ایلام بیدار06:02 - 1400/01/21

تست سرولوژیک کرونا

برای تشخیص کرونا از علایم ظاهری در کنار نتایج آزمایشگاهی استفاده می‌شود. هنگامی که فردی به پزشک مراجعه می کند، پزشک با توجه به علائم بیمار عکس‌برداری از ریه و آزمایش را تجویز می کند. آزمایش کرونا که غالبا انجام می‌شود تست PCR (پی سی آر) و آزمایش سرولوژی (آنتی بادی) است. در این مطلب شما را با آزمایش سرولوژی آشنا می کنیم.

به گزارشايلام بيدار،

آزمایش‌ سرولوژی (آنتی بادی) چیست؟

آزمایش سرولوژی براساسروش الایزاانجام می‌شود  که به دنبال دو آنتی‌بادی Anti SARS-CoV-2 IgM (بدن ۲ هفته قبل از اینکه ویروس در بدن کاهش پیدا کند، این آنتی بادی را می‌سازد) و Anti SARS-CoV-2 IgG (بدن با سرعت کم‌تری،در حدود ۴ هفته این آنتی بادی را می‌سازد ولی معمولاً مدت زمان بیش‌تری باقی می‌ماند) هستند.

 

برای شناسایی این دو آنتی‌بادی نیاز به خون بیمار و جداسازی سرم است. بدن هر فرد هنگام مبارزه با عفونتی مانند کووید-19 آنتی بادی هایی را تولید میکند. آزمایش سرولوژیکیویروس کرونا، آنتی‌بادی‌هایی را تشخیص می‌دهند که بدن برای مقابله با ویروس تولید می‌کند و این آنتی‌بادی‌ها در هرکسی که از کووید-۱۹ بهبود یافته، وجود دارند.

 

دقیق‌ترین و بهترین زمان انجام آزمایش سرولوژیک کرونا، پایان هفته دوم و بعد از روز دهم از شروع علائم کرونا می باشد. عموماً تست خون یا همان سرولوژی در هفته‌ اول مثبت نمی‌شود، زیرا فاصله زمانی از زمان ورود ویروس تا تولید آنتی بادی توسط سیستم ایمنی وجود دارد و این تست فقط با شما نشان می‌دهد که در هفته‌های گذشته به کرونا مبتلا شده‌اید یا نه؟ 

 

آزمایش آنتی بادی یا تست سرولوژیکی کرونا جهت تشخیص بیماری کارایی کافی ندارد و موارد منفی آن رد کننده کرونا نیست. اگر نتیجه آزمایش سرولوژی شما مثبت باشد به این معنی است که کرونا داشته‌اید، اما اگر برای مدت کوتاهی است که به کرونا مبتلا شده اید، ممکن است نتیجه آزمایش منفی باشد و بدن شما هنوز آنتی‌بادی تولید نکرده باشد.

ا

نتهای پیام/الف