ایلام بیدار01:38 - 1404/09/01
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام:

حفاظت از منابع طبیعی بدون مشارکت مردم ممکن نیست

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام تأکید کرد: حفاظت از منابع طبیعی بدون مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست و صیانت از عرصه‌های ملی تنها با همکاری فعال جامعه و تقویت فرهنگ حفاظت از محیط‌زیست تحقق می‌یابد.

یاسم خانمحمدیان در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی با تأکید بر اهمیت نقش مردم در حفاظت از منابع طبیعی گفت: حفاظت و صیانت از عرصه‌های ملی بدون همکاری و مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست و این امر نیازمند فرهنگ‌سازی و همراهی مستمر جامعه است.

 

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام با بیان اینکه ۸۷ درصد از مساحت استان تحت پوشش منابع طبیعی قرار دارد، اظهار داشت: حفاظت از این سرمایه‌های خدادادی، مسئولیتی مشترک است که باید با مشارکت مردم، سازمان‌های دولتی و نهادهای مردمی عملیاتی شود.
 
 
خانمحمدیان ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی موظف است عرصه‌های ملی و انفال را به‌عنوان میراثی ماندگار برای نسل‌های آینده حفظ کند و جلوگیری از تخریب این عرصه‌ها از اولویت‌های اصلی ما است.
 

 وی با اشاره به وضعیت شهرستان دهلران افزود: این شهرستان به دلیل وسعت بالای عرصه‌های طبیعی، حدود یک‌سوم از منابع طبیعی استان را در خود جای‌داده است. در دهلران اقدامات گسترده‌ای برای کنترل کانون‌های گردوغبار و بیابان‌زدایی انجام شده و این روند ادامه خواهد یافت.
 

 مدیرکل منابع طبیعی ایلام تأکید کرد: کنترل کانون‌های بحرانی تنها با برنامه‌ریزی دقیق و مشارکت فعال مردم میسر است و اداره منابع طبیعی به‌تنهایی نمی‌تواند این مأموریت گسترده را انجام دهد.
 

 خانمحمدیان به ظرفیت‌های شهرستان دهلران در حوزه زراعت چوب اشاره کرد و گفت: رونق زراعت چوب در دهلران باعث شده این شهرستان به قطب مهم تولید چوب در استان تبدیل شود. اجرای طرح‌های توسعه‌ای در این بخش می‌تواند فرصت‌های شغلی جدید ایجاد کرده و به رشد اقتصادی منطقه کمک کند. اداره کل منابع طبیعی آمادگی کامل برای همکاری و واگذاری زمین به متقاضیان واجد شرایط برای راه‌اندازی کارخانه چوب را دارد.
 

 وی در ادامه خاطرنشان کرد: گشت‌های یگان حفاظت منابع طبیعی به‌صورت مستمر فعال هستند و هرگونه تصرف، تخریب یا تغییر کاربری غیرمجاز اراضی ملی با برخورد قانونی شدید مواجه خواهد شد.
 

 مدیرکل منابع طبیعی استان افزود: در حال حاضر بیش از هفت هزار نفر همیار طبیعت در استان فعالیت دارند که نقش مؤثری در فرهنگ‌سازی، آموزش و ترویج حفاظت از منابع طبیعی ایفا می‌کنند و به ما در پایش و حفاظت بهتر عرصه‌ها کمک می‌کنند.
 

 خانمحمدیان در پایان گفت: همه مردم باید بدانند که منابع طبیعی سرمایه‌ای ملی و ارزشمند است و حفظ آن تنها وظیفه اداره منابع طبیعی نیست، بلکه یک مسئولیت اجتماعی است که با همکاری و همدلی می‌توانیم این میراث را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم.

 

انتهای خبر/م