سرویس: استان ایلام
کد خبر: 65171
|
00:16 - 1403/02/13
نسخه چاپی

یادداشت؛

به یاد استاد شهید مرتضی مطهری

به یاد استاد شهید مرتضی مطهری
جامعه فرهنگی، با الگوگیری از آثار شهید مطهری، می‌توانند در جای خود یک مطهری دیگر باشند

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، زهرا خدادادی فعال رسانه‌ای در یادداشتی نوشت: روز ۱۲ اردیبهشت به یاد استاد شهید مرتضی مطهری روز معلم نام‌گذاری شده است، معلمی که معتقد بود باید اسلام را آن‌طور که هست به مردم معرفی کنیم، نه چیزی به آن بیفزاییم و نه بکاهیم، به تعبیر دیگر اسلام را بدون آرایش و پیرایش عرضه کنیم، آن‌گاه فطرت حقیقت‌جوی انسان‌ها به‌سوی آن جذب خواهد شد.

 

وی با محور قراردادن اسلام و ارزش‌های اسلامی، تداوم، استمرار و آینده انقلاب را مبتنی بر حفظ و تحقق چهار رکن عدالت اجتماعی، استقلال، آزادی و معنویت اسلامی می‌داند.

 

 اندیشه‌های متفکر شهید استاد مرتضی مطهری همواره به‌عنوان اسلام‌شناسی آگاه، عالمی زمان‌شناس، دانشمندی دردآشنا و فیلسوفی توانا موردعلاقه فرهیختگان و جوانان فکور بوده و است.

 

 استاد شخصیتی بود که پاسخ‌گویی به شبهات زمانه و مقابله با انحرافات فکری و عقیدتی را وجهه همت خویش ساخت تا بدان‌جا که در قبال این مجاهدت عظیم علمی جان خویش را فدای آرمان خود ساخت.

 

 امام خمینی (ره) در پیام تسلیت خویش به مناسبت شهادت استاد فرمودند: مطهری شخصیتی بود که عمر شریف و ارزنده خود را در راه اهداف مقدس اسلام صرف کرد و با کج‌روی‌ها و انحرافات مبارزه سرسختانه کرد. این سخن امام جهت‌گیری اساسی فعالیت‌های شهید را نمایان می‌سازد.

 

 استاد مطهری هم در علم کلام و احاطه بر اندیشه‌های متکلمین اسلامی و هم در فلسفه اسلامی و آگاهی بر نظریات فلسفه اسلامی تبحر خاصی داشت. وی ازاین‌جهت بسیار کمیاب بود و از معدود افرادی بود که واقعاً فلسفه اسلامی را درک کرده و لذت آن را چشیده و به اهمیت این میراث گران‌بها پی برده بود.

 

 مهم‌ترین خدمات استاد مطهری در طول حیات پر برکتش ارائه ایدئولوژی اصیل اسلامی از طریق درس و سخنرانی و تألیف کتاب است. این امر خصوصاً در سال‌های ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۷ به‌خاطر افزایش تبلیغات گروه‌های چپ و پدیدآمدن گروه‌های مسلمان چپ‌زده و ظهور پدیده التقاط به اوج خود رسید.

 

ایشان بعد از حضرت امام (ره)، اولین شخصیتی بود که به خطر سران سازمان موسوم به مجاهدین خلق ایران پی برد و دیگران را از همکاری با این سازمان بازداشت و حتی تغییر ایدئولوژی آن‌ها را پیش‌بینی کرد.

 

 استاد مطهری در انسجام‌بخشی، تقویت، رفع شبهات و اختلافات در میان مردم و انقلابیون نقش غیرقابل‌انکاری داشت و مانع انفکاک در صفوف مبارزین بود؛ و نیز با ژرف‌نگری در ابعاد مبارزه، تصمیمات مبارزاتی را با قاطعیت اتخاذ می‌کرد، و برای اسلامی کردن محتوای نهضت تلاش‌های ایدئولوژیک بسیاری نمود و با کج‌روی‌ها و انحرافات به‌سختی مبارزه کرد.

 

 حال جامعه فرهنگی، معلمان و دانشجویان و نیز دست‌اندرکاران تعلیم‌وتربیت با الگوگیری و توجه ویژه به آثار شهید مطهری، می‌توانند در جای خود یک مطهری دیگر باشند تا نسلی تربیت شود که در عقیده محکم و در عمل استوار باشند.

امروز معلمان چراغ راه جامعه هستند که راه را برای ما روشن می‌کنند و از طرفی این معلمان هستند که ما را از گزند حوادث به‌دور نگه می‌دارند و به همین دلیل باید همه قدردان معلمان باشند و باید بدانیم که در دوران دفاع مقدس هم معلمان بودند که با تقدیم جانشان در راه حق بهترین درس را به ما یاد دادند.

اگر بخواهیم برای یک جامعه پیشرفت به ارمغان بیاوریم قطعاً این مورد بدون حضور معلمان محقق نخواهد شد و همچنین برای داشتن یک جامعه پویا و سالم باید معلمانی داشته باشیم که بتوانند بدون هیچ دغدغه‌ای فقط به تدریس فکر کنند نه اینکه معلمی به‌شدت درگیر مشکلات معیشتی باشد.

امروز اگر بخواهیم بنیان نوینی برای جامعه بنا نهاده و فرهنگ اسلامی را به خارج از مرزها بفرستیم نیاز به کسانی داریم تا این موارد را برای ما محقق سازند و این قشر فرهنگی و معلمان هستند که نسل‌های آینده را برای ما تربیت می‌کنند؛ امثال کسانی چون شهید سلیمانی تربیت‌یافته معلمان طراز انقلاب اسلامی هستند.

 

 

 

انتهای خبر/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد