ایلام بیدار02:08 - 1401/12/06

صلوات بعد از نمازها

صلوات بهترین ذکر برای برآوردن حاجات، درمان امراض و رفع گرفتاری هاست. مسلمانان در هر روز، حداقل 9 مرتبه صلوات را در نماز های یومیه خود بر زبان جاری می کنند.

به گزارشايلام بيدار،

یکی از سنت های اصیل و ارزشمند خدا، صلوات بر پیامبر و خاندان او (ص) است. ثواب صلوات هم در دنیا و هم در آخرت شامل حال فرستنده می شود،فرستادن صلواتحوائج دنیایی انسان را برآورده کرده و در آخرت باعث خلاصی از عذاب و نجات از ترس قیامت می شود. مقام پیامبر آن قدر والا است که مورد صلوات خاصه حضرت محمد (ص) خدای سبحان و تمامی فرشتگان قرار دارد، بنابراین بهتر است مؤمنین هم در این عمل خاص همنوا و هماهنگ شوند.

 

صلوات بهترین ذکر برای برآوردن حاجات، درمان امراض و رفع گرفتاری هاست. مسلمانان در هر روز، حداقل 9 مرتبه صلوات را در نماز های یومیه خود بر زبان جاری می کنند.

 

علت اینکه بعد از نماز سه صلوات می فرستیم دلیل خاصی وجود ندارد. تنها دلیل این می تواند باشد که مؤمنان به پیروى از سنت و سیره آن بزرگواران چنین ذکرها و دعاها و تعقیباتى را انجام می دهند؛ و این کار بین مومنین رسم شده است. بر اساس روایات اسلامى، پیامبر اکرم (ص) هم در نمازهایشان همین صلواتى را که ما امروز در نمازهایمان می فرستیم، را می فرستاد.

 

صلوات بعد از نماز مغرب (مفاتیح الجنان)

بعد از نماز مغرب، تسبيحات حضرت زهرا را بخوانید و پس از آن دعا و صلوات زیر را بخوانید‏ :

 

(إِنَّ اللَّهَ وَ مَلاَئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً)

همانا خدا و فرشتگانش بر پيغمبر درود مى ‏فرستند شما هم اى گروه مؤمنان بر او درود و تحيت كامل فرستيد.

 

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ وَ عَلَى ذُرِّيَّتِهِ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ‏.

اى خدا درود فرست بر محمد رسول خود و بر ذريه او و اهل بيت او.

 

امام موسى کاظم (ع) مى فرماید: هر کس بعد از نماز صبح و نماز مغرب قبل از آنکه بلند شوید و صف نماز بهم بریزد و یا کسى سخنى بگوید، «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلاَئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً»را بخواند، و بگوید: خدایا بر محمد و ذریه آن حضرت درود بفرست، خداوند صد حاجت او را برآورده می کند که هفتاد حاجت در دنیا و سى حاجت دیگر در آخرت براى او برآورده می شود.

 

در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده است که اگر نمازگزار بعد از تسبیح حضرت فاطمه زهرا (س) بگوید :

 

« لَا إِلَهَ إِلَّا الله، إِنَّ اللهَ وَ مَلائِکَتَهُ‏ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِیماً، لَبَّیْکَ رَبَّنَا وَ سَعْدَیْکَ، اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَلَى أَهْلِ بَیْتِ مُحَمَّدٍ وَ عَلَى ذُرِّیَّةِ مُحَمَّدٍ وَ السَّلَامُ عَلَیْهِ وَ عَلَیْهِمْ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکَاتُهُ، وَ أَشْهَدُ أَنَّ التَّسْلِیمَ مِنَّا لَهُمْ وَ الْإِیمَانَ بِهِمْ وَ التَّصْدِیقَ لَهُمْ، رَبَّنا آمَنَّا وَ صَدَّقْنَا وَ اتَّبَعْنَا الرَّسُولَ‏ وَ آلَ الرَّسُولِ فَاکْتُبْنا مَعَ الشَّاهِدِینَ، اللَّهُمَّ صُبَّ عَلَیْنَا الرِّزْقَ صَبّاً صَبّاً بَلَاغاً لِلْآخِرَةِ وَ الدُّنْیَا مِنْ غَیْرِ کَدٍّ وَ لَا نَکَدٍ، وَ لَا مَنٍّ مِنْ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ إِلَّا سَعَةً مِنْ رِزْقِکَ وَ طَیِّباً مِنْ وُسْعِکَ مِنْ یَدِکَ الْمَلْأَى عَفَافاً، لَا مِنْ أَیْدِی لِئَامِ خَلْقِکَ، إِنَّکَ عَلى‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ، اللَّهُمَّ اجْعَلِ النُّورَ فِی بَصَرِی وَ الْبَصِیرَةَ فِی دِینِی وَ الْیَقِینَ فِی قَلْبِی وَ الْإِخْلَاصَ فِی عَمَلِی وَ السَّعَةَ فِی رِزْقِی وَ ذِکْرَکَ بِاللَّیْلِ وَ النَّهَارِ عَلَى لِسَانِی وَ الشُّکْرَ لَکَ أَبَداً مَا أَبْقَیْتَنِی، اللَّهُمَّ لَا تَجِدُنِی حَیْثُ نَهَیْتَنِی وَ بَارِکْ لِی فِیمَا أَعْطَیْتَنِی، وَ ارْحَمْنِی إِذَا تَوَفَّیْتَنِی، إِنَّکَ عَلى‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ ».

 

ترجمه: « معبودى جز الله نیست، «به راستى که خدا و فرشتگانش بر پیامبر درود می فرستند؛ اى کسانى که ایمان آورده اید، بر او درود فرستید و کاملاً تسلیم (فرمان او) باشید». آرى، اى پروردگار ما، آرى. خدایا! بر محمد و آل محمد و اهل بیت و فرزندان حضرت محمد (ص) درود بفرست. و سلام و درود و رحمت و برکات خداوند بر او و ایشان باد، گواهى می دهم که ما تسلیم آنهاییم، به ایشان ایمان آورده و آنها را راستگو می دانیم. خدایا! ایمان آوردیم و تصدیق نمودیم و از پیامبر و خاندانش پیروى نمودیم، پس ما را از جمله گواهان بنویس.