ایلام بیدار10:06 - 1399/07/04

شهیدی که در دیدار آخر، شهادتش را بازگو کرده بود/ همسر شهیدی که جهاد را از کار اقتصادی ادامه داد

همسر شهید شریف علی‌حسینی( شهیدی که در آخرین دیدار، شهادتش را پیش بینی کرده بود) امروز به عنوان کارآفرین با تجربه در حوزه مرغداری صنعتی، موفق به اشتغالزایی شده است؛ اشتغال و تولیدی که نیازمند حمایت جدی مسوولین است.

به گزارشايلام بيدار، فرهنگ شهادت، حماسه و ایثاری است که در پرتو سال‌های نورانی دفاع مقدس در آفاق این سرزمین مقدس و آینه جان‌های شفاف مردمانش ریشه دواند و چنان تأثیر شگرفی در تمامی ابعاد از خود برجای گذاشت که تاریخ تا قرن‌ها، شاهد جلوه‌های آن خواهد بود.

همسر شهیدان، صحنه گردانی از زندگی را بر عهده می‌گیرند؛ زنانی که باید در عین حال قوی و محکم و از همه مهمتر ادامه دهنده راه شهیدان باشند؛ اینجا زیر سقف یکی از خانه‌های شهرستان دره‌شهر یاد و خاطره یکی از شهدای کشورمان برای همیشه زنده است.

کارآفرین باتجربه در حوزه مرغداری صنعتی

شریف علی‌حسینی متولد ۳ مرداد ۱۳۴۵ از روستای علیشروان از توابع شهرستان دره‌شهر در تاریخ ۲۲دی ۱۳۶۵ در شلمچه به علت اصابت ترکش شهید شد؛ او که لباس رزم بر تن کرده بود و راهی میدان جنگ و مبارزه با رژیم بعثی عراق شد و در آخرین مرخصی و بازدیدش به خانه شهادتش را پیش بینی کرده بود و آسمانی شد.

فاطمه همسر شهید علی‌حسینی مدیریت خانه، تربیت فرزندان و کسب درآمد را بر دوش کشیده، همسر شهید امروز به عنوان کارآفرین با تجربه در حوزه مرغداری صنعتی، موفق شده که برای خود و فرزندان و دیگر اهالی منطقه اشتغال ایجاد کند؛ اشتغال و تولیدی که نیازمند حمایت جدی مسوولین است.

ایجاد اشتغال برای 8 نفر به صورت مستقیم

فاطمه پویان همسر شهید علی‌حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام، گفت: در سن ۱۵ سالگی با شریف ازدواج کرده‌ام و به مدت 3 سال زندگی مشترک داشته‌ایم؛ شریف در آخرین دیدارش شهادتش را پیش بینی کرده بود و من آن زمان تنها ۱۸ سال سن داشتم او مرا با دو پسر 1 ساله و 2 ساله تنها گذاشت.

وی افزود: بعد از شهادتش تصمیم گرفتم که یک مرغداری را راه اندازی کنم؛ مرغداری که در حال حاضر توانسته‌ام برای 8 نفر به صورت مستقیم و 10 نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد کنم؛ مرغداری ۲۰۰۰۰ قطعه‌ای گوشتی در بدره که سالانه در آن میانگین ۵ بار جوجه ریزی انجام می‌شود.

این همسر شهید ادامه داد: نبود نقدینگی در واحدهای تولیدی،کمرنگ بودن صادرات مرغ، التهاب بازار نهاده، مشکل قسط‌های عقب افتاده از جمله مشکلات در صنعت مرغداری است و از مسوولین مربوطه انتظار داریم که مشکلات را مرتفع سازند و به این بخش توجه ویژه‌ای داشته باشند.

تولید سالانه 250 تن مرغ گوشتی 

یدالله سجادی‌فر رئیس اتحادیه مرغداران ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام، گفت: فاطمه پویان همسر شهید علی‌حسینی از مرغداران فعال شهرستان بدره است که سالانه بالغ بر ۲۵۰ تن مرغ گوشتی را وارد بازار مصرف می‌کند.

وی افزود: با توجه به افزایش بی‌سابقه قیمت تمام آیتم‌ها اعم از افزایش 4 برابری قیمت مصوب نهاده، ۴۰۰٪ افزایش قیمت دارو و واکسن، ۵۰٪ کرایه حمل نهاده از بنادر، ۴۰٪ هزینه کارگری، ۴۵٪ ریزمغذی‌ها، مکمل‌ها و هزینه سرسام آور تاسیسات و وسایل داخل مرغداری و قیمت مصوب، بدون کارشناسی بر مرغدار تحمیل شده است و آنان را با مشکل مواجه کرده است.

رئیس اتحادیه مرغداران ایلام، گفت: قیمت تمام شده مرغ زنده بالاتر از ۱۵۰۰۰ هزار تومان است اما ستاد تنظیم بازار استان ایلام بر خلاف مرغداران کل کشور قیمت مرغ زنده را ۱۰ هزار و۴۰۰ تومان برآورد و مصوب کرده‌اند که برای تولیدکنندگان به صرفه نیست و با مشکلات فراوان دست و پنجه نرم می‌کنند.

قرار گرفتن مرغداران در حبس خانگی

وی ادامه داد: صادرات مرغ یکی از موثرترین راه‌های قانون تجارت اقتصادی است و با توجه به اینکه بیش از ۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق داریم می‌توانیم به راحتی مرغ را به کشور عراق صادر کنیم که نه تنها از این نعمت برخوردار نیستیم بنا به مصوبات ستاد تنظیم بازار استان به تاریخ ۲۳ شهریور ماه خروج مرغ زنده را به دیگر استان‌های کشور ممنوع اعلام کرده‌اند و مرغداران را با مشکلات زیادی مواجه ساخته است.

سجادی‌فر گفت: در مورد اقساط و پرداخت بدهی به بانک‌ها مسائل و مشکلات خاص خود را داریم امروزه شاهد هستیم که به علت عدم پرداخت اقساط بنا به دلایل فوق سود وام‌های معوق از ۱۸٪ به ۲۴٪ ارتقاء یافته و این افزایش بر مرغداران تحمیل شده است و با توجه به بحث کرونا ویروس و زیان‌های وحشتناک مرغداران و مصوبات ستاد تنظیم بازار مرغداران را در حبس خانگی قرار داده است.

نیازمند توجه ویژه مسوولین

وی به کمبود شدید نهاده‌ها در بازار اشاره کرد و ادامه داد: تمام نهاده‌های مورد نیاز مرغداران با ارز دولتی وارد مبادی کشور می‌شوند اما در توزیع داخل کشور با وجود مافیای نهاده وارد بازار آزاد شده و مجبوریم ذرت ۱۵۰۰ تومانی را ۳۵۰۰ تومان و کنجاله سویا ۲۷۰۰ تومانی را ۱۴۰۰۰ تومان خریداری کنیم که بر این اساس بایستی قیمت مرغ بسیار بالاتر باشد تا مرغداران بتوانند سود کافی داشته باشند.

 سجادی‌فر تصریح کرد: تا نگاه دستوری و چکشی مسولین ارشد استان و تمام اعضاء ستاد تنظیم بازار در مورد حقایق پرورش مرغ زنده تغییر نیابد مرغداران یکی پس از دیگری قربانی این دستورات خواهند شد و آن وقت مجبوریم مرغ منجمد از ترکیه و برزیل با قیمت چند برابری را به کشور وارد کنیم.

منبع: فارس

انتهای پیام/ ر