سرویس: استان ایلام
کد خبر: 30377
|
07:06 - 1396/09/27
نسخه چاپی

گزارش؛

معضل واردات کالاهای غیرضرور و تعطیلی واحدهای تولیدی

معضل واردات کالاهای غیرضرور و تعطیلی واحدهای تولیدی
واردات برخی از کالا‌ها که امکان تولید آن در کشور وجود دارد به معضلی برای اقتصاد مقاومتی تبدیل شده که به دنبال آن تعطیلی خیلی از تولیدی‌ها را به همراه داشته است.

به گزارشايلام بيداربه نقل از آوای مهران؛ واردات کالاهای غیر ضرور مانند  دوغ و آب پنیر که امکان تولید آن در داخل کشور وجود دارد، بلای جان اقتصاد کشور می باشد.

 از این رو تولید برخی محصولات به عقیده برخی کارشناسان صرفه اقتصادی ندارد و صرف هزینه برای تولید آن نمی‌تواند سهم بالایی در اشتغالزایی داشته باشد به همین دلیل واردات آن از کشور‌هایی که تیراژ بالایی در تولید دارند با قیمت مناسب به داخل کشور انجام می‌شود.

برخی دیگر از کارشناسان نیز بر این عقیده‌اند که باید در کنار واردات، صادرات کالا‌ها و محصولاتی که توان تولید آن در کشور وجود دارد بهبود یابد و با حمایت دولت از تولید بتوان تراز تجاری را متوازن کرد تا در بحث تجارت جهانی با کشور‌های مختلف تعامل داشته باشیم.

حسن تیموری از کارشناسان حوزه بازاریابی بین الملل در گفتگو با خبرنگار آوای مهران گفت: ورود کالاهای غیرضروری علاوه بر تناقض با اقتصاد مقاومتی تعطیلی کارخانه ها و بیکاری بسیاری از افراد جامعه را به دنبال خواهد داشت.

وی اظهار کرد: ورود کالای غیر ضروری به صورت کلی منجر به تعطیلی کارخانه ها و بیکاری و نیز در بلند مدت یک سری نارضایتی ها را در جامعه به وجود می آورد که باید به بهترین شکل مدیریت شود.

تیموری افزود: در واردات کالا سازمانهای زیادی درگیر این قضیه هستند که متولی امر قانون گذاری و ابلاغ بخش نامه هستند لذا هنگامی که سخن از واردات غیر ضروری به میان می آید یعنی ضعف عملکرد این سازمانها زیرا که این سازمانها اجازه ثبت سفارش داده و کالا وارد کشور شده است.

این کارشناس حوزه بازاریابی بین الملل تاکید کرد: کالایی وارد کشور می شود و ارزی که ما الان به آن نیاز داریم که اساسی هستند به صورت نا صحیحی از کشور خارج شده و ضرر اقتصادی به دنبال دارد.

وی اظهار کرد: پیشنهاد من به عنوان کارشناس، یک بازنگری در مدیریت ورود کالاها شود و کالاهایی که اساسی هستند حمایت هایی صورت گیرد همچنین در مورد کالاهایی که ضروری نیستند از ابزار تعرفه ای یا ممنوعیت های مقطعی استفاده شود که ورود چنین کالاهایی مقرون به صرفه نباشد.

تیموری در خصوص تاثیر کالاهای غیر ضروری بر اقتصاد مقاومتی نیز گفت: اقتصاد مقاومتی زمانی موفق میشود که نفس و عمل در بدنه دولت نهادینه شود یکی از لازمه های اجرای صحیح اقتصاد مقاومتی تخصیص بهینه ارز است.

این کارشناس حوزه بازاریابی بین الملل افزود: وقتی خیلی راحت برای کالایی که غیر ضروری هستند با ارزهای هنگفت از کشور خروج میخورند و کالایی که میتوانیم در داخل کشور تولید کنیم با اقتصاد مقاومتی سازگار نیست.

وی تصریح کرد: یکی از جلوه های اقتصاد مقاومتی خارج کردن کالاهای غیر ضروری از مجموعه بخش اقتصادی بوده، لذا برای تحقق آن باید به سمت تولید محصولات، بر اساس نیاز کشور گام برداشت.

 

انتهای پیام/الف

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب