ایلام بیدار08:09 - 1394/03/18
استاندار ایلام در همایش محیط زیست:

کمبود نیرو و امکانات جوابگوی حفاظت از محیط زیست نیست

استاندار ایلام گفت: کمبود نیرو و امکانات جوابگوی حفاظت از محیط زیست نیست.

به گزارش خبرنگار اجتماعیایلام بیدار، "محمدرضا مروارید"، استاندار ایلام در نشست با کارکنان و محیط بانان حفاظت محیط زیست استان ایلام که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: با وجود آنکه رویکرد نسل جدید نسبت به حفظ محیط زیست معقولانه و مناسب است اما ارایه آموزش و تنویر افکار عمومی نسبت به حساسیت این موضوع باید با جدیت بیشتری پیگیری و اجرا شود.

وی حرکت به سمت مدیریت سبز از سوی اقشار جامعه بویژه صاحبان صنایع بزرگ و آلاینده و آموزش جامعه هدف برای دستیابی به توسعه پایدار همراه با صیانت از عرصه ها و محیط زیست طبیعی و انسانی را مهم ارزیابی کرد.
وی با اشاره به شعار روز جهانی محیط زیست 2015: «هفت میلیارد رویا، یک سیاره، با احتیاط مصرف کنید» گفت: هدف از نامگذاری روز جهانی محیط زیست، افزایش آگاهی مردم برای حفظ محیط زیست و ترغیب مسوولان به اتخاذ تدابیری برای مقابله با تخریب محیط زیست و گونه‌های زیستی‌جانوری است. 
وی گفت: رشد روزافزون آلودگی و تخریب محیط زیست و بروز بحران‌های پی در پی زیست محیطی باعث شد دولت‌ها به طور جدی به تکاپو افتاده تا چاره‌ایی بیندیشند. 
استاندار ایلام مقابله با گرد و غبار را نیازمند یک کار فرا سازمانی دانست و گفت:یکی دیگر از مسائل زیست محیطی که استان ایلام در کانون آن قرار دارد بحث ریزگردهاست که آسیب جدی به محیط زیست استان وارد نموده است.
وی بر ضرورت مطالعات کارشناسی و تخصصی در حوزه محیط زیست تاکید کرد و بیان داشت: تغییر اقلیم نیازمند برنامه ریزی و استفاده از تحقیقات کاربردی و مبتنی بر دانش است. 
مهندس مروارید با اشاره به متوسط بارندگی در برخی نقاط امریکا که کمتر از 250میلیمتر است ولی طوری برنامه ریز ی شده که با این بارش کم فضایی را مانند شمال ایران برای خود ترسیم نموده اند، بیان داشت: ما در مهران و دهلران سالانه این میزان بارندگی راداریم و حتی در برخی نقاط استان تا 450 میلیمتر و بیشتر هم داشتیم که تنها نیازمند برنامه ریزی و استفاده مطلوب از این ظرفیت خدادادی است
*آتش سوزی اخیر کل مباحث زیست محیطی استان را تحت تاثیر قرار داده است
این مقام مسئول با بیان اینکه آتش سوزی اخیر کل مباحث زیست محیطی استان را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: مشارکت و حضور مردم در حراست از عرصه ها و استفاده از توان این نیروی عظیم در مواقع بحرانی لازم و ضروری است.
وی افزود: در مواقع خاص چون آتش سوزی باید از ظرفیت مردمی برای تسریع در امور بهره برد هر چند در مواقع بحرانی و خاص مردم بصورت خود جوش و بدون چشم داشتی زودتر از مسوولان وارد صحنه شده و تا آخرین لحظه هم حضور دارند.
مروارید اظهار کرد: سازمان دهی و گروه بندی تشکل های خود جوش مردمی با نظارت دستگاه های مرتبط و اجرایی باید در دستور کار مدیران قرار گیرد تا در صورت بروز یک واقعه، سردرگمی ، مازاد و یا کمبود نیروی انسانی و امکانات ایجاد نشود.
نماینده عالی دولت در استان بیان داشت: سازمان های حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی دارای نیروی انسانی و امکانات اندک و عرصه های تحت مدیریت وسیع هستند که کمبود نیرو و امکانات جوابگوی مراقبت از حجم وسیع عرصه ها نیست لذا صیانت از این منابع و محیط زیست تنها با همراهی و همکاری نزدیک مردم امکان پذیر و میسر است.
وی گفت: آتش سوزی اخیر در کوه شلم هر چند واقعه ای دردناک و نارحت کننده بود اما این حادثه فرصتی مناسب را برای بازگویی جدی تر مشکلات و نیازهای این استان در سطح کلان کشور برشمرد.
وی با یادآوری اینکه 640 هزار هکتار از جنگل های زاگرس در استان ایلام قرار دارد، بیان کرد: عوامل گوناگونی در آتش سوزی دخیل هستند از جمله وجود ریز گردها، خشکیدگی درختان و بارندگی کم باعث شده که با هر جرقه یا آتشی مراتع و جنگل ها طمعه حریق شود.
مروارید تاکید کرد: آموزش بهترین و موثرترین راه برای حفظ محیط زیست است و باید از همان دوران کودکی و تحصیل صیانت از این منابع و چگونگی استفاده و برخورد با محیط زیست و منابع طبیعی از طریق کتب درسی به دانش آموزان آموزش داده شود.

 

انتهای پیام/س