ایلام بیدار14:00 - 1404/12/07
رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان ایلام:

ورود غیرمجاز پسماندهای پزشکی به ایلام ممنوع است

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست ایلام، گفت: ورود پسماندهای پزشکی از سایر شهرستان‌ها بدون مجوز این اداره ممنوع است و هرگونه تخلف در این زمینه از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.

صید نبی امامی، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، اظهار کرد: با توجه به مطالبات مردمی و ضرورت ارتقای شاخص‌های بهداشت محیط و استقرار نظام علمی و کارآمد مدیریت پسماند، در نشستی، مجموعه‌ای از مصوبات نظارتی، اجرایی و بازدارنده به تصویب رسید تا ضمن ساماندهی وضعیت موجود، گام‌های مؤثری در جهت بهبود شرایط زیست‌محیطی شهرستان برداشته شود.
 

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان ایلام با اشاره به اهمیت مدیریت اصولی پسماندهای عفونی و ارتباط مستقیم آن با سلامت عمومی و امنیت زیست‌محیطی بیان کرد: تمامی مراکز درمانی و بیمارستانی موظف هستند پسماندهای عفونی را طبق ضوابط فنی به طور کامل بی‌خطرساز کنند و در صورت خرابی یا غیرفعال بودن تجهیزات، مراتب را به‌صورت رسمی به اداره حفاظت محیط‌زیست اعلام نمایند.
 

وی یکی از چالش‌های مهم را انتقال غیرمجاز پسماندهای عفونی از برخی شهرهای شمالی و جنوبی استان به ایلام عنوان کرد و افزود: ظرفیت دستگاه‌های بی‌خطرساز شهر ایلام متناسب با حجم پسماند تولیدی همین شهرستان طراحی شده و پذیرش مازاد سایر شهرستان‌ها امکان‌پذیر نیست. ادامه این روند می‌تواند چرخه مدیریت پسماند عفونی را مختل، ریسک‌های بهداشتی را افزایش و فشار مضاعف بر زیرساخت‌های شهری وارد کند.
 

وی افزود: براین‌اساس، کارگروه مدیریت پسماند مصوب کرد هرگونه انتقال پسماند عفونی از سایر شهرستان‌ها به ایلام تنها با هماهنگی و دریافت مجوز از اداره حفاظت محیط‌زیست مجاز است و تخلف از آن از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.
 

امامی اضافه کرد: همچنین محل مجزایی در سایت دفن پسماند شهر ایلام برای تخلیه پسماندهای بی‌خطرساز شده اختصاص‌یافته تا امکان نمونه‌برداری، پایش مستمر و راستی‌آزمایی فراهم شود و از بروز تخلفات زیست‌محیطی جلوگیری شود.
 

امامی در ادامه با اشاره به مطب‌ها و مراکز درمانگاهی، بر ضرورت انعقاد قرارداد رسمی مدیریت پسماند پزشکی تأکید کرد و گفت: هرگونه تخلف در این زمینه مستقیماً به مراجع قضایی ارجاع خواهد شد، زیرا مدیریت ناصحیح پسماند پزشکی می‌تواند تهدید مستقیم سلامت جامعه باشد.
 

وی همچنین به مشکلات ناشی از تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در بافت و حاشیه شهر اشاره کرد و افزود: برای صیانت از حقوق شهروندان، ارتقای منظر شهری و جلوگیری از تخریب اراضی پیرامونی، گشت مشترکی با همکاری دستگاه قضایی، نیروی انتظامی، پلیس‌راه، شهرداری، مرکز بهداشت و فرمانداری تشکیل خواهد شد و خودروهای متخلف توقیف می‌شوند. همچنین بازگرداندن موانع فیزیکی در خروجی شهر ایلام پس از منطقه هفت‌چشمه پیگیری می‌شود تا از تخریب منظر و آلودگی محیط جلوگیری شود.
 

 امامی در خصوص سایت موقت نخاله‌های ساختمانی در کمربندی شرقی شهر، تصریح کرد: این محل ماهیت موقت دارد و نباید به انباشت دائمی تبدیل شود. شهرداری موظف است مدیریت اصولی، کاهش تلنبار نخاله‌ها و انتقال آن‌ها به سایت اصلی را انجام دهد.
 

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان ایلام به خطر آتش‌سوزی در سایت دفن پسماند شهری نیز اشاره کرد و گفت: در صورت وقوع، آلودگی هوا و مزاحمت برای شهروندان، موضوع طبق اخطاریه‌های زیست‌محیطی به مراجع قضایی ارجاع خواهد شد، زیرا انتشار دود و گازهای ناشی از احتراق پسماند مستقیماً بر کیفیت هوا و سلامت عمومی تأثیر می‌گذارد.
 

امامی با اشاره به تأخیر در احداث مرکز بازیافت، بیان کرد: شهرداری در محل پیشنهادی منطقه «هر دراز» نسبت به معرفی مشاور تخصصی اقدام خواهد کرد و اداره محیط‌زیست روند بررسی و صدور مجوز را با رویکرد تسریع و تسهیل پیگیری می‌کند.
 

وی در پایان بیان کرد: اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان ایلام با رویکرد علمی و قانون‌مدار، مدیریت پسماند را ارتقا داده و ضمن تقویت نظارت میدانی و هماهنگی بین‌بخشی، از سلامت شهروندان و محیط‌زیست صیانت خواهد کرد.



انتهای خبر/م