به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی ایلام بیدار ، به نقل از روابطعمومی اداره کل دامپزشکی ایلام، یونس احمدی صبح امروز با اشاره به لزوم افزایش نظارتها در این حوزه، گفت: امسال ۷۰ نقطه در استان برای مقابله و مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو شناسایی شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام تصریح کرد: پارسال این کانونها ۶۳ مورد بود که امسال با افزایش ۱۰ درصدی به ۷۰ نقطه رسیده و این موضوع نشاندهنده حساسیت و اهمیت مبارزه اصولی با این بیماری است.
وی افزود: تب کریمه کنگو بهعنوان یک بیماری مشترک بین انسان و دام، نیازمند توجه ویژه دامداران و فعالان کشتارگاهها به رعایت بهداشت فردی و محیطی از جمله سمپاشی جایگاه دام است تا انتقال ویروس به حداقل برسد.
مدیرکل دامپزشکی ایلام بیان کرد: به دلیل برخی مخاطرات و محدودیتهای زیستی، امکان سمپاشی گسترده در همه موارد وجود ندارد و بنابراین لازم است دامداران، کارکنان قصابیها، کشتارگاهها و همه افراد مرتبط با دام زنده یا لاشه آن، نکات بهداشتی مانند استفاده از دستکش و ابزار محافظتی را جدی بگیرند.
احمدی با بیان اینکه سال گذشته حدود دو هزار لیتر سم جهت مقابله با این بیماری مصرف شده است، خاطرنشان کرد: آموزش و فرهنگسازی در زمینه رعایت نکات بهداشتی میتواند در بلندمدت تأثیرگذارتر از استفاده صرف از سم باشد.
وی تأکید کرد: شهروندان، برای حفظ سلامت خود باید گوشت مصرفی را از مراکز عرضه مجاز و دارای تأییدیههای دامپزشکی تهیه کنند و از خرید گوشت از مراکز غیرمجاز که امکان انتقال بیماری را افزایش میدهد، پرهیز نمایند.
مدیرکل دامپزشکی ایلام گفت: گوشت خریداری شده باید پیش از مصرف دستکم ۲۴ ساعت و امحا و احشای دام نیز ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا احتمال انتقال ویروس کاهش یابد.
انتهای خبر/م