به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی ایلام بیدار، حشمتاله زرینجوب صبح امروز در جمع اصحاب رسانه ایلام، اظهار کرد: اگر مقدار نیترات بهعنوان یک یون شیمیایی در محصول کشاورزی بیشتر از حد مجاز باشد، سلامتی انسان را تهدید میکند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام افزود: تجمع نیترات در محصولات کشاورزی به عوامل متعددی از جمله پیش از برداشت (مانند گونه گیاهی و ژنتیک)، عوامل زراعی و مدیریتی (مانند میزان کوددهی)، شرایط محیطی غالب در طول رشد گیاه (مانند طول روز و میزان نور)، زمان برداشت و اقدامات مدیریتی پس از برداشت بستگی دارد.
وی ادامه داد: در طول دو سال گذشته، ۱۵ نمونه از هندوانههای تولیدشده در مزارع شهرستانهای دهلران، هلیلان، چرداول و درهشهر جهت تعیین میزان نیترات به آزمایشگاههای معتبر کشور ارسال و بررسی شد.
زرینجوب بیان کرد: طبق نتایج آزمایشها، میزان نیترات در نمونههای ارسالی استان ایلام کمتر از حد مجاز استاندارد ملی کشور بوده است.
وی گفت: در حالی که حد مجاز غلظت نیترات در کشور ۶۰ میلیگرم بر کیلوگرم است، میزان غلظت نیترات نمونههای بررسیشده استان ایلام کمتر از ۴۰ میلیگرم بر کیلوگرم بوده است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان، یکی از دلایل دستیابی به این سطح سلامت محصول را اطلاعرسانی و آموزش صحیح کشاورزان توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، مبنی بر مصرف درست و بهموقع کودهای نیتروژندار و جلوگیری از مصرف خودسرانه این کودها عنوان کرد.
وی تأکید کرد: به منظور تولید محصولات سالم و عاری از بقایای غیرمجاز نهادههای شیمیایی، اعم از کود و سم، تلاش میشود با آموزشهای گروهی، چهره به چهره، مجازی و بهرهگیری از تمامی بسترهای اطلاعرسانی، مصرف نهادههای شیمیایی به شکل مطلوب مدیریت شود.
انتهای خبر/م