ایلام بیدار14:52 - 1404/03/05
اعتصاب کامیون‌داران در ایلام؛

تعهد مسئولان به حل مشکلات و تأمین امنیت جاده‌ها

با توجه به تعهد مسئولان به تأمین امنیت جاده‌ها و پیگیری مطالبات کامیون‌داران، انتظار می‌رود با ادامه تلاش‌ها، مشکلات این قشر زحمت‌کش به زودی برطرف شود و رانندگان کامیون و تریلی به دل جاده‌ها بزنند.

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، از پنجشنبه موجی از اخبار و تصاویر که نشان می‌دهد کامیون‌داران در برخی از شهرهای کشور دست به اعتراض زده‌اند در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.
 
 قیمت گازوئیل؛ دولت نرخ گازوئیل را سه‌نرخی کرده؛ اما سهمیهٔ یارانۀ ۳۰۰ تومانی برای دارندگان بارنامه قانونی حفظ شده است.
 
 افزایش حق بیمه؛ برخی رانندگان می‌گویند حق بیمه آن‌ها امسال ۲ برابر شده؛ یعنی از یک میلیون و ۳۵۰ هزار به ۳.۱۹ میلیون و ۱۹۰ هزار تومان رسیده است.
 
 کارشناسان معتقدند با توجه به باقی‌ماندن نرخ گازوئیل سهمیه‌ای هیچ خللی در حرکت و هزینه‌های کامیون‌دارانی که سند حمل بار دارند رخ نمی‌دهد.


 
 در این میان، رسانه‌های ضدانقلاب با انتشار فیلم‌های جعلی (مثل تیراندازی و آتش‌زدن خودرو) سعی دارند مطالبات صنفی کامیون‌داران را سیاسی جلوه دهند.
 
 تحصن کامیون‌داران ایلامی

 کامیون‌داران ایلامی نیز در اعتراض به افزایش هزینه‌های بیمه، گرانی قطعات یدکی و مشکلات معیشتی در برخی از شهرهای استان دست به اعتصاب زده‌اند. 
 
 با این حال، مقامات قضایی و مسئولین استانی با تأکید بر حفظ امنیت جاده‌ها و پیگیری مطالبات رانندگان، در حال تلاش برای حل مشکلات این قشر زحمت‌کش و بازگرداندن آرامش به چرخه حمل‌ونقل هستند.
 
 امنیت را به جاده‌ها برگردانید

 علی، یکی از رانندگان ایلامی که در مسیر شهرهای جنوبی تردد می‌کند، در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: ما رانندگان یکی از ارکان اقتصاد کشور هستیم و با رعایت قانون، دنبال مطالبات صنفی خود هستیم. 
 
 هزینه بیمه من از یک میلیون به دوبرابر افزایش یافته و با توجه به گرانی قطعات و دستمزدهای پایین، این کار دیگر صرفه اقتصادی ندارد.
 
 وی ابراز امیدواری کرد که مسئولین به گلایه‌های رانندگان توجه کنند.
 
علی ادامه می‌دهد: اگر مشکلات حل شود من هم سریع به دنبال کار خود می‌روم و تمام تلاشم را برای انتقال بارهای مردم انجام می‌دهم.

 نادر، راننده تریلی، نیز می‌گوید: سه روز است کارم را تعطیل کرده‌ام. از ترس خسارت به کامیونم جرأت رفتن به جاده را ندارم. اگر مسئولین امنیت را برقرار کنند، به جاده برمی‌گردم.


 
محمد نقی، دیگر راننده تریلی، با اشاره به فصل برداشت میوه افزود: «ما و کشاورزان باید کنار هم باشیم، اما برخی مسئولین به وظایفشان عمل نمی‌کنند. این موضوع هم به ما و هم به کشاورزان خسارت می‌زند. اگر مشکلات بیمه، دستمزد و گرانی قطعات حل شود، ما هم به وظیفه خود عمل می‌کنیم.» 
 

 تعهد قضایی به حفظ امنیت و حمایت از رانندگان
 

 عمران علی‌محمدی، رئیس‌کل دادگستری ایلام، با تأکید بر اهمیت حمل‌ونقل در اقتصاد کشور اعلام کرد: با افرادی که در روند حمل‌ونقل عمومی اخلال ایجاد کنند یا به کامیون‌ها خسارت بزنند، بدون اغماض برخورد قانونی خواهد شد.
 
 وی افزود: دستگاه قضایی ضمن حمایت از کامیون‌داران، آماده شنیدن مشکلات آن‌هاست و تمام توان خود را برای رفع این مسائل به کار خواهد گرفت.

 علی‌محمدی از مأموریت ویژه به دادستان‌های ایلام، دره‌شهر، چرداول و سایر شهرستان‌ها برای بررسی موارد اخلال و تخریب کامیون‌ها خبر داد و گفت: پرونده‌های قضایی برای متخلفان تشکیل شده و اقدامات قانونی در حال انجام است.

 تلاش برای رفع مشکلات رانندگان

 منابع محلی گزارش می‌دهند که جلسات متعددی با حضور مسئولین استانی برای رسیدگی به مطالبات برگزار شده است. 
 
 وعده‌هایی برای تنظیم عادلانه سهمیه سوخت، کاهش هزینه‌های بیمه و تأمین قطعات یدکی با نرخ دولتی داده شده که امیدها را برای پایان دادن به مشکلات کامیون‌داران افزایش داده است.

 با توجه به تعهد مسئولان به تأمین امنیت جاده‌ها و پیگیری مطالبات کامیون‌داران، انتظار می‌رود با ادامه تلاش‌ها، مشکلات این قشر زحمت‌کش به زودی برطرف شود و رانندگان کامیون و تریلی به دل جاده‌ها بزنند.

 

انتهای خبر/ر