ایلام بیدار10:54 - 1404/04/16
معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی ایلام مطرح کرد:

ایلام در آستانه موج گرما

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی ایلام گفت: با نزدیک شدن به پایان هفته، ایلام در آستانه ورود به یک موج شدید گرما قرار گرفته و دمای هوا در مناطق گرمسیری استان ممکن است تا مرز ۵۰ درجه سانتی‌گراد نیز افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، به نقل از روابط‌عمومی هواشناسی ایلام، مجتبی میهن‌پرست، در خصوص پیش‌بینی وضعیت آب و هوای استان ایلام گفت: از روز جمعه هفته جاری، یک توده هوای گرم در استان مستقر خواهد شد که باعث افزایش محسوس دما به‌ویژه در شهرستان‌های گرمسیر استان خواهد شد.
 

 وی گفت که از امروز تا پایان هفته جاری، نوسان دمایی قابل‌توجهی پیش‌بینی نمی‌شود، اما از روز جمعه تا روز یکشنبه هفته آینده، دمای هوا به طور میانگین ۳ تا ۴ درجه سانتی‌گراد افزایش خواهد یافت.
 

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی ایلام اظهار کرد: در این مدت دمای هوا در مناطق سردسیر استان ۳۸ تا ۳۹ درجه سانتی‌گراد و در نواحی گرمسیری تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد پیش‌بینی می‌شود.
 

این مسئول با اشاره به اینکه وزش باد همچنان از پدیده‌های غالب هوا در استان خواهد بود، توضیح داد که شدت وزش باد به‌تدریج در روزهای آینده کاهش خواهد یافت، با این حال، شرایط برای شکل‌گیری توده‌های گرد و غبار در کشور عراق وجود دارد که می‌تواند در برخی ساعت‌ها بر آسمان استان تأثیرگذار باشد.
 

 معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی ایلام همچنین از استمرار پایش نقشه‌های ماهواره‌ای برای بررسی وضعیت تشکیل احتمالی ریزگردها در منطقه خبر داد و گفت: با توجه به گرمای شدید و خشکی پوشش گیاهی، خطر بروز آتش‌سوزی در طبیعت افزایش یافته است و از شهروندان تقاضا می‌شود از روشن کردن آتش در عرصه‌ها و فضاهای طبیعی خودداری کنند.
 

 میهن‌پرست یادآور شد: بر اساس تعاریف علمی، زمانی که دمای هوا به مدت سه روز متوالی یا بیشتر در مناطق سردسیر از ۳۸ درجه سانتی‌گراد و در نواحی گرمسیری از ۴۸ درجه سانتی‌گراد فراتر رود، یک «موج گرما» محسوب می‌شود.
 

 وی ادامه داد: این پدیده بیش‌تر در مناطقی با اقلیم خنک‌تر تأثیرهای بیشتری دارد و می‌تواند چندین روز تا چند هفته ادامه یابد، به ویژه اگر با رطوبت بالا همراه شود.
 

 معاون هواشناسی ایلام افزود: با ورود این موج گرما، احتمال بروز تنش‌های حرارتی، آسیب به محصولات کشاورزی، افزایش مصرف برق و فشار بر شبکه‌های آب و انرژی نیز وجود دارد.

 

 

انتهای خبر/ر