ایلام بیدار20:27 - 1402/11/30
در گفتگو با کارشناسان مطرح شد؛

روایتی از ضرورت مشارکت در انتخابات

در میزگردی با حضور کارشناسان مباحثی در خصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی و اهمیت حضور در انتخابات مطرح شد که کارشناسان بر این عقیده هستند که مشارکت در انتخابات برای ادامه پیشرفت‌های انقلاب اسلامی ضروری است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، تبیین آرمان‌های انقلاب اسلامی یک امر مهم و ضروری است که باعث می‌شود تا مردم با واقعیت‌های انقلاب اسلامی و رشادت‌هایی که در طول این مسیر متحمل شده و باعث می‌شود تا انقلاب اسلامی را بهتر درک کرده و اهمیت مشارکت عمومی در مقاطع حساس را درک کنند.

باید توجه داشت که در سال‌های اخیر در وضعیت حساسی هستیم که دشمن از طرف هویت ایرانی و اسلامی ما را هدف قرار داده و سعی دارد تا آن را با هر آنچه که به‌عنوان هویت غربی و آمریکایی است جایگزین کرده و از طریق آینده انقلاب اسلامی را تباه ساخته و به هدف شومش مبنی بر نابودی ایران اسلامی برسد به همین امروز تبیین در همه زمینه‌ها یک امر مهم و ضروری است.

اکنون که در بحبوحه انتخابات قرار داریم تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی یک امر مهم و ضروری است تا زمینه‌ساز یک انتخابات پرشور فراهم گردد.

در میزگردی با حضور حجت‌الاسلام امین کیانی مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه سپاه ناحیه ایلام، مجتبی زینی وند مدرس دانشگاه، حسن‌یوسفی نژاد  کارشناس مسائل سیاسی و زهرا فتاحی مدرس دانشگاه دستاوردهای انقلاب اسلامی و اهمیت حضور در انتخابات مورد بررسی قرار گرفت.

انقلاب اسلامی در چه جایگاهی امروزه قرار دارد؟

حجت‌الاسلام امین کیانی مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه سپاه ناحیه ایلام: انقلاب اسلامی توانسته است آرمان‌های خود را نیز به‌عنوان یک الگو در جهان بخصوص در بین کشورهای آزادی‌خواه معرفی کند.

یکی شعارهای انقلاب اسلامی  از ابتدای پیروزی، استقلال بوده است. در واقع با بررسی دقیق و با درنظرگرفتن رفتار ۴۵ساله انقلاب اسلامی، می‌توان استقلال امروزی ملت ایران را آن چنان مستحکم معرفی کرد که نه‌تنها هیچ تصمیم‌گیری بیرونی بر اراده ملی برتری نمی‌یابد، بلکه این جمهوری اسلامی است که در فراسوی مرزها به قدرتی تأثیرگذار در عرصه بین‌الملل و تصمیم‌گیر در منطقه پیرامونی تبدیل شده است. 

دشمن با سیاه‌نمایی از طریق رسانه‌های وابسته به خود، سعی دارد این مؤلفه را از ذهن مردم ایران بگیرند. متأسفانه عده‌ای در داخل نیز  به‌صورت ناخواسته به‌عنوان پیاده‌نظام دشمن، سعی در پیاده‌سازی سیاست‌های شوم  آنان در حوزه تخریب انقلاب اسلامی در پیش گرفته‌اند. 

برخی که منظومه فکری‌شان مخالف با استقلال کشورند، همواره به دنبال وابسته سازی انقلاب اسلامی به غرب بودند. رویکرد نه شرقی و نه غربی در واقع تداعی‌کننده استقلال سیاسی جمهوری اسلامی ایران است. انقلاب اسلامی نشان داد که می‌توان نه به شرق وابسته بود و نه به غرب و درعین‌حال نیز می‌توان با همه کشورهای رابطه برقرار کرد. 

مخالفت باسیاست‌های استعماری غرب خود نشان دهند عدم وابستگی جمهوری اسلامی ایران و درعین‌حال اهمیت استقلال سیاسی در منظومه فکری انقلاب اسلامی است.

نقش مردم در سیاست‌های انقلاب اسلامی را بیان بفرمایید؟

حجت‌الاسلام امین کیانی مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه سپاه ناحیه ایلام: نکته دیگر این است که در طول عمر انقلاب اسلامی همواره اراده مردم در امر حکومت‌داری مشهود است. شاخص مهم و بی‌نظیری که از آن به‌عنوان آزادی یاد می‌شود،   مشارکت‌های مکرر مردم در عرصه‌های مختلف از جمله انتخابات، نقدهای درون ساختاری برای بهبود بهتر کشور از شاخص نظام‌سازی انقلاب ۱۳۵۷ است. 

دستاوردی انقلابی که امروز در جایگاه یک مدل و الگو در جهان اسلام مطرح و نقشی گفتمانی در تمام تلاش‌های آزادی‌خواهانه جنبش‌های اسلامی اصیل پیدا نموده است. اما طبعاً آنچه انقلاب اسلامی را تقویت می‌نماید نگاه نوآورانه مبتنی بر گفتمان ما می‌توانیم است.

جمهوری اسلامی ایران، علی‌رغم همه دشمنی‌ها، جنگ، فشار و تحریم، بایسته‌های انقلابی و خوداتکایی را در بسیاری از عرصه‌ها طی نموده و امروزه در جایگاه قدرتمندترین کشور منطقه غرب آسیا به چهل و  چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب ورود کرده است.

امروز جمهوری اسلامی ایران در سطحی از توان بالای بازدارندگی دفاعی، توانمندی‌های درون‌زای اقتصادی، استقلال سیاسی، وسعت قدرت نرم و تعمیق عمق راهبردی منطقه‌ای و جهانی قرار دارد و به یک بازیگر مهم بین‌المللی تبدیل شده است. 

مشارکت مردم در انتخابات امری مهم و ضروری است

حجت‌الاسلام امین کیانی مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه سپاه ناحیه ایلام: علی‌رغم فتنه‌های بی‌شماری که در چهار دهه گذشته بوده است که آخرین آن فتنه عظیم اقتصادی و رسانه‌ای برای سیاه‌نمایی علیه انقلاب در جریان است؛ ولی بدنه انقلاب اسلامی همراه با امید و برنامه‌ریزی برای فتح قله‌های رفیع مجدانه روبه‌جلو است.

نکته مهم در این برهه این است که انقلاب اسلامی نیاز به یک روایتگری عظیم دارد که اجازه عملیاتی‌شدن سیاست ناامیدسازی مردم نسبت به آینده را از دشمن بگیرد. جهاد تبیین و توجه اساسی و ریشه‌ای به این موضوع نیاز اساسی کشور و انقلاب اسلامی است.

اگر روایت درستی از دستاوردهای انقلاب اسلامی داشته باشیم قطعاً می‌توانیم در افزایش مشارکت مردم در انتخابات نقش مهم و ضروری داشته باشیم و مشارکت مردم در انتخابات را افزایش دهیم چرا که مشارکت مردم در انتخابات امری مهم و ضروری است.

برخی از سیاست‌های دشمن را بیان بفرمایید؟

حجت‌الاسلام امین کیانی مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه سپاه ناحیه ایلام: همه کارکردها، دستاوردها و خصوصیات انقلاب اسلامی که در دنیا بی‌نظیر است، نیازمند معرفی آن به نسل جدید است و باید باقدرت و با پشتوانه‌های تأثیرگذار ادامه پیدا کند.

شناخت دشمن و آگاهی از برنامه آن برای مهار انقلاب اسلامی از مهم‌ترین مصادیق موفقیت در جنگ شناختی است.

ایالات متحده در کنار هم‌پیمانان خود با راه‌اندازی محور شیطانی «عبری - عربی - غربی» جنگ عظیمی را علیه انقلاب اسلامی به راه انداختند. در این محور سیاست «تهی سازی انقلاب از آرمان‌ها»  را دنبال می‌کنند و رسانه‌های معاند سعی در تغییر باورها و نگرش‌های مردم را دارند.

دگرگونی و دگراندیشی مهم‌ترین نتیجه‌ای است که غرب به دنبال آن است. جنگ سخت و جنگ اقتصادی در وضعیت کنونی کارکرد خود را کم‌کم از دست می‌دهد و محور جنگی آمریکا  در واقع برنامه‌ریزی برای جنگ شناختی و تلاش برای تغییر ارزش‌ها و باورهای انقلاب اسلامی است.

البته باید توجه کرد که تغییر در ارزش‌ها، یک سیاست بدون نتیجه‌ای است که غرب برای آن هزینه می‌کند  و این موضوع دامن خود آنها را خواهد گرفت. به‌طوری که برخی از آمارها نشان می‌دهد که امروز عده زیادی از جوانان در غرب به دنبال یک «تفکر تعالی محورند» و از رو مطالعه انقلاب اسلامی و آرمان‌های آن به یک پدیده مهم در غرب تبدیل شده است.

چند نمونه از دستاوردهای انقلاب اسلامی را بیان بفرمایید؟

مجتبی زینی وند مدرس دانشگاه: اولین دستاورد جمهوری اسلامی همین اسم، نوع حکومت و بحث جمهوریت آن است که انقلاب اسلامی ایران را تک و بی‌نهایت معرفی می‌کند.

امروز مردم کسی را به‌عنوان نماینده مجلس انتخاب می‌کنند که در همه چیز انتخاب وزرا، انتصاب استاندارها، فرمانداری‌ها و غیره نظر دارد این پالایش مردم به قدرت یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب است.

دستاورد دوم مسئله اسلامیت آن است. بزرگ‌ترین دستاورد انقلاب این است که آبرو «هانتینگتون» که نظریه جنگ و گفتگو تمدن‌ها را داد برد.

یکی از فلاسفه گفت که هانتینگتون را غرب فرستاد تا غارت ملل شرق را علمی جلوه دهد. یعنی اصلاً هانتینگتون حرفی برای گفتن نداشته و موج سوم و جنگ تمدن‌ها بازی‌هایی است که آنها به راه انداخته‌اند.

و در جای دیگر می‌گویند که سؤال‌های بنیادی بشر را اسلام از نوع شیعی می‌تواند پاسخ دهد، حرف‌هایی که در فقه شیعه است از واقعیت‌ها نشئت‌گرفته است. مثلاً در مورد خوردنی‌ها بعضی چیزها حرام است که الان بر اساس تحقیقات، به درست بودن آن پی برده‌اند که برای بدن انسان ضرر دارند.

هدف دشمن فاصله گذاشتن بین مردم و حاکمیت است

مجتبی زینی وند مدرس دانشگاه: ما باید کاری کنیم که جمهوریت از اسلام فاصله نگیرد. جمهوریت مال مردم است و مربوط به حاکمیت نیست این از اهداف دشمن است تا مشارکت عمومی را کاهش داده و 

اگر مردم خود در مکاتب مختلف جستجو کنند باز هم به اسلام و واقعیت می‌رسند. همان‌طور که شهید مطهری در کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران می‌گوید که ملت ایران دارای دو ویژگی است یکی از ویژگی‌ها این است که دنبال واقعیت‌ها و حقیقت‌ها هستند، اصلاً رها بکنید خودبه‌خود دنبال حقیقت‌ها و واقعیت‌ها هستند و علت اینکه به سمت اسلام شیعی آمدند همین است که دنبال حقایق هستند.

سومین دستاورد، مانع‌زدایی بر سر راه انقلاب است، مانعی مانند داعش که توسط سردار سلیمانی برداشته شد. اگر قرار بود سیاست دست داعش باشد چه اتفاقی می‌افتاد جمهوری اسلامی دارد این موانع را بر می‌دارد این تعبیر از خود من نیست؛ بلکه از تفسیر تسنیم است که آیت اله جواد آملی می‌فرماید: «بالاتر از شهادت داریم و آن مانع‌زدایی است. پس ما که در مسیر و  سبیل خدا هستیم باید این موانع را برداریم. اگر ما موانع را برداریم پس در مسیر شهیدشدن هستیم.»

یکی از دستاوردهای جمهوری اسلامی مانع‌زدایی بر سر راه اسلام حقیقی است. در مانع‌زدایی، جمهوری اسلامی موفق بوده است.

جمهوری اسلامی ثابت کرده است که نیاز به ما و امثال ما ندارد و چنان موتورش قدرتمند است که هر کس از آن فاصله بگیرد خودش هلاک خواهد شد.

دشمن چه برنامه‌ای برای دانش‌آموزان دارد؟

حسن‌یوسفی نژاد  کارشناس مسائل سیاسی: در اغتشاشات سال گذشته مشخص شد که اعم اغتشاشگران دانش‌آموزان مقطع راهنمایی و دبیرستان هستند و نیاز هست در جاهایی که سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد برنامه‌هایی برای رفع شبهات این دانش‌آموزان داشته باشند و مواردی دراین‌خصوص مورد تدوین قرار بگیرد.

باید از خودمان سؤال کنیم که با وجود برنامه‌ریزی‌های دشمن که رهبر انقلاب  در ایام اغتشاشات گفتند دشمن یک برنامه‌ریزی بدون نقصی داشته‌ ما چه‌کار کرده‌ایم؟ آیا توانسته‌ایم برای هزاران سؤال این نوجوانان و جوانان پاسخی داشته باشیم آیا اصلاً توانسته‌ایم دستاوردهای نظام را به‌صورت شفاف و کامل به این نسل منتقل کنیم؟ 

در خصوص تبیین دستاوردها وضعیت چگونه است؟

حسن یوسفی‌نژاد  کارشناس مسائل سیاسی: در دیدار اخیر هیئت دولت با رهبر انقلاب ایشان، به نقص اطلاع‌رسانی دولت و ضعف رسانه‌ای هیئت دولت اشاره کردند ما برای جبران این ضعف چه‌کار کرده‌ایم؟ نوجوان و جوان امروز جامعه ما با وجود گسترش بسیار شدید شبکه‌های اجتماعی ذهنی کاملاً پر از شبهه دارد.

گزارش خبری دشمن و تبلیغات گسترده او در خصوص متهم‌کردن حاکمیت اسلامی، به سخره گرفتن تمامی دستاوردهای انقلاب،  نشان‌دادن فقر و فساد در بدنه نظام، همه‌وهمه از مواردی است که دشمن در خصوص آن برنامه‌ریزی کرده و ما در برابر این هجمه‌ها هر چقدر که به اطراف خود نگاه می‌کنیم می‌بینیم که از طرف نظام، تعلیم، تربیت و  برنامه‌ریزی خاصی برای رفع شبهات نوجوانان وجود نداشته و ندارد. 

چگونه می‌توان نسل جوان و نوجوان را به مشارکت دعوت کرد؟

حسن یوسفی‌نژاد  کارشناس مسائل سیاسی: در خصوص پاسخگویی به شبهات این طیف از افراد جامعه، موضوع تریبون آزاد در داخل دبیرستان‌ها است. با این تدبیر، با یک تیر، دو نشان را زده‌ایم؛ یعنی هم دانش‌آموز حرف دل خود را می‌زند هم شبهه را مطرح می‌کند و هم اینکه رفع شبهه از او خواهد شد. اصل این انقلاب هم برای همین موضوع بود که در دوران رژیم ستم‌شاهی، خفقان بر جامعه حاکم بود و کسی نمی‌توانست در خصوص حاکمیت اظهارنظر کند. 

به نظر می‌رسد چنانچه موضوع تریبون آزاد در داخل مدارس با حضور کارشناسان و هادیان سیاسی خبره با یک سیاست‌گذاری خوب به مرحله برنامه‌ریزی برسد می‌تواند یک تریبون خوب برای بیان دستاوردهای نظام مقدس اسلامی هم باشد. چرا که یکی از سؤالات مهم توسط دانش‌آموزان این خواهد بود که این نظام بعد از ۴۴ سال از پیروزی انقلاب چه دستاوردی داشته است.

به‌راحتی می‌توان به بیان هزاران دستاورد نظام با ذکر سند از همان کتاب صعود چهل‌ساله اشاره کرد و حتی نوجوانان را ترغیب به خواندن این کتاب ارزشمند هم نمود و آن‌ها به مشارکت در موارد مهمی مانند انتخابات ترغیب کرد.

چند نمونه از دستاوردهای انقلاب اسلامی در سایر حوزه‌ها را بیان بفرمایید؟

زهرا فتاحی مدرس دانشگاه: انقلاب اسلامی ایران یکی از رویدادهای تاریخی و مهم قرن بیستم بود که باعث تغییرات عمیقی در سیاست، اقتصاد، فرهنگ و جامعه ایران و به‌مرورزمان در سطح کشورهای منطقه شد. این انقلاب باهدف رهایی از سلطه خارجی، احیای اسلام و ایجاد یک نظام مبتنی بر ولایت‌فقیه برپا شد. 

از دستاوردهای انقلاب می‌توان به افزایش استقلال و امنیت کشور در برابر تهدیدات خارجی و دشمنان اسلام اشاره کرد،  ایران پس از انقلاب اسلامی با وجود جنگ تحمیلی، تحریم‌های اقتصادی و سیاسی غرب، توطئه‌های تروریستی و تهدیدات نظامی، توانست با استفاده از منابع داخلی و ملی، ایستادگی و مقاومت خود را نشان دهد و به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای و بین‌المللی شناخته شود. ایران همچنین با حمایت از مقاومت اسلامی در لبنان، فلسطین، عراق، سوریه و یمن، نقش فعالی در حفظ امنیت و صلح منطقه‌ای ایفا کرد.

از دیگر دستاوردهای انقلاب توسعه علوم و فناوری‌های پیشرفته مانند هسته‌ای، فضایی، بیوتکنولوژی و... است، ایران پس از انقلاب اسلامی باتوجه‌به اهمیت علم و دانش در توسعه کشور، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در زمینه‌های علمی و پژوهشی انجام داد و توانست در بسیاری از حوزه‌های علمی و فناوری پیشرفت‌های چشمگیری کسب کند.

ارتقای سطح آموزش و پژوهش و ایجاد دانشگاه‌ها و مراکز علمی متعدد از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی است، ایران پس از انقلاب اسلامی باتوجه‌به نیاز به تعلیم‌وتربیت نسل‌های جوان و متعهد به اسلام و ایران، تلاش کرد تا سطح آموزش و پژوهش را در کشور ارتقا دهد و فرصت‌های بیشتری را برای دسترسی به دانش و علم فراهم کند. 

از دیگر دستاوردهای انقلاب، حمایت از مردم مظلوم و مستضعف جهان و ایفای نقش فعال در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی است.  ایران پس از انقلاب اسلامی باتوجه‌به اصول اسلامی و انسانی، همواره در کنار مردم مظلوم و مستضعف جهان قرار گرفت و از حقوق آنها دفاع کرد. ایران با حمایت از مبارزات آزادی‌خواهانه مردم فلسطین، لبنان، عراق، سوریه، یمن، افغانستان، بحرین و دیگر کشورهای اسلامی و غیراسلامی، نقش مهمی در مبارزه با استکبار جهانی و ترویج عدالت و صلح در جهان ایفا کرد.

ضرورت شرکت در انتخابات را بیان بفرمایید؟

ترویج فرهنگ اسلامی و ایرانی و احیای ارزش‌ها و آداب‌ورسوم ملی دستاوردی دیگر  از دستاوردهای انقلاب اسلامیست، ایران پس از انقلاب اسلامی باتوجه‌به اهمیت فرهنگ و هویت ملی در حفظ وحدت و انسجام جامعه، تلاش کرد تا فرهنگ اسلامی و ایرانی را در سطوح مختلف جامعه ترویج و تقویت کند و از تأثیرات منفی فرهنگ‌های غربی و بیگانه بر جامعه محافظت کند.

اگر بخواهیم از دستاوردهای انقلاب اسلامی محافظت کنیم قطعاً نیاز داریم تا از بهترین‌ها کمک بخواهیم و به همین منظور باید افرادی را انتخاب کنیم که ادامه‌دهنده راه شهدا باشند، همین مسئله اهمیت انتخابات را نشان می‌دهد که ادامه راه و تصمیم‌گیری درباره اتفاقات مهم را بر عده افراد کاردان بسپاریم.

 

انتهای خبر/ر