ایلام بیدار08:46 - 1392/09/23
داریوش قنبری:

روحانی کاندید اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری آینده است/مهمترین نقطه قوت و ضعف دولت تدبیر و امید

عضو حزب مردم سالاری گفت: روحانی کاندید اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری آینده است و شعار اصلاح‌طلبان هم در انتخابات مجلس حمایت از دولت است.

به گزارش ایلام فردا،داریوش قنبری سخنگوی فراکسیون اصلاح طلبان در مجلس هشتم بود. وی عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری است و در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم از حامیان حسن روحانی بود.
وی قبل از نمایندگی مجلس در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت داشت.
قنبری اهل ایوان غرب ایلام است و اولین کسی است که از حوزه ایلام دوبار به مجلس راه یافت.
وی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی دانا در پاسخ به این سوال که آیا اصلاح طلبان در مورد انتخابات آینده مجلس برنامه ای دارند و آیا محمد رضا عارف سر لیست جریان اصلاح طلب است؟اظهار داشت: تا  آنجایی که من می دانم در خصوص انتخابات مجلس آینده فعلا بحث خاصی در میان اصلاح طلبان به شکل تشکیلاتی از سوی رهبران اصلاحات صورت نگرفته است.
**افرادی نظیر آقایان خاتمی و هاشمی رهبران اصلاحات هستند 
وی در پاسخ به این سوال که رهبر اصلاحات کیست، افزود: افرادی نظیر آقایان خاتمی و هاشمی رهبران اصلاحات هستند ؛ در هر صورت هنوز بخثی از سوی تشکل های اصلاح طلب در مورد انتخابات صورت نگرفته است.
**عارف ظرفیت سرلیستی اصلاح طلبان را دارد
قنبری ادامه داد: البته اظهار نظرهایی از گوشه و کنار شنیده می‌شود ولی این بحث ها تا زمانی که از سوی رهبران جریان اصلاحات تایید نشود تعیین کننده نیست.
وی تاکید کرد: البته عارف ظرفیت سرلیستی اصلاح طلبان را دارد؛وی یک چهره اصلاح طلب با تجربه ،کاردان و توانمند است که کارنامه درخشانی هم در گذشته دارد و این امکان وجود دارد که از سوی جبهه اصلاحات مطرح شود ولی هنوز چیزی به طور قطع مشخص نشده است.
وی در پاسخ به این سوال که  آیا جریان اصلاحات لیست مشخصی در سراسر کشور برای انتخابات مجلس ارائه می کند یا نه؟گفت: این مسئله بستگی به شرایط حاکم در آن زمان دارد. مثلا اینکه  اصلاح‌طلبان در همه نقاط نماینده دارند یا نه  و یا اینکه همه نامزد های تایید صلاحیت خواهند شد یا نه؟به هر حال اینها مسائلی هستند که در ارائه لیست مشترک و واحد در نقاط مختلف کشور تاثیر گذار است  و با توجه به این موارد و شرایط وضعیت  آن زمان تصمیم گیری خواهد شد.
قنبری در پاسخ به این سوال که جبهه اصلاحات از فضای کنونی که درآن قرار دارد راضی هست یا نه، اضافه کرد: من از طرف جریان اصلاحات نمی توانم  بگویم؛ ولی به عنوان یک فرد اصلاح طلب از این فضای به وجود آمده راضی هستم و احساسم این است که شاید همفکران من هم همین احساس را دارند و در مجموع از این اوضاع و فضای باز سیاسی که برای اصلاح طلبان به وجود آمده راضی هستم.
وی ادامه داد: اینکه دوباره عقلانیت و خرد مبنای اداره کشور شده،خود عاملی برای راضی نگه داشتن اصلاح طلبان است.اینکه تهدیدات از کشور رفع شده ،ضریب امنیت کشور بالا رفته است، احساس آرامش و آزادی بیان بالاتر رفته است و در کل جو کنونی نسبت به قبل خیلی بهتر شده است که امیدوارم این روند باز هم ادامه پیدا کند.
**روحانی قطعا نماینده اصلاحات برای 4 سال بعدی ریاست جمهوری خواهد بود
عضو حزب مردم‌سالاری ابراز عقیده کرد: به نظر من می توان گفت در حال حاضر هم مردم و هم اصلاح طلبان، نسبت به گذشته احساس امنیت و آزادی بیشتری دارند؛ قطعا اوضاع و احوالی که الان حاکم است نسبت به قبل خیلی متحول شده که قابل لمس هم هست و این ها همه تحولاتی اصلاح طلبانه است که صورت گرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در چهار سال آینده هم روحانی گزینه اصلاح طلبان برای ریاست جمهوری خواهد بود؛ اظهار داشت: من احساس می کنم اگر این روندی که الان هست ادامه پیدا کند دلیلی ندارد که اصلاحات با وجود حسن روحانی به دنبال فرد دیگری باشد.اقداماتی که روحانی می کند اصلاح طلبانه است و قطعا اگر این روش او ادامه پیدا کند در دوره بعد نیز به عنوان نماینده اصلاح طلبان خواهد بود. روحانی در مدار اصلاحات است و قطعا نماینده اصلاحات در دوره چهار ساله بعدی ریاست جمهوری خواهد بود.
**روحانی در راستای خواست اصلاح طلبان کار می کند
 
قنبری در پاسخ به این سوال که اگر گزینه دیگری مثلا یکی از رهبران جریان اصلاحات یا افراد نزدیک به آنان بخواهد کاندید شود، باز هم حسن روحانی نماینده اصلاح طلبان در ریاست جمهوری دوره بعد خواهد بود؟گفت: سران جبهه اصلاحات و تشکل های اصلاح طلبان قطعا همین را می خواهند که حسن روحانی فعالیتش را در دوره بعد هم ادامه دهد. در کشور ما تجربه نشان داده است که هر رئیس جمهور دو دوره انتخاب می شود و به گمان من چون مورد تایید اکثریت قاطع اصلاح طلبان است باز هم به عنوان گزینه ما در دوره بعدی انتخاب خواهد شد.
**اصلاح طلبان در انتخابات مجلس با شعارهایی مثل تقویت و حمایت از دولت تدبیر و امید حضور پیدا می کنند
وی افزود: دلیلی ندارد به جای کسی که در راستای منش و خواست اصلاح طلبان کار می کند، کسی دیگری از درون جریان وارد صحنه انتخابات شود.
قنبری در پاسخ به این سوال که امکان دارد که نمایندگان اصلاحات برای انتخابات مجلس در قالب لیست هایی به نام حامیان دولت و .. وارد عرصه شوند؟گفت: قطعا اگر اصلاح طلبان برای حضور در مجلس بخواهند وارد شوند با شعارهایی مثل تقویت و حمایت از دولت تدبیر و امید حضور پیدا خواهند کرد.
وی در بخش دیگری از گفت وگوی خود با خبرنگار شبکه اطلاع رسسانی دانا مدعی شد: یکی از مشکلات فعلی ما سنگ اندازی مجلس در کار دولت است که باعث ایجاد ترمز در روند خدمت رسانی دولت به مردم می شود.اصلاحات هم دنبال مجلسی است که همسوی با دولت باشد این مجلس فعلی به نظر من منافع مردم را فدای منافع گروهی و جناحی می کند.
قنبری در پاسخ به این سوال که بالاخره در زمان دولت قبل هم مجلس بحث استیضاح و حتی سوال از رئیس جمهور رادنبال می کرد چطور است که آن زمان مجلسی به وظیفه اش عمل می کرده و حالا در تقابل با دولت و سنگ اندازی است؟، گفت: سوال از رئیس جمهور قبلی حق مجلس بود و حتی باید استیضاح می شد. الان ما می‌بینیم که لایحه ای به مجلس می رود برای حل معضلات مردم ولی درمقابل مجلس سنگ اندازی می کند.
وی تاکید کرد: مجلس هم حقوقی دارد و این حقوق باید در راستای منافع مردم مطرح شود. نمایندگان مجلس وکلای مردم اند و باید در جهت خواست ملت حرکت کنند ولی برخوردی که الان دارد صورت می گیرد برای ناکام کردن دولت است نه اصلاح امور.
**در زمان دولت دهم عملکرد مجلس خوب بود ولی الان نه
این نماینده سابق مجلس در پاسخ به این سوال که ولی مجلس در زمان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی بسیار خوب عمل کرد و ثابت کرد در راستای تعامل از دولت اقدام می‌کند؟ گفت: اینجوری هم نبود!شما ببینید معرفی سه وزیر برای وزارت ورزش که همه رد شدند دلیلش چه بود؟روشن است که نگاه سیاسی و جناحی عامل این موضوع بود. آنهایی که الفبای سیاست را میدانند منطق عمل مجلس را به سادگی می فهمند.
وی ابراز عقیده کرد: در زمان دولت دهم عملکرد مجلس خوب بود چون برخی از وزرا صلاحیت نداشتند ولی اقدامات الان مجلس با هدف سنگ اندازی است.مثلا در دولت قبل فردی که فقط عضو هیئت مدیره فروشگاه های رفاه بود می شود وزیر صنایع و معادن کشور.
قنبری در پاسخ به این سوال که چظور آن زمان حق مجلس بود ولی حالا حقش نیست؟ادامه داد: الان هم حق دارد ولی باید در راستای توجه به حقوق مردم عمل شود،در حالی که کارهایی که الان انجام شده نوعی کم توجهی به حقوق مردم است.
وی افزود: هدف مجلس همراه کردن دولت و اقداماتش بامنش و خواست حاکم برمجلس است که این امکان پذیر نیست چون دو طرز فکر متفاوت وجود دارد.مثلا چرا به نجفی رای اعتماد داده نشد؟دلیلش نداشتن صلاحیت بود یا جناح بندی سیاسی؟
خبرنگار دانا به قنبری گفت: اصلی‌ترین دلیل این بود که نجفی که به خاطر نقشش در فتنه 88 رای اعتماد نگرفت.
قنبری گفت: آیا نباید سند و مدرکی باشد؟ این درست است که به هرکس که میخواهیم برچسب فتنه گر بزنیم ؟این فتنه بایستی تا کجا ادامه پیدا  کند که به هرشکلی نیروهای انقلاب را با این مفهوم ذبح کنند و اجازه ندهند این مدیران توانمند پست مدیریتی بگیرند؟!
وی ادامه داد: استفاده از کلمه فتنه آن طور که رهبری مد نظر دارند مورد استفاده قرار نمی گیرد.نظر رهبری این نبود که با این عنوان نیروهای خط امام را ذبح کنند. و این کلمه ابزاری شود برای غلبه جناحی بر جناح دیگر.
وی در بخش دیگری در این گفت‌وگو  در پاسخ به این سوال که در بحث تحقیق و تفحص مجلس  از سازمان تامین اجتماعی، تخلفاتی مطرح شد نظرتان چیست؟در مجلس هشتم هم چنین مسائلی وجود داشت؟گفت: این گزارشی که ارائه شد بسیار تکان دهنده بود.متاسفانه از منابع متعلق به کارگران و پابرهنگان چه سوء استفاده هایی شده.
وی افزود: در خلال همین جریان نیز شاهد بودیم که تعدادی از نمایندگان هم مبالغی را دریافت کردند و لذا افکار عمومی منتظر اینست در جهت روشن شدن زوایای پنهان این قضیه، اسامی این متخلفان برایشان مشخص شود.
**مهمترین نقطه قوت و ضعف دولت تدبیر و امید
قنبری اظهار داشت: در مجلس هشتم هم یک مورد داشتیم که مربوط به استیضاح مرحوم کردان بود که  چک هایی به مبلغ 5 میلیون تومان به برخی از نمایندگان برای جلوگیری از استیضاح داده شد که البته با فشارهایی که مجلس آورد این پول ها تا جایی که می دانم برگردانده شد.
این عضو حزب مردم‌سالاری در پاسخ به این سوال که مهم ترین نقطه مثبت و مهم‌ترین نقطه ضعف دولت تدبیر و امید را در همین مدت کوتاه فعالیتش چه چیز می دانید؟ گفت: نکته مثبت اقدامات دولت تا این لحظه همان بحث نتیجه مذاکرات هسته ای در ژنو بوده  و نکته ضعف اینست که برخی از وزرا و مسئولان دولتی با توجه به فشارهای وارده از سوی برخی جریان های رقیب نمی توانند آن طور که بایدعمل کنند به خصوص افرادی که در راستای اهداف دولت همسویی لازم را ندارند باید از پست های مدیریتی خود خارج شوند که کمی ضعف در این زمینه به چشم می خورد.