به گزارش ایلام بیدار، فائق چراغی مدرس دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت: شخصیت، سبک اندیشهای و مدیریتی امام خمینی (ره)، هم همهجانبه بود، هم سیستماتیک و منظومهای بود. اثبات اسلام ناب محمدی و نفی اسلام آمریکایی، اتکال به کمک الهی و اعتقاد به صدق وعدهی الهی، ضدیت با استبداد و استکبار، اعتقاد به اراده و نیروی مردم (اعتقاد راسخ به نقش مردم)، مسئلهی جاذبه و دافعه امام، قضاوت بر اساس معیار حال فعلی افراد، تأکید بر حفظ وحدت و اصرار بر سازندگی کشور و تحویل یک نمونه عملی از کشور و جامعه اسلامی به جهان محورهای اصلی خط و مکتب امام است.
پیوند امام با مردم، پیوند عقیدتی، عاطفی، عقلانی بود و این با پوپولیسم که از جهل مردم سوءاستفاده میکنند، کاملاً متفاوت است. امام آزادی را «عطیه الهی» میدانستند که نباید از آن برای توطئه علیه امنیت مردم و نظام اسلامی سوءاستفاده شود.
ازاینرو، قانون را خطقرمز خود میدانستند وبا هر نوع بیقانونی مقابله میکردند. سبک اندیشهای و مدیریتی امام خمینی (ره) حاوی نکات و گزارههای فراوانی است که در کلیت خود و در ارتباط باهم باید درک شوند. یکی از ویژگیهای اندیشه و سبک مدیریتی امام (ره) سیستمیک بودن آن است؛ به این معنا که امام (ره) همه مسائل را در کنار هم میدیدند و نگرش تکبعدی نداشتند؛ برداشت ایشان از شرایط و اوضاعواحوال سیستمیک بود، اینگونه نبود که فقط مسائل داخلی را ببیند و به مسائل بینالمللی توجه نداشته باشند یا اینکه به مسائل اقتصادی توجه داشته باشند. اما مسائل فرهنگی و غیره را نبینند. امام (ره) یک نگاه اجمالی و همهجانبه داشتند. از سوی دیگر، ایشان دارای ابعاد شخصیتی متعددی بودند.
امام سیاستمدار، اندیشمند، فقیه، عارف، رهبر سیاسی، فیلسوف و...بودند و تنها با توجه همزمان به همه ابعاد وجودی ایشان است که تصویری دقیق ازایشان شکل گرفت.
ابعاد شخصیتی امام خمینی (ره) را امروز همه وظیفه داریم نشر دهیم و تبیینکننده مکتب امام باشیم.
انتهای پیام/ر