ایلام بیدار00:40 - 1402/08/05
ایلام بیدار گزارش می‌دهد؛

جولان نوشت‌افزارهای خارجی در بازار ایوان

با گشت‌وگذار در بازار لوازم‌التحریر ایوان به نظر می‌رسد، این صنعت به فراموشی سپرده شده و تولیدات ایرانی کمتر دیده شده است.

به گزارش ایلام بیدار، نوشت‌افزار یکی از صنایعی است که باید موردتوجه ویژه قرار گیرد وبا توجه به اینکه کشورهای غربی سعی دارند فرهنگ خود را جایگزین فرهنگ اسلامی کنند ضرورت دارد جهت مقابله با این شیوه اقدامات مناسب برای هدایت مردم به سمت نوشت‌افزارهای ایرانی‌اسلامی صورت گیرد.

جولان نوشت‌افزارهای سایر کشورها در بازار کشور باعث رواج فرهنگ‌های بیگانه و ازدست‌رفتن ظرفیت ویژه‌ای برای اشتغال است.

دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان باید بدانند كه در كشور شرکت‌هایی در زمینه نوشت‌افزارهای ایرانی‌اسلامی فعالیت دارند كه بر روی محصولاتشان، طرح‌هایی از جمله طبیعت، محیط‌زیست، بناهای تاریخی، داستان‌ها و حكایات آمده در ادبیات كلاسیك ما بهره گرفته‌اند نقش بسته است.

سری به بازار اصلی لوازم‌التحریر  زدیم؛ به‌جز یک‌سری کتاب‌درسی همه چیز هست! اما قیمت‌ها سرسام‌آور بالا.

جنس‌های موجود اغلب چینی و بی‌کیفیت، اما با ظاهر جذاب و دل‌فریب هستند که روحیات کودکان و نوجوانان را پس از چند ماه تعطیلی مدارس مورد حمله قرار داده‌اند.

جمعیت متقاضی خرید لوازم‌تحریر و کیف و کفش به‌قدری زیاد است که خیلی از پدر مادرها با دیدن ازدحام جمعیت از خرید صرف‌نظر کرده و ترجیح می‌دهند بدون خرید، از محوطه شلوغ‌بازار خارج شوند.

متأسفانه، در این موج و ازدحام مردم نیز عده‌ای حتی برای حفظ سلامتی خود و فرزند دلبندشان از زدن یک ماسک دریغ کرده‌اند.

باید الگوهای ایرانی برای دانش‌آموزان مطرح شود

رضا اسماعیلی یکی از والدین این دانش‌آموزان ایوانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: ساخت کارتون‌ها و ارتباط برقرار شده رده‌های سنی مختلف با این شخصیت‌ها موجب شده که کودکان ناخواسته سراغ شخصیت‌های دوست‌داشتنی‌شان را گرفته و آنها را طلب کنند.

وی افزود: دست‌اندرکاران فرهنگی به‌ویژه صداوسیما باید با ساخت کارتون‌ها و انیمیشن‌های جذاب اما باهویت و سازگار بافرهنگ ایرانی - اسلامی کودکان را علاقه‌مند به کارتن‌های داخلی و تماشای آنها کنند تا زمینه‌ساز همگرایی گزینش‌هایشان باهویت ملی شود.

برخی تولیدات داخلی کیفیت لازم را ندارد

حمید منصوری از شهروندان ایوانی  که به همراه فرزندانش در حال خرید نوشت‌افزار و لوازم موردنیازشان بودند با بیان اینکه متأسفانه تولیدات داخلی از کیفیت لازم برخوردار نیست، به خبرنگار ایلام بیدار گفت: باید زمینه‌های رقابت برای تولیدات داخلی فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه حجم وسیع تولیدات خارجی تنها به دلیل جذابیت آنها موردتوجه دانش‌آموزان است، افزود: گاهی اوقات دانش‌آموزان فقط برای خرید شخصیت‌های کارتونی اقدام به این کار می‌کنند.

این شهروند تصریح کرد: تولیدکنندگان داخلی بر اساس تفکر مصرف‌‌کنندگان باید نیازسنجی کنند؛ باید لوازم‌التحریری در بازار وارد شود که با ذائقه دانش‌آموزان با استفاده از تصاویر و نمادهای ملی مطابقت داشته باشد.

 

انتهای خبر/ر