ایلام بیدار08:56 - 1399/12/13

آیا گزینه طلاق تنها گزینه باقی مانده از ازدواجم است؟

چه عواملی روی جدایی و طلاق اثر می‌گذارند؟ شنیده شدن نام طلاق سبب شده که این گزینه در ذهن همه زوج‌هایی که به مشکلی بر می‌خورند وجود داشته باشد

به گزارشايلام بيدار،تعریف طلاق چیست؟ چه عواملی روی جدایی و طلاق اثر می‌گذارند؟ شنیده شدن نام طلاق سبب شده که این گزینه در ذهن همه زوج‌هایی که به مشکلی بر می‌خورند وجود داشته باشد. آیا با مفهومی به نام طلاق عاطفی آشنا هستید؟ آیا می‌دانید ممکن است بتوانید زندگی مشتر‌ک‌تان را ادامه دهید و نام طلاق را فراموش کنید؟


اگر به فکر خاتمه ازدواجتان هستید بهتر است با نگاهی آگاهانه عوامل طلاق را ارزیابی کنید در این صورت می‌توانید تصمیمی درست برای روابط مشترکتان بگیرید. در این مطلب قصد داریم در مورد عوامل طلاق عاطفی و دلایل بروز پیشنهاد طلاق از طرف زن یا مرد صحبت کنیم. با ما همراه باشید.


تعریف طلاق عاطفی
اکثر افراد، خاتمه روابط زناشویی به شیوه  قانونی و رسمی (طلاق توافقی یا غیر توافقی) را به عنوان تعریف طلاق می‌شناسند.
 
در حالی که در خیلی از موارد زن و شوهر زیر یک سقف زندگی می‌کنند و به صورت رسمی هرگز درخواست جدایی نداده‌اند با این وجود از یکدیگر طلاق عاطفی گرفته‌اند. طلاق عاطفی در بسیاری از وجوه شبیه طلاق رسمی است.


زن و شوهر آن‌چنان از هم فاصله گرفته‌اند که گویا هرگز بین دو عاشق و معشوقی نبودند و هیچ نسبتی با هم نداشته‌اند.


طلاق عاطفی یک ساز و کار روانشناختی است. در این فرآیند زمانی که همسران احساس کنند ازدواج مانع یا سد راهی برای رفاهشان به شمار می‌رود، خودشان را از لحاظ احساسی و عاطفی از همسرشان جدا می‌کنند.

 

طلاق عاطفی,طلاق توافقی,عوامل طلاق

طلاق عاطفی

 
پیش از آن‌که به این تصمیم رسیده باشید که همسرتان دیگر کسی نیست که بخواهید مابقی زندگی‌تان را با شور و هیجان دنبال کنید،‌حتما احساس کرده‌اید که «همسرم سرد شده». آیا می‌دانید اگر در این مرحله از ارتباط‌تان هستید می‌دانستید که می‌توانید دست به کار شوید ونجات رابطهتان را به جریان بیندازید؟


برای برخی از زوجین این اتفاق پیش از درخواست رسمی طلاق اتفاق می‌افتد. در این موارد درخواست طلاق از طرف زن یا مردی که مدت‌ها از لحاظ احساسی ازدواجش به پایان رسیده، مطرح می‌شود.


نشانه‌ها و عوامل طلاق عاطفی
تفاوتی ندارد که طلاق از طرف زن مطرح شود یا مرد در هر دو حالت فردی که دچار جدایی عاطفی شده دارای ویژگی‌های زیر است:
•    بعد از داشتن سال‌ها ارتباط ناامید کننده در ازدواج، دیگر علاقه‌ای به برقراری ارتباط ندارد.
•  از لحاظ برخورد و رفتاری سرد است و علاقه‌ای به مسائل زندگی مشترکشان نشان نمی‌دهد.
•   برای فرار از یک ازدواج ناخوشایند زمان زیادی را دور از خانه می‌گذراند.
•    تحریک‌پذیر و بی‌تاب است و از تلاش‌های همسرش برای حفظ ازدواج عصبانی می‌شود.
•   میخواهد هر چه زودتر روند طلاق توافقی یا قانونی اجرا شود.

دلایل و عوامل طلاق احساسی متنوع هستند با این وجود 7 مورد از مهم‌ترین فاکتورهای ایجاد کننده آن عبارت هستند از:
1.    ایجاد تفاوت‌های شخصیتی و رفتاری در طول ازدواج
2.    احساس نارضایتی در تصمیمات و روند زندگی مشترک
3.    احساس ناامنی و تقلب در روابط زناشویی
4.    بروز عدم صمیمیت در روابط زوجین
5.    بحث و جدل‌های طولانی
6.    دروغگویی و عدم صداقت
7.    ایجاد حس حسادت و ناامنی در زوجین (عدم اعتماد متقابل)


چه زمانی جدایی را انتخاب کنیم؟
اگر میخواهید طلاق بگیرید چون: همسرتان شما را شاد نمی‌کند، ازدواجتان دیگر سرگرم کننده نیست یا مدت زمان کمی با هم وقت می‌گذرانید، تمایل کم به برقراری روابط جنسی دارد، بهتر است عوض اینکه سریع در ذهن‌تان گزینه‌ای به نام طلاق را مرور کنید، به این فکر کنید که چه دلایلی پشتسرد شدن رابطه جنسیتان هست. چه عواملی سبب شده که اوقات شاد گذشته از دست بروند.
 
می‌بینید، عجله شما برای انتخاب گزینه طلاق و پیش از رسمی کردن آن،‌ شروع فرآیند طلاق عاطفی سبب شده فراموش کنید که می‌توانید به دنبال این بگردید که چرا رابطه کسل کننده شده است.

 

این دلایل برای جدایی کافی نیستند بلکه میتوانید با راه حل‌های ساده‌ای این مشکلات را حل کنید. که در مقاله‌ای جداگانه به آن می‌پردازیم. اما برای اینکه مطمئن شوید عوامل طلاق عاطفی که در ذهن دارید برای جدایی‌تان درست و منطقی است به 3 سوال زیر پاسخ دهید:

 

انتهای پیام/الف