به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، دکتر یونس احمدی درجمع اصحاب رسانه ایلام اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۰۰ مرکز عرضه شیر و فرآوردههای لبنی در استان نمونهبرداری شده که نتایج آن نشان میدهد به جز چند مورد معدود، سایر مراکز از سلامت کافی برخوردار بودهاند.
وی اضافه کرد: در دو مرکز متخلف آلودگی به بیماری بروسلوز (تب مالت) مشاهده شد که پس از بررسیهای مکرر و تأیید نتایج، از این مراکز خواسته شد فعالیت خود را تا زمان رفع آلودگی متوقف کنند. همچنین منشأ آلودگی در گاوداریهای مرتبط شناسایی و اقدامات لازم برای رفع آن انجام شد.
وی ادامه داد: از سال جاری علاوه بر مراکز جمعآوری شیر و خودروهای حمل، نظارت بر مراکز عرضه فرآوردههایی مانند بستنیفروشیها و شیرینیفروشیهایی که از شیر خام استفاده میکنند نیز در دستور کار قرار گرفته است.
احمدی تصریح کرد: نظارتها از مرحله تولید در گاوداریها و دامداریها آغاز میشود، سپس مراکز جمعآوری و خودروهای حمل شیر کنترل میشوند و در نهایت، قبل از رسیدن شیر به دست مصرفکننده، سلامت آن توسط سازمان دامپزشکی رصد میگردد.
وی افزود: بستنی یکی از فرآوردههای لبنی است که در صورت رعایتنشدن اصول بهداشتی میتواند بسیار خطرناک باشد، بنابراین مردم باید آن را تنها از مراکز معتبر و دارای مجوزهای بهداشتی تهیه کنند.
مدیرکل دامپزشکی ایلام خاطرنشان کرد: بهداشت و سلامت شیر از ارکان اصلی تأمین امنیت غذایی جامعه است و به همین دلیل کارگروه سلامت و بهداشت شیر در استان با حضور دستگاههای مرتبط از جمله دانشگاه علوم پزشکی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، تعزیرات حکومتی و سایر ادارات تشکیل شده و جلسات متعددی برای پیگیری روند تولید، انتقال و مصرف شیر برگزار میکند.
وی در پایان تأکید کرد: کلید اصلی سلامت هر خانواده در دستان خود افراد است. ضروری است سطح آگاهی عمومی درباره مسائل بهداشتی، بهویژه در زمینه مصرف شیر خام و فرآوردههای لبنی افزایش یابد. سازمان دامپزشکی نیز در کنار اطلاعرسانی، همچنان نظارتهای خود را در نیمه دوم سال با جدیت ادامه خواهد داد.
انتهای خبر/ م