ایلام بیدار07:38 - 1395/04/29
اطلاعیه دامپزشکی به قصابی های ایلام؛

آویزان کردن لاشه های احشام خارج از یخچال، ممنوع

رییس اداره نظارت بر مواد غذایی دامپزشکی ایلام گفت: آویزان کردن لاشه های احشام خارج از یخچال قصابی ها ممنوع است.

به گزارشايلام بيدار،  سعید صیدیوسفی اظهار کرد: قصابان باید از آویزان کردن لاشه دام در محیط خارج از یخچال به ویژه در فصل تابستان اجتناب کنند چرا که در این فصل به علت گرمای هوا و وجود حشراتی چون مگس و پشه می تواند سلامت گوشت آویزان شده در هوای آزاد را به مخاطره اندازد.

وی افزود: این بخشنامه به قصابی های مجاز استان ابلاغ شده و در صورت مشاهده لاشه آویزان شده خارج از محیط یخچال با فرد خاطی برخورد می شود و همچنین همه فعالان در مغازه های قصابی در هنگام کارملزم به پوشیدن روپوش سفید هستند.
وی یادآور شد: گوشت های موجود در قصابی های مجاز دارای برچسب پلمپ و کددار و نیز مهر دامپزشکی است و تاریخ ذبح دام بر روی لاشه درج و توسط ناظر این اداره کل قبل و بعد از تحویل به قصابی ها ثبت می شود.
صیدیوسفی تاکید کرد: به هیچ وجه قصابان حق نگهداری و فروش لاشه های فاقد برچسب و مهر دامپزشکی در محیط قصابی ها را ندارند و در صورت مشاهده با خاطیان برخورد قاطع می شود.
وی گفت: روزانه به طور متناوب ناظران و بازرسان این اداره کل با سرکشی از قصابی های سطح استان تاریخ و کد لاشه های تحویل شده به این اماکن را برای جلوگیری از هرگونه تخلف نظارت می کنند.
وی درخصوص این مطلب که برخی قصابی ها شبانه و دور از چشم ناظران اقدام به دریافت لاشه های احشام از افرادی می کنند که این لاشه ها مورد تایید اداره کل دامپزشکی نیستند، افزود: قاطبه جامعه قصابان از این اقدام مبراهستند.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی ایلام گفت: شاید عده کمی از قصابان این عمل را انجام دهند که البته با توجه به نظارت های مداوم بازرسان در طول روز آنها به هیچ وجه حق نگهداری و فروش لاشه های خارج از کشتارگاه را ندارند و درصورت اطلاع با قصابان خاطی برخورد جدی می شود.
صیدیوسفی تاکید کرد: مصرف کنندگان اطمینان داشته باشند که گوشت های قصابی ها یک روز قبل از ذبح و هنگام کشتار مورد بازرسی ناظران این اداره کل قرار می گیرند و در صورت وجود بیماری در لاشه یا یکی از اندام ها، بخش مریض و غیرسالم دام از چرخه توزیع حذف و امحا می شود.

 

انتهای پیام/س