ایلام بیدار08:21 - 1404/12/08
مدیرکل امور عشایر استان ایلام مطرح کرد:

تولید ۱۰۰ هزار تُن انواع فرآورده دامی در ایلام

مدیرکل امور عشایر استان ایلام با اشاره به سهم چشمگیر جامعه عشایری در اقتصاد منطقه گفت: این قشر مولد با تولید سالانه نزدیک به ۱۰۰ هزار تن انواع فرآورده‌های دامی و کشاورزی، سه برابر نیاز مصرفی استان گوشت قرمز تولید می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، فرشاد یاسمی صبح امروز در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: عشایر ایلام با جمعیتی افزون بر ۵۱ هزار نفر ۱۱ درصد از جمعیت استان را تشکیل می‌دهند و قشری بسیار مؤثر، مولد و کارآمد در عرصه‌های گوناگون به‌ویژه در بخش تولید هستند.
 

 وی با اشاره به نقش بی‌بدیل جامعه عشایری استان در شکوفایی اقتصاد منطقه، افزود: ۳۵ درصد از صنایع‌دستی و ۳۵ درصد از فرآورده‌های لبنی استان دستاورد تلاش جامعه عشایری است.
 

 مدیرکل امور عشایر استان ایلام بیان کرد: در جامعه عشایری فرد بیکار وجود ندارد و هر خانوار عشایری به‌عنوان یک کارگاه تولیدی عمل کرده و به طور غیرمستقیم پشتیبانی از ۱۰ شغل دیگر را نیز بر عهده دارد.

 

 یاسمی در ادامه به نقش راهبردی عشایر در تأمین امنیت اشاره کرد و گفت: عشایر غیور ایلام همواره در زمینه مرزداری نقشی اساسی ایفا کرده‌اند، به‌گونه‌ای که می‌توان گفت هر سیاه‌چادر عشایری در واقع یک پاسگاه مرزی برای دفاع از کیان کشور است.
 

 وی یادآور شد: استان ایلام دارای ۱۰ هزار خانوار عشایری است و حدود پنج درصد از کل جمعیت عشایر کشور و ۶.۵ درصد از جمعیت دامی عشایر ایران در این استان مرزی مستقر هستند.
 

 مدیرکل امور عشایر استان ایلام، این استان را یکی از قطب‌های مهم دامپروری کشور دانست و اضافه کرد: اکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام سبک‌وسنگین در اختیار عشایر استان قرار دارد که نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی ایفا می‌کنند.
 

 یاسمی در خصوص مسیرهای کوچ و جابه‌جایی عشایر توضیح داد که کوچ عشایر استان ایلام بیشتر به‌صورت درون‌استانی و میان شهرستان‌های مختلف انجام می‌شود، بااین‌حال، ایلام در فصل‌های کوچ، میزبان بیش از ۲ هزار خانوار عشایر مهمان از استان‌های همسایه از جمله کرمانشاه، همدان و لرستان نیز هست.

 

انتهای خبر/ر