به گزارشايلام بيدار به نقل ازآبدانان خبر پایگاه اطلاعرسانی دولت روز سهشنبه، ٢٨ آذر، احتمال افزایش بهای بنزین و گازوئیل را مطرح کرد.بر این اساس احتمال افزایش ۵۰ درصدی بنزین مطرح شده است.
در مطلبی که تحت عنوان “معضل بیکاری و تنگنای مالی دولت” در سایت دولت منتشر شد از بیکاری به عنوان یکی از چالشهای اساسی نام برده شده که در صورت “کم توجهی به مهمترین معضل اجتماعی و اقتصادی کشور در آیندهای نه چندان دور تبدیل میشود.”
پایگاه اطلاعرسانی دولت نوشته است: «دولت برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری با کمبود منابع مواجه است ودر لایحه بودجه سال آینده ایران برنامههایی برای تامین منابع جهت اشتغالزایی پیشبینی شده که یکی از آنها افزایش قیمت بنزین و گازوئیل است.»
این پایگاه در مورد افزایش بهای این اقلام گفته است: “مهمترین دلیل آن رسیدن قیمت بنزین و گازوئیل به قیمت فوب خلیج فارس است.”
براساس این گزارش، در لایحه بودجه سال ١٣٩٧، قیمت بنزین لیتری ۱۵۰۰ و گازوئیل ۴۰۰ تومان پیشنهاد شده والبته دولت در اجرای آن مختار است و هنوز زمان آن مشخص نیست.
این گزارش پیش بینی کرده است که در صورت تصویب پیشنهاد افزایش بهای بنزین و گازوئیل در مجلس، ١٧ هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت ایجاد میشود و برنامه ریزی شده تا این منابع صرف اشتغال شود.
قیمت پایه بنزین در حال حاضر لیتری هزار تومان و گازوئیل لیتری ۳۰۰ تومان است.
گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت میافزاید که در حال حاضر، بهای سوخت در ایران به مراتب کمتر از کشورهای همسایه است و این اختلاف باعث قاچاق بنزین و گازوئیل به این کشورها شده است.
این گزارش نگرانی در مورد آثار منفی افزایش بهای سوخت را کم اهمیت دانسته و نوشته است: «میزان تورم ناشی از گرانی سوخت زیر یک درصد خواهد.»
با این حال این گزارش موجی از نگرانی را در افکار عمومی ایجاد کرده است بسیاری معتقدند که بار روانی افزایش قیمت بنزین و دیگر حامل های انرژی می تواند گرانی های بیشتری را رقم بزند. این نگرانی ها در فضای جامعه و در شبکه های اجتماعی به شکل بارزی دیده می شود.
گرانی اجناس به خاطر افزایش قیمت بنزین
خانواده های که با هزاران تلاش و زحمت سعی میکنند سفرههایشان حداقل خالی نباشد، این روزها با دغدغه و نگرانی، از افزایش قیمت بنزین ،دیگر اقلام زندگی آنها نیز گران شوند
کرمی یکی از شهروندان آبدانانی درباره تصمیم دولت به افزایش قیمت بنزین و پیامدهای آن در زندگی خانواده ها گفت:نمیدانم دولت چرا به فکر مردم نیست و هر روز ب بهانه ای قیمت ها اجناس را افزایش می دهد
وی با اشاره به اینکه معلوم نیستدولت بودجه اضافه دریافتی را در کجا سرمایه گذاری می کند ،افزود:این افزایش بودجه دریافتی دولت به جای اینکه باعث ایجاد اشتغال های دائمی در جامعه شود باعث ایجاد فقر و فشار بر زندگی اقشار کم درآمد و فقیر شده است.
یکی دیگر از شهروندان آبدانانی اظهار داشت:دولت می گوئید این افزایش سوخت برای ایجاد اشتغال در جامعه است دولت با ایجاد اشتغال کاذب در جامعه نه تنها زندگی مردم را خوب نمی کند بلکه باعث فقیر ترشدن آنها می شود.
وی با اشاره به اینکه دادن وام به درد مردم این منطقه نمی خورد، اضافه کرد:این وام ها فقط باعث ایجاد اشتغال کاذب در منطقه می شوند چون هر کسی بخواهد کار تولیدی شروع کنند با مشکلات عدیده ای از جمله کم بود سرمایه ،نداشتن بازار فروش و ...مواجه شود و بعد از حداکثر شش ماه فرد با کلی قرض مجبور به تعطیلی کار خود می شود.
محمدی یکی از جوانان آبدانانی به خبرنگار آبدانان خبر گفت:با افزایش قیمت حامل های سوخت خانواده های دانش آموزان به جای اینکه به فکر تامین مخارج عادی زندگی و چگونگی تربیت فرزندان خود باشند باید به فکر تامین هزینه ایاب و ذهاب مدرسه فرزندانشان باشند.
وی افزود: چرا کسی به فکر این نیست که مردم بدبخت بیچاره چکار باید بکنند، کارگان فصلی، اقشار کم در آمد، خانواده های مستضعف و... چگونه با این گرانی ها کنار بیایند، چرا قبل از اینکه قیمت ها گران شوند، واقعا دولت باید بدانند عده ای از مردم با همین یارانه ها ها امرار و معاش می کنند، که در حال حاضر ترس از قطع یارانه های به دغدغه ای دیگر این مردم شده است
یکی دیگر از شهروندان گفت: با این روند افزایش قیمت ها، نبود کار و اشتغال، نبود بازار فروش برای تولید کنندگان، برشکستگی و غیره مملکت ما به کجا خواهد رسید، ما به زور می توانیم قسط وام ها و خانه های اجاره ای را پرداخت کنیم، با این روند حالا هر روز باید دست خالی به منزل بریم، چون ساده ترین نوع مصارف مردم که تخم مرغ و لبنیات است هم گران شده است.
وی افزود: از سال گذشته تا کنون تمام کالاهای اساسی گران شده، کدام محصول است که افزایش نرخ نداشته،قدرت خرید مردم آمده پایین، با این روند مردم هم به نظام و دولت بدبین می شوند.
اگرچه دولت بر این باور است که تورم را تا حدودی کنترل کرده و وقت آن رسیده که برای خروج از رکود فکری بکند، اما موج جدید گرانی کالاها در بازار که مشخص نیست با هماهنگی دولتمردان یا خودسرانه از سوی تولید کنندگان یا واردکنندگان اعمال شده، بازار را فرا گرفته در حالی که عمده گرانی، شامل کالاهای اساسی شده است.
.
با مراجعه به بازار متوجه شدیم همه اجناس و اقلام تقریبا با افزایش قیمت مواجه بوده و افراد کم در امد با نگرانی وناراحتی و با دستان خالی یا خرید کم با همدیگر زمزمه میکردند که این چه وضع اوضاعه بازاره، چرا قبل از اینکه در آمدهای عمده مردم و اقشار کم در امد را بسنجن این قیمت ها را همه گیر می کنند.
امروزه تهیه اقلام مورد نیاز یک خانواده برای قشر متوسط و ضعیف جامعه به یک دغدغه تبدیل شده است و باید ماهانه هزینه زیادی را برای تهیه آنها تقبل کنند تا شرمنده خانواده و فرزندان خود نشوند.
انتظار میرودمسئولان قبل از هر تصمیمی به فکر قشر ضعیف جامعه باشند که برای تهیه نان و دیگر اقلام ضروری نیز با مشکل روبهرو هستند و کاری نکنند که این افراد شرمنده خانوادههای خود شوند و سفرههایشان خالی بماند.
انتهای پیام/الف
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد