حجتالاسلاموالمسلمینعلیاصغر بسطامیصبح امروز در گفتگو با خبرنگار تحلیلی «ایلام بیدار»،گفت: واقعیت این است تا قبل از اسلام و ظهور بانوان بلندمرتبهای مانند فاطمه زهرا (س) و زینب کبری (س) و حضرت معصومه (س) نگاه غالب در مورد زن این بود که زنان یا باید زندگیشان محدود در پستوی خانه و منحصر در کارهایی مانند پختوپز و شست و رُفت، شوهرداری و بچهداری باشد و یا اگر میخواهند حضوری اجتماعی داشته باشند ناگزیر باید از ویژگیهای زنانگی و جنسیتی خود استفاده کنند و لازمه این کار هزینهکردن از عفت و پاکدامنی خود است.
مدرس حوزه و دانشگاه گفت: حضور اجتماعی زنان کارکردی غیر از عرضه جذابیتهای زنانگی نمیتواند داشته باشد و یا اگر زنی استعداد و توانمندی داشته باشد و بخواهد در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... فعالیتی داشته باشد ناگزیر است از جاذبههای ظاهری خود هزینه کند تا به او اجازه بازی دهند؛ چراکه این عرصهها غالباً تحت اعمالنظر آقایان است و تمنیات نفسانی که دارند. نمونههای آن را در جوامع غربی و نگاه ابزارگرایانه آنها به زن را شاهد هستیم.
وی افزود: در اسلام دیدگاه دیگری در مورد زن را گچ بنا ساخت و آن اینکه زن در عین حفظ عفت و نجابتش میتواند حضور و نقشی اجتماعی ایفا کند و این را با هم منافات نمیداند؛ بلکه قابلجمع میداند.
بسطامی خاطرنشان کرد: زن هم میتواند رسالت خود را بهعنوان همسر، مادر و مدیر داخلی خانه به نحو احسن انجام دهد درعینحال هم میتواند با رعایتشان و شخصیت و نجابت خود، استعداد و توانمندیهای خود را در عرصههای مختلف جامعه شکوفا و نمایان کند بدون آنکه مجبور باشد از عفت و نجابت خود هزینه پرداخت کند و این رویکرد محصول نگاه مترقی انسان به زن است. زنان عصر پیامبر (ص) و همچنین زنان موفق پس از پیروزی انقلاب اسلامی گواه این مطلب است .
وی یادآور شد: یکی از نمونهها و الگوهای درخشان در این زمینه حضرت معصومه (س) است که با آنکه جوان بود؛ اما چنان بصیر و آگاه به زمانه بود که برای آشکارکردن چهرهٔ نفاق دینی عباسیان و مظلومیت خاندان اهلبیت (ع) هجرت را برگزید و درعینحال از لحاظ معنوی به چنان منزلتی رسیده بود که امام صادق ع در مورد ایشان فرمودهاند: خداوند حرمی دارد که مکه است پیامبر (ص) حرمی دارد و آن مدینه است و حضرت علی (ع) حرمی دارد و آن کوفه است و قم کوفه کوچک است که از هشت درب بهشت، سه درب آن به قم باز میشود؛ زنی از فرزندان من در قم از دنیا میرود که اسمش فاطمه دختر موسی (ع) است و به شفاعت او همه شیعیان من وارد بهشت میشوند و این نتیجه عفت و نجابت و معرفتی است که ایشان داشتند و این باید برای زنان و دختران برومند ما سرمشق و الگو باشد که زنان هم مؤمن و عفیف و نجیب باشند و هم بصیر و آگاه به زمانه و هم برای جامعه مفید باشند.
انتهای خبر/م