ایلام بیدار11:18 - 1405/07/13
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست:

۴۸۰ نیروی جدید جذب سازمان محیط‌زیست می‌شوند

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست از برنامه‌ریزی برای جذب ۴۸۰ نیروی جدید در این سازمان طی سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، شینا انصاری صبح امروز در آئین تجلیل از خانواده‌های شهدای محیط‌بان استان ایلام، با گرامیداشت یاد و خاطره ۱۵۴ شهید محیط‌بان و شهدای انقلاب اسلامی، گفت: تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان محیط‌زیست در همه شرایط و با وجود محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها بر کسی پوشیده نیست و سازمان مرکزی به مطالبات بحق کارکنان در حوزه‌های رفاهی، معیشتی و تجهیزاتی واقف است.

وی با اشاره به مشکلات و بحران‌های انباشته در سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: اگرچه با محدودیت‌های بودجه‌ای و شرایط خاص کشور مواجه هستیم، اما پیگیری مطالبات کارکنان در حوزه‌های مختلف از اولویت‌های سازمان است.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، ادامه داد: نگاه رئیس‌جمهور، به محیط‌زیست مبتنی بر توسعه پایدار است و بر این موضوع تأکید دارد که پیش از اجرای هرگونه پروژه توسعه‌ای، نظرات کارشناسی سازمان حفاظت محیط‌زیست اخذ شود.

انصاری خاطرنشان کرد: دستورات ویژه‌ای نیز برای اولویت‌بندی تأمین تجهیزات موردنیاز محیط‌زیست صادر شده است و تلاش می‌کنیم بخشی از مشکلات موجود در این حوزه با برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی مناسب برطرف شود.

وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در سازمان حفاظت محیط‌زیست تصریح کرد: به طور متوسط ۵۰ درصد پست‌های سازمانی این سازمان خالی است و این رقم در حوزه محیط‌بانی به حدود ۶۰ درصد می‌رسد که یکی از خلأهای جدی در مسیر انجام مأموریت‌های محیط‌زیستی به شمار می‌رود.

معاون رئیس‌جمهور، اظهار داشت: با تصویب سند نیروی انسانی، امسال جذب ۴۸۰ نفر در دستور کار قرار گرفته است که با اولویت‌بندی بخش‌هایی از جمله حوزه‌های حقوقی و فناوری اطلاعات، بخشی از کمبود نیروی انسانی جبران خواهد شد.

انصاری در ادامه درباره دغدغه کارکنان محیط‌زیست در خصوص عوارض آلایندگی اضافه کرد: طبق آئین‌نامه، ۵۰ درصد عوارض آلایندگی صنایع باید برای امور محیط‌زیستی در شهرها و روستاها هزینه شود و سازمان حفاظت محیط‌زیست باید نظارت دقیقی بر نحوه هزینه‌کرد این منابع داشته باشد.

وی بیان کرد: منابع حاصل از عوارض آلایندگی باید در حوزه‌هایی مانند مدیریت پسماند، توسعه و نگهداری فضای سبز و آموزش‌های زیست‌محیطی هزینه شود و نظارت بر عملکرد شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در این زمینه ضروری است.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور همچنین بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین و تجهیزات هوشمند برای پایش مناطق تأکید و عنوان کرد: توسعه فناوری‌های نوین می‌تواند در ارتقای کیفیت پایش و حفاظت از مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست نقش مؤثری داشته باشد.

انصاری درباره تأمین البسه و تجهیزات موردنیاز محیط‌بانان نیز اضافه کرد: رویکرد سازمان در خرید البسه و تجهیزات محیط‌بانان، خرید متمرکز است تا ضمن ایجاد وحدت رویه، از تفاوت سلیقه‌ها در تأمین تجهیزات کاسته شود و نیازهای محیط‌بانان به شکل منسجم‌تری تأمین شود.

وی با قدردانی از حمایت‌های استاندار ایلام و تلاش‌های مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان، بر ضرورت استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم‌نهاد تأکید کرد و یادآور شد: ایلام از استان‌های پیشرو در حوزه فعالیت تشکل‌های مردم‌نهاد است و باید از این ظرفیت ارزشمند برای حفاظت از محیط‌زیست و ارتقای مشارکت اجتماعی استفاده شود.

 

انتهای خبر/ر