به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، برای دستیابی به پیشرفت در هر منطقه به همکاری همه آحاد جامعه نیاز است تا بتوانند باعث ایجاد تحول در منطقه شوند و همچنین در هر زمینهای که مشکل وجود داشته باشد مشکل را حل کرده و حتی در مواردی مشکلات اشتغال را حل نمایند.
سپاه و بسیج از تاریخ تأسیس تاکنون در مقاطع مختلف در کنار مردم ایستادهاند بهنحویکه هر جا مشکلی وجود داشته باشد این سپاه و بسیج هستند که در وسط میدان حضور داشته تا مشکلات مردم را در کمترین زمان ممکن حل کنند.
پایگاههای بسیج یکی از ظرفیتهایی است که توسط سپاه ایجاد شده تا در همواره در منطقهای که باشند با مشارکت مردم و به حل مشکلات کمک کنند، حال این بار به سراغ شهرستان ایلام و محله مهرآباد رفتیم تا در خصوص پایگاه بسیج در این منطقه گزارشی تهیه کنیم.
فوزیه آشام فرمانده پایگاه بسیج امابیها (س) سپاه ناحیه ایلام در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: در جنوب شرقی شهرستان ایلام محله مهرآباد قرار دارد که خود از سه محله دیگر تشکیل میشود. این محله حاشیهنشین است با مشکلات متعددی روبروست. در مجموع ۱۵ هزار و ۴۷۵ نفر جمعیت در قالب ۴ هزار و ۳۱۳ خانواده دارد. افراد این محله بیشتر کارگر هستند البته بهصورت فصلی مشغول به کار هستند. با احتساب این کارگران در محله ۵۰ درصد افراد بدون شغل هستند.
آشام میگوید: از ابتدای سال ۹۸ شورای محله اسلامی با حضور افراد ذینفوذ، مسئول و اثرگذاران محله تشکیل دادیم و مشکلات محله را احصا و اولویتبندی کردیم. در مجموع مشکلات در ۱۲ عنوان دستهبندی شد. ۱۳ کارگروه با حضور سه پایگاه بسیج خواهران و سه پایگاه بسیج برادران با موضوعات زن و خانواده، اشتغال، امنیت، اعتیاد، فرهنگی، روحانیت و مذهب، عمران و... تشکلی شد که البته بسیاری از مأموریتها تدبیر شده با همافزایی کارگروهها انجام میشد. اگر طرح درمان معتادان اجرایی میشود بعد از آموزش و ترک اعتیاد توسط کارگروه اعتیاد، کارگروه زن و خانواده و همچنین اشتغال وارد عمل میشد تا خانواده او را آموزش دهد و برای بعد از ترک اعتیاد او شغل ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: ابتدا برای خواهران و برادران کارآموزی و مهارتآموزی را در دستور کار گذاشتیم. با سازمان فنی و حرفهای هماهنگ شد تا مهارتآموزی به افراد را عملیاتی کند. بسیاری از ابزارهای لازم برای مهارتآموزی را در محله فراهم کردیم و مربی از این سازمان میآمد و به افراد آموزش میداد. با هماهنگی با بانکها و مؤسسات اعتباری و خیریهای مختلف، وامهای قرضالحسنه برای برادران و خواهران فراهم کردیم تا مشاغل خانگی و خُرد راه بیندازند. وامها در قالب شرکتهای کوچک و تعاونی اخذ میشود.
ایجاد اشتغال برای 180 نفر
این پایگاه بسیج برای اشتغالزایی باتوجهبه شرایط منطقه و نیازهای مردم و بازار فروش، هفت عنوان شغلی را در قالب تعاونی راه انداخت. مشاغل زنبورداری، ریسندگی، چرمدوزی، پارچههای سیسمونی، جوراببافی و گلیم نقشبرجسته از سوی بسیجیان بهصورت تعاونی راهاندازی شد و ذیل آن افراد در خانههای خود به تولید محصول میپردازند.
فرمانده پایگاه بسیج امابیها (س) بیان داشت: طرحی با عنوان از «پشم تا فرش» راه انداختیم که سیر کامل آن از ریسندگی تا بافت فرش توسط تعاونیهای ما انجام میگرفت و در نهایت محصول تولید شده در داخل و حتی خارج از کشور به فروش میرسد. به دلیل اینکه شهر ما در همسایگی کشور عراق است، بخشی از محصولات ما از فرش، صنایعدستی و چرم صادر میشود که استقبال خوبی هم داشته است.
وی یادآور شد: بنا داریم با کمک یکی از خیرین و کارآفرینان که در منطقه ما ساکن است، شرکت سرمسازی راه بیندازیم و بخشی از مردم منطقه را در آن شاغل کنیم. این خیر هماکنون در منطقه ما کارخانه تولید دستمالکاغذی دارد که تمامی نیروهایش را از محله ما جذب میکند.

فرمانده پایگاه بسیج امابیها (س) استان ایلام در خصوص تعداد افرادی که در این طرحها وارد بازار کار و اشتغال شدند میگوید: هماکنون با این طرحها و تعاونیها توانستیم در مجموع ۱۸۰ نفر شامل ۹۶ خواهر و ۸۴ برادر را شاغل کنیم که انشاءالله با ثمر دادن باقی طرحها و ایدهها این تعداد بیشتر خواهد شد. بنا داریم تعاونی تولید جوراب را با تهیه یک دستگاه توسعه دهیم.
ورود به حوزه آسیبهای اجتماعی
وی یادآور شد: تمام معتادان منطقه را شناسایی کردیم و مشکلات خاص آنان را مورد بررسی قرار دادیم. در حوزه آسیبهای اجتماعی کارگروههای ما دورههای مختلف فرزندپروری، مشاوره قبل از ازدواج، اعتیاد، عفاف و حجاب را برگزار کردیم. منطقه ما فضای سبز و ورزشی ندارد، برای جبران این کمبودها در مناسبتهای ملی و مذهبی در محله، جشنهای بزرگ برگزار میکنیم و تمام محله را پوشش میدهیم.

یکی دیگر از کارهای بسیجیان در محله مهرآباد ایلام برگزاری جشنهای تکلیف برای دختران و پسران است. آنها حتی اگر نوجوانی توان مالی لازم برای تهیه سجاده و چادر را نداشته باشد، از محل خیریه برای آنها خریداری کرده تا احساس ضعف نکنند.
آشام خاطرنشان کرد: با هماهنگی با مدارس محله، حیاط مدرسه را در بازههای زمانی مختلف در اختیار میگیریم و به همراه بانوان به ورزش صبحگاهی و یا برگزاری کلاسهای ورزشی میپردازیم. در ایام تابستان در حیاط مدرسه تاتامی پهن میکنیم و با بانوان ورزش میکنیم.
آری اینگونه است هر جا که برای رفع مشکلات اراده همگانی باشد قطعاً مشکلات حل شده و همه در کنار هم میتوانند آینده بهتری را رقم بزنند در اینجا نقش ارادهها مشخص میشود و کافی است فقط اراده داشته باشیم.




انتهای خبر/ر