گروه اقتصادی ایلام بیدار:: بعد از پایان کاری دولت دهم، دولت تدبیر و امید توانست با اکثریت آراء شروع به کار کند؛ در همان ابتدا رئیس دولت یازدهم در جریان انتخابات وعده هایی داد که هنوز که هنوز مردم برخی از آن وعده ها از جمله وعده 100 روزه را به خوبی به یاد دارند.
این در حالی بود که در جریان سفرهای استانی حسن روحانی نیز وی وعدهایی را به مردم داده بود؛ وعده های زیادی قرار بود در استان ایلام به سرانجام برسد اما هنوز که هنوز و با شروع به کار دولت دوازدهم این پروژه ها در کمای مطلق به سر می برند.
اکثر این پروژه ها قرار بوده که ایام های خاص به بهره برداری کامل برسند که با این وضعیت مشخص می شود که اعلام افتتاح طرح ها تنها جنبه تبلیغاتی به خود گرفته و یا در برخی شهرستان های استان طرح هایی بوده که چندین بار افتتاح شده ولی تاکنون مورد بهره برداری قرار نگرفته اند.
اگر چه پیگیری های خبرنگار ما در این باره همین موضوع را اثبات می کند اما باز این مردم هستند که بهتر بر شرایط و قول های داده شده برای افتتاح طرح های شهرستان های مربوطه شان از آگاهی کاملی برخوردارند؛ به طوری که به خوبی می دانند چه طرحی قرار بوده در چه بازده زمانی مورد بهره برداری قرار بگیرد.
اما در حقیقت تظاهر کردن به افتتاح پروژه ها در سطح استان نه تنها جنبه مثبتی نداشته بلکه باعث رنجش مردمان این دیار شده، البته در میان این طرح های افتتاح شده طرح های ملی نیز به چشم می خورد؛ طرح هایی که تاکنون و علی رغم افتتاح از سوی مسئولان کماکان در کمای افتتاح طرح ها قرار گرفته اند.
اگر چه اکثریت این پروژه ها نیازمند شارژ منابع بسیار اندکی است اما مسئولان هنوز که هنوز قول افتتاح این پروژه ها را داده اند.
جدای از این رویه دولت یازدهم در جریان سفر به استان ها بر این بوده که دیگر نسبت به کلنگ زنی و یا وعده جدید اقدام نکند بلکه پروژه های نیمه تمام را نهایی کنند و برای همین منظور دولت به پروزه هایی که بالای 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند تخصیص بودجه داده است اما حال و روز این پروژه ها در استان ایلام به شکل دیگری در حال گذر است.
در این میان در جریان سفر رئیس جمهور به استان ایلام وی در حالی قول افتتاح و یا کلنگ زنی طرح های مهم را نداد که انتظار می رفت طرح های نیمه تمام حداقل به سرانجام خود برسند.
تعطیلی دومین پروژه بزرگ کشاورزی استان ایلام
یکی از مهمترین این پروژه ها، پروژه ایستگاه پمپاژ دشت سیروان است که بعنوان دومین پروژه بزرگ کشاورزی استان ایلام است که به علت نبود اعتبار تعطیل شده است.
ین پروژه که یکی از مهمترین مطالبات اصلی مردم شهرستان سیروان است بعد از سال ها پیگیری کلنگ آن توسط مسئولان در سال 92 به زمین زده شد ولی در همان روزهای ابتدایی به علت کمبود اعتبار و ضعف پیمانکار وقت، عملیات اجرای آن یکسال به تعویق افتاد و تا اینکه در سال 93 عملیات ساخت آن شروع شد.
پروژه ایستگاه پمپاژ دشت سیروان که بایستی در یک بازه زمانی 24 ماهه به بهره برداری برسد ولی پس از حدود دو سال از شروع عملیات اجرایی آن، پیشرفت زیاد مناسبی ندارد و در ابتدای کار قرار دارد که مشکل اصلی آن نبود اعتبار کلان برای این پروژه بزرگ است.
اعتبارات این پروژه تا به این مرحله از پیشرفت فیزیکی، از محل اعتبارات شهرستانی تامین شده است ولی برای بهره برداری فاز نخست این طرح 240 میلیارد ریال نیاز است که با این حساب و با توجه به اعتبارات کم شهرستان سیروان در خوشبینانه ترین حالت حداقل 5 سال دیگر این پروژه به اتمام نمی رسد.
داستان ایستگاه پمپاژ دشت سیروان و اعتباراتی که برای ساخت آن تخصیص داده می شود هر روز این پروژه بزرگ را از روند پیشرفت باز می دارد و متاسفانه مسئولان استانی به رغم وعده های فراوان در آغاز پروژه هم اکنون با اعتبار قطره ای آنهم از محل اعتبارات شهرستانی می خواهند این پروژه ساخته شود.
متاسفانه این مشکل تمام پروژه های عمرانی شهرستان سیروان است که طولانی می شوند و در زمان موعد ساخته نمی شوند که دلیل اصلی آن اعتبار قطره ای و ضعفهای مدیریتی است.
دی کلینیک شهرستان ملکشاهی نیمه کاره مانده است
شهرستان ملکشاهی فاقد مرکز بیمارستانی مجهز و رسمی است وتنها مرکز اورژانس این شهرستان نیز امکانات اساسی مانند سی تی اسکن و... ندارد و فعالیت پزشکان متخصص دراین مرکز هنوز درسطح محدود و چند روز درهفته صورت می پذیرد.
مراجعات تخصصی درمانی و دندانپزشکی ساکنان شهرستان ملکشاهی به مرکز استان صورت می گیرد و خدمات بهداشتی درمانی تکمیلی درخود شهرستان هنوز ارائه نمی شود.
طرح احداث دی کلینیک شهرستان در پنج طبقه شامل اورژانس، اتاق عمل و ساختمان اداری شبکه بهداشت از مصوبه های دولت در شهرستان ملکشاهی محسوب می شود تا با ساخت این مرکز، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم شهرستان ملکشاهی بهتر از گذشته صورت بگیرد.
در جریان بازدید سال گذشته رئيس دانشگاه علوم پزشكي و معاون عمراني استانداري از روند ساخت دی کلینیک شهرستان قرار بود این طرح تا پایان سال 94 به اتمام برسد،اما هنوز ساخت و ساز آن به کندی پیش می رود.
گرچه احداث این مرکز درمانی از مصوبه های سفر استانی دولت بود ولی تکمیل شدن این پروژه به درازا انجامیده و مردم شهرستان از این بابت گلایه مند می باشند.
افتتاح های مکرر یک پروژه
پروژه آبرسانی پمپاژ چمژاب - ارمو در شهرستان دره شهر یکی از پروژه هایی است که دستخوش افتتاح چندمنظوره مسئولان استان شده است به این ترتیب که در طی چند بار مختلف این پروژه افتتاح شده است اما عملا خبری از استفاده ان نیست.
این پروژه یکی از طرح های بزرگ و عام المنفعه در بخش کشاورزی شهرستان است؛ با افتتاح این طرح تعداد 1030 خانوار با جمعیتی بیش از 5000 نفر از آن بهره مند میشوند.
این طرح از سال88 با هدف مشروب سازی دو هزار هکتار از اراضی دیم منطقه ارمو و چم ژاب کلنگ زنی و ساختمان پمپاژ آن سال 93 افتتاح شد اما ابرسانی تاکنون انجام نشده است.
طی این سالها بارها افتتاح شده ولی فقط یک افتتاح تبلیغاتی بوده و اینکه یک طرح ملی بوده که حتی نماینده های شهرستان برای رای اوردن متوسل به اتمام ان شدند. مریم شادیوند فرماندار سابق به دلیل تبلیغاتی بودن افتتاح این پرژه از افتتاح مجدد ان خودداری کرد و نام ان را از لیست طرح های هفته دولت و دهه فجر خارج کرد.
افتتاح این طرح باعث افزایش 20 هزار تنی محصولات باغی کشاورزی دره شهر و اشتغالزایی 350 نفری و استفاده از مزایای ان برای 5 هزار نفر از مزدم منطقه می شد.
قرار بود سال 94 این طرح به اتمام برسد.امسال نیز خیراله گراوند، فرماندار سابق این طرح را از لیست طرح های هفته دولت مجدد حذف کرد.
استاندار وقت ایلام نیز قول هایی داد تا پروژه قطار ایلام به سرانجام برسد اما با پایان دولت یازدهم این قصه و وعده جامانده فقط بر غصه مردمان این دیار افزود.
۱۴ مردادماه امسال ریل قطار در کرمانشاه افتتاح شد و این استان به جمع استان های ریلی کشور پیوست، همدان نیز ماه های گذشته به این مهم دست یافت اما خبری از اجرای ریل قطار در استان ایلام نیست.
مسئولان که طی سالیان گذشته وعده های فراوانی برای ایجاد ریل قطار در استان ایلام دادند، هیچ کدام محقق نشد تا اینکه دولت یازدهم تمام شد.
دیدارهای بی نتیجه
۱۷ مردادماه ۱۳۹۵ رئیس جمهور دستور ویژه برای راه اندازی راه آن صادر می کند ولی بازهم این پروژه بعد از یک سال به جایی نرسید، استاندار ایلام بعد از آن دیدار گفت: طی دیدار با ریاست جمهوری قول مساعد داده شد که رییس جمهور شخصاً اتصال ایلام به شبکه ریلی کشور را پیگیری کند.
وی گفت: امید است فاز اول این پروژه به طول ۷۰ کیلومتر توسط قرارگاه خاتم الانبیا به زودی اجرایی شود و قرار است روند اجرایی کار از سوی وزارت راه و شهرسازی طی نامه ای اعلام شود.
وزیر راه و شهرسازی نیز طی سال های گذشته در دیدار با مسئولان استان وعده راه آهن ایلام را بارها عنوان کرده ولی متاسفانه هنوز روی کاغذ مانده و خبری از کار اجرایی در زمینه راه آهن نیست.
راه آهن که سالها قرار بوده در استان ایلام اجرایی شود، هرسال بهانهای برای اجرایی نشدن این پروژه در میان بود، یکی دیگر از وعده های مسئولان اجرای پروژه از طریق فاینانس خارجی بود که این مهم نیز محقق نشد و سرمایه گذاری حاضر به اجرای این طرح نشد.
فقدان راه های مواصلاتی استاندارد در استان ایلام از مشکلات اصلی و اساسی این استان به شمار می رود به طوری که متاسفانه هرساله شاهد تصادفات زیادی در مسیرهای مواصلاتی این استان هستیم.
کوهستانی بودن استان ایلام سبب شده بهسازی راه های این استان نیازمند تخصیص اعتبارات کلان ملی باشد که متاسفانه این امر تاکنون محقق نشده است، با توجه به مشکلات راه های این استان یکی از اساسی ترین راه حل ها برای رفع مشکلات تردد و کاهش تصادفات افزایش پروازهای فرودگاهی و همچنین اجرای پروژه راه آهن در این استان است.
وعده جدید؛ راه آهن تا پایان سال استارت زده می شود
محمدرضا مروارید استاندار ایلام هفته گذشته اعلام کرد: در تلاشیم تا پایان سال جاری استارت راه آهن ایلام زده شود تا از طریق ایوان به راه آهن اسلام آباد متصل شود.
استاندار ایلام تصریح کرد: تلاش و رایزنی های بسیاری برای آغاز عملیات اجرایی اتصال استان به شبکه راه آهن سراسری داشته ایم و بسیار امیدواریم امسال روند اجرای این پروژه که مورد خواسته عموم مردم استان است، آغاز شود.
وی گفت: این خط راه آهن از اسلام آباد به ایوان- چوار و سپس به مرز مهران خواهد رسید.
مروارید تصریح کرد: خط دوم راه آهن که از طریق اندیمشک- دهلران- مهران است نیز در دستور کار است و پس از اجرای مسیر اسلام آباد تا مهران، این مسیر نیز اجرا خواهد شد.
با توج به موارد گفته شده در بالا و اینکه رویه دولت یازدهم در جریان سفر به استان ها بر این بوده که دیگر نسبت به کلنگ زنی و یا وعده جدید اقدام نکند بلکه پروژه های نیمه تمام را نهایی کنند و برای همین منظور دولت به پروزه هایی که بالای 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند تخصیص بودجه داده اما در عمل شاهد عملکرد دیگری از مسئولان در جریان پروژه های نیمه تمام هستیم.
انچه این روزها و در آستانه انتخابات بیشتر شاهد آن هستیم این است که دولت به جای عمل به وعده های گذشته خود در جریان این سفرها فقط وعده می دهد و باید این نکته را دوباره تأکید کرد که دیگر وقت عمل است نه دادن وعده.
برهمین اساس سفرهای وزرا و مسئولان ارشد دولت به استان نیز باید با این مبنا و محور انجام گیرد.
انتهای پیام/س
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد