به گزارشايلام بيدار به نقل ازدیار زاگرس، شنیدن خبر خودکشی دردآور است و به جز درد برای اطرافیان، حس عذاب وجدان را هم همراه می آورد که چرا نتوانستند جلوی چنین عملی را بگیرند. چرا متوجه نشدند کسی که خودکشی کرده، در ذهنش چنین فکر داشته؟ چه درد یا مشکلی داشته و آنها می توانستند در حل آن سهمی داشته باشند و این سهم را ادا نکرده اند؟
هرچند همه بار این ناراحتی نمی تواند حقیقت داشته باشد اما مختصصان این حوزه می گویند از بیش از 90 درصد خودکشی ها می توان جلوگیری کرد به شرطی که همه ما در هر جایگاهی که هستیم با اولین علائم آن آشنا باشیم تا زنگ خطری مثل بیان اینکه خودکشی می کنم را جدی بگیریم.
خودکشی، نوعی اختلال و آسیب چندبعدی رفتاری است که عوامل متعددی از جمله عوامل روانی- عاطفی مانند افسردگی، ناامیدی، بیکاری، اعتیاد، فقر، مشکل های اقتصادی، احساس گناه و حتی در برخی از جوامع مانند جوامع غربی، مشکل های سیاسی هم در بروز آن دخیل هستند. در واقع، رسیدن به بن بست فکری، روانی و انگیزشی انسان باعث ایجاد فکر خودکشی در او می شود و این مساله به قطع امید وی از آینده بر می گردد.
روان شناسان معتقدند خودکشی با ضعف اعتماد به نفس و احساس پوچی در انسان مرتبط است. در این میان، امیان و اعتقاد به پروردگار می تواند در پیشگیری از خودکشی بسیار موثر باشد. این ایمان و اعتقاد، روح کمال و موثر بودن را در انسان می دمد و باعث می شود به این نتیجه برسد که برترین مخلوق آفرینش است که می تواند به بالاترین مقام ها برسد؛ تا جایی که در مقام جانشینی خدا در زمین باشد. در این صورت، فکر از بین بردن نفس هم کمتر به ذهن چنین انسانی خطور می کند.
علل خود کشی درایران
رئیس مرکز فوریت های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: ناامیدی مهم ترین علت خودکشی بوده و بیش از 90 درصد افرادی که دست به خودکشی می زنند دچار اختلالات روانی هستند.
"حسین اسدبیگی" افزود: هرچند اختلالات روانی و افسردگی در بروز خودکشی نقش مهمی دارد اما مسائل مختلف اجتماعی ، سیاسی ، جغرافیایی و اقتصادی و به ویژه مشکلات خانوادگی نیز در تعامل با هم فرد مستعد را به سمت خودکشی سوق می دهند.
او خاطرنشان کرد: خودکشی یکی از مسائل سلامتی همه کشورها است و دومین علت مرگ و میر در جهان بین جوانان و نوجوانان 15 تا 25 سال بعد از سوانح و حوادث است.
رئیس مرکز فوریت های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: در سال حدود یک میلیون نفر به علت خودکشی، جان خود را از دست می دهند و 20 برابر این رقم نیز دست به خودکشی می زنند. بطورکلی خودکشی 1.4 درصد مرگ های دنیا را به خود اختصاص می دهد.
به گفته کارشناسان استان ایلام رتبه اول خودکشی را نسبت به جمعیت نسبت به سایر استان ها به خود اختصاص داده است ومتاسفانه این روزها شاهد چندین خود کشی در سطح استان بودیم که آمار آن ها کاهش نیافته است .
بیکاری ، فقر، عوامل قومی و عاطفی ، اختلالات روانی و فاصله گرفتن از آموزه های اسلامی می تواند از مهم ترین عواملی باشد که در سطح استان ایلام منجر به خود کشی شود واین زنگ خطری برای از دست رفتن استعدادها و ظرفیت های انسانی استان است که آمار ان روند روبه رشدی را دارد و با برنامه ریزی وایجاد فرصت های شغلی برای جوانان می توان به مقابله با ان پرداخت.
در شهرستان چرداول هم این روزها خبرهایی از انواع خودکشی ها از سوختگی تا مصرف قرص به گوش می رسد که امسال روند روبه رشدی داشته و نگاه ویژه مسئولین را به ریشه یابی وتلاش برای کاهش این مسئله می طلبد. این اتفاقات نشان از مشکلات روحی وروانی جوانان مستعد وبیکاری دارد که خودکشی را به عنوان اخرین راه انتخاب کرده اند.
شاید اگر فرصت های مناسب برای جوان ایجاد می شدواشتغال برای جوانان وتسهیل در امر ازدواج رابرای جوانان فراهم می کردیم امروزه شاهد این گونه اتفاقات تلخ وافزایش آسیب های اجتماعی نبودیم وجامعه ای پویا وپیشرفته داشتیم.
.انتهای پیام/ الف
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد