ایلام بیدار08:10 - 1399/12/10
ایلام بیدارگزارش می دهد؛

تن پوش گرانی برقامت بازارپوشاک ایوان/مسئولان نظارت کنند

گرانی پوشاک در شهرستان ایوان در سایه نبود نظارت باعث گلایه مندی شهروندان شده است.که لازم و ضروری است مسئولان در این راستا اقدامی عملی صورت دهند.

به گزارشايلام بيدار،در حالی روزهای پایانی سال را پشت سر می‌گذاریم و بیشتر خانواده‌ها خودشان را برای نوروز آماده می‌کنند که بسیاری از آن‌ها از قیمت‌ها رضایت ندارند. همیشه با نزدیک شدن سال نو، چند نوع کالا هستند که پر رنگ‌تر از بقیه در سبد نیازهای جامعه تعریف می‌شوند.

 یکی از این کالاها پوشاک است که قیمت آن در این روزهای آخر سال برای مردم قابل توجه است، پوشاکی که به گفته بسیاری از فروشندگان، بین بیست تا پنجاه درصد گرانتر از سال گذشته شده است.

مردم از قیمت‌های بالای پوشاک و برخی کالاهای دیگر ناراضی هستند و این افزایش قیمت‌ها را ناعادلانه می‌دانند. بیشتر مردم معتقد هستند، فروشندگان لباس به خاطر ایام نوروز و اشتیاق مردم به خرید لباس عید، قیمت‌ها را چند برابر کرده‌اند و از اینکه هیچ نظارتی بر این واحدهای صنفی اعمال نمی‌شود، گلایه دارند.

نبود نظارت بربازارپوشاک

محمدی گفت :بازارپوشاک لباس ایوان متاسفانه نظارت خاصی رو فروشندگان وجود ندارد اگر بخواهیم قیمت یک نمونه لباس را در سطح شهر قیمت نماییم با قیمت های متفاوتی در سطح شهر مواجه هستیم که این امر نشان دهنده عدم نظارت بر بازار شهر ایوان است.

وی افزود : بنده دارای چندین فرزند هستم با توجه به اینکه شغل آزاد دارم توان خرید لباس را برای همه فرزندانم با این  قیمت های نجومی ندارم.

وی ادامه داد : اگر نظارت ها بر مراکز عرضه پوشاک و البسه مداوم صورت گیرد قطعا شاهد آن هستیم که مغازه ها در درج قیمت ها انصاف را رعایت می کنند.

تشدید نظارت بربازار ایوان

"آقابابایی " رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ایوان  گفت : تشدید نظارت بر بازار فرصتی برای اصناف و بازاریان بوده چرا که ممکن است با افرادی رو به رو شویم که از فضای حاکم بر اصناف و بازار سوء استفاده کنند.

وی اظهار کرد: به منظور جلوگیری از سوءاستفاده عده ای از شرایط موجود در بازار به کمک اصناف باید همه واحدهای صنفی ضوابط قانونی، درج قیمت بر روی کالا و برخورد تعزیراتی را رعایت و نسبت به این موضع حساس باشند.

بابایی  اضافه کرد: نظارت بر بازار و واحدهای صنفی شهرستان در قالب گشت های مشترک با هدف نظارت بر عملکرد واحدهای صنفی ارائه دهنده  ادامه دارد.

وی تاکید کرد: بمنظور کنترل بازار و جلوگیری از افزایش قیمت ها 2 گروه 2 نفره مشترک اداره صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف در قالب بازرسی و نظارت در سطح شهرستان در 2 نوبت صبح و عصر برای نظارت بر عملکرد واحدهای صنفی و غیر صنفی فعالیت می کنند.

وی از شهروندان خواست هرگونه شکایت و گزارش خود را در ارتباط با تخلف واحدهای صنفی از طریق تماس با شماره تلفن گویای 124 ستاد خبری سازمان صنعت، معدن و تجارت اطلاع دهند تا در کمترین زمان مورد رسیدگی قرار گیرد.

در نهایت، با وجود اینکه پوشاک با افزایش شدید نسبت به سال گذشته روبه روست، اما واقعیت این است که حتی خود فروشندگان هم دخل خود را در مقایسه با سال گذشته در همین روزها کمتر از نصف اعلام می‌کنند و شکایت دارند که هر چه به عید نزدیکتر می‌شویم، با اینکه حقوق و عیدی کارمندها هم پرداخت شده است، وضع بازار بدتر می‌شود.


البته امروزه قیمت‌ها سلیقه‌ای شده و هر کسی جنسش را به هر قیمتی که بخواهد، می‌فروشد. اکنون دولت برای نظارت و کنترل قیمت ایام عید، طرح‌هایی را به اجرا در می‌آورد، اما محدوده این نظارت‌ها، فقط در غرفه‌های عرضه پوشاک در نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا و برخی واحدهای صنفی است که به انتخاب اتحادیه پوشاک با نصب تابلوهای مشخص اقدام به فروش ویژه پوشاک می‌کنند و شامل همه مغازه‌های سطح شهر نمی‌شود.

این گونه است که تمام کالاها در حلقه‌ای زنجیروار گران شده‌اند تا واژه «گرانی» به تنهایی توصیف کننده وضعیت کنونی قیمت کالاها باشد و بیشترین زیان را نیز مصرف کنندگان می‌پردازند؛ بویژه آن دسته مصرف کننده‌هایی که نه تولید کننده هستند که بر قیمت تولیداتشان بیفزایند و نه تاجر که بر قیمت کالاهایشان.

 

انتهای پیام/الف