ایلام بیدار08:52 - 1404/02/28
 مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام مطرح کرد:

 ایلام، خاستگاه گلیم نقش‌برجسته ایران

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام گفت: گلیم نقش‌برجسته یکی از افتخارهای استان بوده که به نام ایلام ثبت ملی شده و جالب است بدانید که خاستگاه این هنر ارزشمند، استان ایلام و به همت سرکار خانم «سحر چلنگر» بوده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، فرزاد شریفی صبح امروز در جمع اصحاب رسانه ایلام اظهار کرد: احیای آداب‌ورسوم و هنرهای گذشته که امروز رو به فراموشی است، از رسالت‌های اصلی و برنامه‌های میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است.

 وی با بیان اینکه تاریخ این استان سرشار از تمدن‌ها و میراث گران‌بهایی است که نباید آن را به دست فراموشی سپرد، گفت: تدوین و اجرای طرح «منظر فرهنگی ایلام» به‌عنوان یکی از برنامه‌های اصلی اداره کل میراث‌فرهنگی شامل شهرستان‌های دهلران، ایلام، ملکشاهی و دیگر نواحی در مراحل تکمیل پرونده برای ثبت در فهرست آثار ملی قرار دارد.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام در ادامه به وضعیت صنایع‌دستی استان نیز پرداخت و گفت: اکنون ۳۳ رشته صنایع‌دستی در استان ایلام فعال است و حدود ۳۰ هزار صنعتگر در رشته‌های متنوعی همچون گلیم‌بافی، معرق‌کاری، سفالگری و… فعالیت می‌کنند.

 وی با بیان اینکه وظیفه ما حمایت از این قشر زحمت‌کش و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای تقویت بازار فروش آن‌ها در داخل و خارج از کشور است، افزود: یکی از راه‌های حمایت از صنعتگران، ارائه آموزش‌های تخصصی و اصلاح روش‌های تولید و بازاریابی است که با اجرای این برنامه‌ها در کنار توسعه زیرساخت‌ها، کیفیت تولیدات صنایع‌دستی استان به استانداردهای جهانی نزدیک‌تر خواهد شد.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی ضمن تأکید بر اهمیت صنایع‌دستی در توسعه پایدار افزود: توسعه صنایع‌دستی افزون بر اشتغال‌زایی، می‌تواند به تقویت فرهنگ بومی و معرفی هویت تاریخی استان منجر شود و در این مسیر از همه دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی انتظار داریم که از موقعیت و ظرفیت صنایع‌دستی استان ایلام حمایت کنند.
وی به هنر صنعت گلیم نقش‌برجسته اشاره کرد و گفت: گلیم نقش‌برجسته یکی از افتخارهای استان بوده که به نام ایلام ثبت ملی شده و جالب است بدانید که خاستگاه این هنر ارزشمند، استان ایلام و به همت سرکار خانم «سحر چلنگر» بوده است.
 شریفی ابراز امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی‌ها و حمایت بیشتر دستگاه‌های مرتبط، چشم‌انداز روشنی برای صنایع‌دستی استان در توسعه اقتصادی و معرفی نام ایلام در بازارهای جهانی فراهم آید.

 وی یکی از دستاوردهای مهم سال‌های اخیر را برگزاری نخستین نمایشگاه‌های صنایع‌دستی ایلام در خارج از کشور، از جمله در شهرهای حلبچه، کربلا و بغداد عنوان کرد و افزود: این نمایشگاه‌ها نه‌تنها با استقبال بسیار گسترده‌ای مواجه شد، بلکه باعث ایجاد پیوند مستقیم صنعتگران ما با تاجران عراقی شده است، به‌طوری‌که اکنون سفارش‌های بین‌المللی در این حوزه دریافت می‌شود.

 شریفی همچنین در مورد اجرای برنامه «چهارشنبه‌های صنایع‌دستی» در مرکز استان، اضافه کرد: چهارشنبه‌بازار صنایع‌دستی که در خیابان طالقانی روبه روی فرمانداری شهر ایلام برگزار می‌شود، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین طرح‌ها، ۳۱ هفته متوالی است که ادامه دارد.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام یادآور شد: این بازارچه با استقبال خوبی همراه بوده و به یکی از بزرگ‌ترین مراکز فروش مستقیم محصولات صنعتگران تبدیل و همکاری شهرداری و دستگاه‌های اجرایی در این زمینه بسیار اثربخش بوده و بدون صرف هزینه‌های اضافی، موجب حمایت از تولیدکنندگان صنایع‌دستی استان شده است.

 وی با بیان اینکه این بازارچه، افزون بر ایجاد درآمد مستقیم برای صنعتگران، زمینه معرفی بهتر و فروش موفق‌تر محصولات را فراهم کرده است، گفت: در حال برنامه‌ریزی برای گسترش دامنه فعالیت این بازارچه به سایر شهرستان‌ها و حتی استان‌های دیگر هستیم.

 

انتهای خبر/م