ایلام بیدار11:14 - 1405/06/31
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی:

سد چناره به ایستگاه تصمیم نهایی رسید

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: سد چناره پس از ۱۶ سال فراز و نشیب و عبور از موانع مختلف، امروز در دستور کار نهایی کمیسیون ماده ۲۳ قرار گرفته و در صورت تصویب، مسیر این پروژه برای ورود به مرحله اجرایی هموار خواهد شد.

فریدون همتی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»،اظهار کرد: سد چناره شهرستان چرداول امروز در آخرین مرحله بررسی در کمیسیون ماده ۲۳ قرار دارد و تصمیم این کمیسیون می‌تواند نقطه عطفی برای تعیین تکلیف پروژه‌ای باشد که سال‌ها درگیر موانع اداری، اعتباری و زیست‌محیطی بوده است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات سد چناره، نبود مجوز ماده ۲۳ بود که باعث شده بود امکان پیشبرد جدی پروژه با محدودیت مواجه شود. در کنار آن، ورود کمیسیون اصل ۹۰، طولانی شدن روند صدور مجوز زیست‌محیطی و کاهش اعتبارات نیز از جمله عواملی بودند که اجرای طرح را با تأخیر مواجه کردند.

همتی ادامه داد: صدور مجوز زیست‌محیطی این پروژه حدود ۱۶ سال به طول انجامید و در همین مدت، اعتبار اختصاص‌یافته به سد چناره نیز از ۹۰ میلیارد تومان به ۵۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرد؛ موضوعی که روند پیشرفت پروژه را دشوارتر کرد.

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با پیگیری‌های صورت‌گرفته، موانع موجود به‌تدریج در حال برطرف شدن است و هفته گذشته طرح سد چناره در کمیته فرعی کمیسیون ماده ۲۳ به تصویب رسید.

وی گفت: امروز این پروژه به عنوان هفتمین دستور جلسه کمیسیون ماده ۲۳ مطرح می‌شود تا درباره تصویب نهایی آن تصمیم‌گیری شود و برای این مرحله نیز رایزنی‌های لازم طی روزهای گذشته انجام شده است.

همتی ابراز امیدواری کرد: با تصویب نهایی سد چناره، یکی از اصلی‌ترین موانع پیش‌روی پروژه برطرف شود و پس از آن، پیگیری‌ها برای تأمین مقدمات و آغاز عملیات اجرایی سد با جدیت دنبال شود.

وی خاطرنشان کرد: هدف این است که پس از سال‌ها انتظار، مسیر اجرای سد چناره باز شود و پروژه از مرحله پیگیری‌های اداری وارد فاز عملیاتی شود.

 

انتهای خبر/م