سرویس: خواندنی ها
کد خبر: 59256
|
09:01 - 1402/02/16
نسخه چاپی

دستور تهیه خورش ملاقورمه؛ غذای خوشمزه و سنتی شمالی

دستور تهیه خورش ملاقورمه؛ غذای خوشمزه و سنتی شمالی
خورش ملا قورمه شمالی یک غذای سنتی و خوشمزه شمالی است که با بادمجان و بدون گوشت تهیه می‌شود.

به گزارش ایلام بیدار، خورش ملاقورمه شمالی یکی از غذاهای محلی گیلان است که بدون گوشت تهیه می شود و روش پخت بسیار ساده ای دارد. میتوانید این خورش گیاهی و ساده را همراه نان یا برنج میل نمایید. 

 

خورش ملا قورمه شمالی با انار

مواد لازم خورش ملاقورمه شمالی با انار

برای 4 نفر  

بادمجان۱ کیلوگرم
گوجه۵ یا ۶ عدد
 جعفری و نعنای ساطوری شده۱ پیمانه ( نعنا نصف جعفری )
پیاز۱ عدد
آبغورهبه مقدار دلخواه
 روغنبه مقدار لازم
انار ترشبه مقدار دلخواه
زردچوبهبه مقدار لازم

 

خورش ملاقورمه, خورش ملاقورمه با تخم مرغ, خورش ملا قورمه شمالی با انار

 

طرز تهیه خورش ملاقورمه شمالی انار

بادمجان  ها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید و حدود 1 – 2 ساعت در آب نمک بخیسانید تا مزه تلخی اش گرفته شود و روغن کمتری برای سرخ شدن مصرف کند. 

سبزیها را بشویید و آبکش کنید و سپس ساطوری نمایید. 

پیاز را خرد کرده در روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید. 

بادمجان را آبکش کرده به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.

یک پیمانه از سبزی ساطوری شده اضافه کرده مخلوط کنید. 

گوجه فرنگی را نگینی خرد کرده یا رنده کنید و به تابه بیفزایید. 

انار ترش ، نمک و فلفل را اضافه کرده و در  تابه را  بگذارید تا بادمجان کاملا بپزد و آب گوجه کشیده شود.

 

خورش ملاقورمه با تخم مرغ

مواد لازم خورش ملاقورمه با تخم مرغ  

بادنجان نگینی خرد شده ۶ عدد (۶۶۰ گرم )
 نمک و فلفل سیاه پودر شده به مقدار لازم
 روغن مایع مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم
سیر کوبیده شده ۴ حبه ( ۲۰ گرم )
زردچوبه پودر شده  ۱ قاشق چای‌خوری ( ۳ گرم )
 سبزی خرد شده شامل جعفری و گشنیز از هر کدام ۱۰۰ گرم و نعناع ۵۰ گرم
پیاز داغ ۴/۱ پیمانه ( ۱۲ گرم )
 گوجه ‌فرنگی فیله و خرد شده ۴ عدد ( ۴۰۰ گرم )
چوب دارچین ۲ تکه
آب غوره ۴/۱ پیمانه ۴۰ میلی ‌لیتر
تخم‌ مرغ ۴ عدد ( ۲۲۰ تا ۲۴۰ گرم )

 

خورش ملاقورمه, خورش ملاقورمه با تخم مرغ, خورش ملاقورمه شمالی با رب گوجه فرنگی

 

طرز تهیه خورش ملاقورمه با تخم مرغ

بادمجان ها را نمک بزند و یک ساعت در ابکش بگذارید تا تلخی اش گرفته شود سپس بشویید و خشک کنید و در روغن سرخ کنید و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه اش گرفته شود. 

سیر را با کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کرده 1 دقیقه دیگر تفت دهید. 

سبزی را اضافه کرده 2 دقیقه دیگر تفت دهید. 

پیازداغ ، گوجه فرنگی ، نمک ، فلفل و مقداری آب را به تابه اضافه کنید و در تابه را بگذارید حدود 2 ساعت روی حرارت ملایم بپزد.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب