سرویس : استان ایلام
کد خبر: 61125
|
00:22 - 1403/03/21
نسخه چاپی

مدرس دانشگاه:

ارتقای سواد رسانه خانواده‌ها ضروری است

ارتقای سواد رسانه خانواده‌ها ضروری است
مدرس دانشگاه گفت: باتوجه‌به هجمه‌های گسترده و جنگ ترکیبی دشمن ارتقای سواد رسانه خانواده‌ها ضروری است.

علی مصطفی‌وندی مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلیایلام بیدارگفت: امروزه نوجوانان یکی از اصلی‌ترین کاربران فعال فضای مجازی هستند و با شیوع ویروس کرونا ضرورت استفاده از تجهیزات دیجیتال در بین آنان بیش از گذشته شده طوری که هر کاربر با در اختیار داشتن تنها یک گوشی هوشمند با انتشار تصویر و ویدئو در فضای مجازی بدون داشتن سواد رسانه‌ای ایده‌پردازی می‌کند.

 این مدرس دانشگاه اظهار کرد: بنا بر گفته کارشناسان و دانش‌آموختگان عرصه علوم ارتباطات؛ ارتقای آگاهی نسبت به رژیم مصرف رسانه‌ای و یا به عبارت بهتر تعیین میزان و نحوه مصرف غذای رسانه‌ای از منابع رسانه‌ای گوناگون که در یک‌کلام همان محتوای رسانه‌ها است یکی از فواید داشتن سواد رسانه‌ای است و به عبارتی افراد نسبت به اهمیت مدیریت رژیم رسانه‌ای خود (همانند رژیم غذایی) باید آگاه و حساس شوند یعنی بتوانند تصمیم بگیرند که چه مقدار از وقت خود را صرف توجه به انواع رسانه‌ها کنند.

 وی با اشاره به اینکه فضای مجازی دارای ویژگی‌های خاصی از لحاظ تنوع محتوا، فیلم، عکس و غیره است گفت: با شیوع ویروس کرونا استفاده از این فضا برای افراد جامعه بیشتر شده است و ناآشنایی و نداشتن سواد رسانه‌ای آسیب‌هایی را به کاربران این فضا وارد می‌کند.

مصطفی‌وندی با اشاره به نظارت والدین بر روی فرزندان خود در فضای مجازی تصریح کرد: خود والدین باید سواد رسانه‌ای مطلوب داشته باشند تا فرزندان آن‌ها قربانی فضای مجازی نشوند والدین نمی‌دانند که بچه‌ها از چه سنی باید در معرض چه رسانه‌هایی قرار بگیرند، خیلی‌ها حتی مهارت استفاده مدرن از آن‌ها را نیز ندارند و فقط استفاده ساده از تلفن همراه را آموخته‌اند و با سایر قسمت‌ها و رسانه‌های جنبی آن آشنا نیستند.

 این مدرس دانشگاه گفت: مدیریت زمان و یا رژیم مصرف فضای مجازی مهم‌ترین مسئله‌ای است که والدین باید به آن توجه کنند و زمان استفاده از فضای مجازی را برای فرزندان خودکنترل کنند.

 وی اظهار کرد: شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک، یوتیوب، و... بر اساس نیاز کشورهای سازنده ساخته شده است، ولی وقتی وارد کشورهای توسعه‌نیافته یا درحال‌توسعه وارد می‌شود چون بر اساس نیاز این کشورها نیست به‌درستی از آن‌ها استفاده نمی‌شود.

 وی تصریح کرد: در کشورهای توسعه‌یافته هم استفاده نادرست از این ابزار وجود دارد؛ اما نه به‌اندازه کشورهای توسعه‌نیافته و درحال‌توسعه، اما کشورهای سازنده بعد صحیح آن را بیشتر مورداستفاده قرار می‌دهند.

 

 انتهای خبر/ر
 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب