندان نمایند. هرگونه کمکاری، فروش آرد در بازار آزاد یا عرضه خارج از شبکه، مصداق تخلف بوده و با آن برخورد قانونی خواهد شد.

وی در پایان خطاب به مردم اظهار داشت: از شهروندان محترم درخواست داریم در صورت مشاهده هرگونه تخلف، خصوصاً فروش آرد توسط نانواییها در ساعات مختلف شبانهروز، موضوع را جهت پیگیری به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع دهند.
در چنین شرایطی، انتظار میرود مسئولان ذیربط از جمله فرمانداری، بخشداری، جهاد کشاورزی و اتحادیه نانوایان شهرستان آبدانان، با افزایش نظارت، ساماندهی شیفتهای کاری، آموزش تخصصی نانوایان، توزیع عادلانه سهمیه آرد و راهاندازی نانواییهای فعال در روستاها، به طور جدی به این مطالبه مردمی پاسخ دهند.
مردم آبدانان و مناطق روستایی این شهرستان، خواهان تأمین نان با کیفیت، با قیمت مناسب و در زمانهای مورد نیاز هستند؛ خواستهای ساده اما اساسی که تحقق آن میتواند گام مهمی در ارتقاء کیفیت زندگی روزمره آنها باشد.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد